Бебе отказва храна

• 611
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте. Бебето ми е на 3 месеца, като от началото си е на Хип комбиотик с лек рефлукс, за който педиатъра изписа Гастротус бейби. Преди месец и половина беше се разболяла покрай баткото с вируса, който беше с температура два дни и до там... И след това се почна ужасът за мен, когато яде се превива и плаче. Преди това все искаше допъл ително, а сега едвам изяжда 120мл с триста зора и 10 повдигания да се оригне. Пробвахме да сменим  млякото с Нан, но получи разстройство и се върнахме на Хип. От вчера след ден, в клйто е изяла 500мл, реших да сменим с Анти рефлуксно на Хип. Да ама отнова изхождането е рядко, жълто си е, но е рядко. Моял за съвет да продължавам ли да сменям млека докато намерим нейното, мисля да пусна и изследвания да няма някоя бактерия. Ама вече се виждам в чудо, иначе е спокойна смее се, играе си, спи си спокойно цяла вечер, но това пусто ядене е голяма драма. Иначе си качва килограми, роди се 3кг, сега е 6,9кг. Като последния месец качи 600гр, а предните по 1,5кг. Преди да ме посъвеъсвате да питам педиатърката ми, постоянно пиша при някакво притеснение, а тя отговаря с по една дума всеки път и никакви съвети не ми дава... Надявам се вие да ми помогнете.

# 1
Не сменявайте млякото постоянно.Така ще стане по-зле за коремчето. 120 мл си е нормално количество.Моето дете не е яло повече от 180 мл. И на годинка отказа млякото сама..

# 2
Там е въпроса, че и 120мл не изяжда и не е спокойна. 100мл на 4 часа ми изглежда на мен малко. От два дни смених с Анти рефлуксно и сега е май по-добре, но коликите сега се обостриха...

# 3
Най-вероятно е период просто.При бебетата има доста различни периоди, както стачки, колики, зъбки, промени в съня.. Без брои са 😁 Изчакайте да мине седмица примерно, и ако продължава все така консултация с педиатър. Успех 🍀

# 4
Щом качва добре, значи и стига това количество. Задръжте това мляко, за да не стават често смени и вижте как ще е.

# 5
Възможно е да е период. И моята има такива. Всеки месец има по един период или много яде (или често или като количество) или отказва да яде, яде малко количество.
И всеки път е свързано с периода на скок на растежа. При нея се изразява с дискомфорт в стомаха, не знам защо, но съвпада, в другото време е супер спокойна. Всъщност само 1-вия месец докато си стигне количеството за нейната възраст, ми го направи това с честото хранене. Края на октомври и края на ноември ми го правеше отказа, защото искаше да удължава интервала между храненията и аз не се усещах навреме, малко съм в тъпкала без да знам какво й е. Някои казват да се храни по-често по по-малко, но при нея не действа. Може да изяде малко количество, но преди 3:30-4 час няма да яде пак.
По принцип съм против млеката да се сменят. За съжаление се наложи смяна няколко пъти заради рефлукса първо и после заради абкм. А абкм млякото е мноого течно, наложи се да търся сгъстител. Докато й хванем цаката как яде и тя пак нещо променя. Но пък си качва добре.
Настига връстниците си лека полека.
Пробвала съм я да й давам повече, пробвала съм и по-често, или се бута и дърпа, или го плюе или направо повръща. Овладян е рефлукса чрез антирефлуксната възглавница (миналия месец я махнах, заради обръщането по корем в кошарата и не й беше удобно), държим я повече време изправена след хранене дори да се е оригнала. До втория месец позволяваше да махаме шишето по 1-2 пъти по време на хранене с цел оригване, но после подивяваше и спряхме. Храним я по-изправена. Не сме давали сироп, имам, но предпочетох да изчакам и не влезе в употреба.
На едно мляко му трябват поне две седмици, за да видиш дали е добре като го приема.
По принцип ако не беше алергията щях да си я оставя на ар аптамил и нямаше да се занимавам с други млека.
В момента се случва да върне или направо да си повърне, защото като я оставя да си ляга спи по корем, но докато заспи се надига, оглежда, от напъването започва оригване и пръцкане и понякога вижда зор и повръща. Но като цяло е весела.
Нормално е да има промени в стомахчето, все пак е смяна на храната. Правете масажи на корема и гимнастика  с крачета преди хранене, така като хапва после и се раздвижат чревцата изкарва повече газове, ака.
Пробиотик, давах омнибиотик, но приключих с него и давам друг сега. Топло на коремчето, газ бимби капки и тн.
Ако не давате лактазен продукт - може да вземете, аз давах абоколикен, защото не се чака и мога да действам бързо. Спрях го като сменихме последното мляко

# 6
Синът ми винаги е пил по-малко от написаното на опаковката. В момента, в който разбра, че има нещо различно от мляко, започна съвсем да го отказва. Много бързо се наложи да заместим всички хранения и точно на година приключихме с млякото - детето изпадаше в истерия само като види шишето и категорично отказваше храна, в която има разтворено дори съвсем малко АМ.

# 7
Ние овладяхме рефлукса с АР на Хип, но сега на 4 месеца се почна едно пищене вечв една седмица след ваксините като стане време за мляко и я вземем на ръце. Пробваме легнала въпреки, че е противопоказно за бебета с рефлукс, но така понякога се лъже и яде, но в повечето случаи яде в полузаспало състояние. Разбира се говорих с педиатър и изписа капки за уши, а аз казах че реално дискомфорт не виждам да има в ушите... 😔 Просто съм отчаяна.. Тамън се успокоим и идва нещо друго, а батко ѝ не сме имали такива проблеми...

Общи условия

Активация на акаунт