Ангина и кашлица ?

• 235
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте
В четвъртък почна да ме боли гърло бях доста отпаднала цял ден,вече след полунощ вдигнах висока температура над 39 и гърлото ми беше цялото с бели налепи .Сутринта при личния лекар след преглед ми каза ,че имам ангина изписани антибиотик Аугментин,тантума верде ,ентерол и за температурата каквото ми действа добре. Още от вчера нямам температура малко по-енергична съм гледам си децата и обичайните задължения ,но все още съм отпаднала до тук добре .Обаче от вчера започна една кашлица със храчки без да ме боли гърло и да имам температура.Обадих се на личния лекар,каза ми да пия ердомед и толкова щом имам антибиотик ще се оправя Аз обаче се притеснявам ,защо след ангина имам влажна кашлица със храчки доста нетипично според мен и само гадая и се филмирам да не е нещо по-лошо .Да ходя ли утре при личния да му искам снимка или нещо друго незнам 😓

# 1
Има няколко варианта като започнем с това, че АБ не е бил подходящия и инфекцията е слязла надолу. Може и да е насложен вирус. Може да са 100 неща.
Затова - най-добре да си отидеш на лекар, да те прегледа, снимка на бял дроб и да се види има ли някакви поражения там.
Иначе - ако налепите са паднали, значи АБ действа върху бактерията, която е причинила ангина.
Аз също в момента съм на АБ, миналият понеделник цъфнах с гнойна ангина, веднага си пуснах гърлен секрет и се оказа бактериална инфекция, стафилок. Лекувам се по Антибиограмата и вече налепите изчезнаха все едно нищо ми няма.

# 2
Да налепите вече ги няма има само дразнене на гърлото от кашлицата.Ще отида при личния ,но той е малко особен и все не приема нищо сериозно.

# 3
Аз лично на твое място бих направила консултация с пулмолог.

# 4
Аз обаче се притеснявам ,защо след ангина имам влажна кашлица със храчки доста нетипично според мен и само гадая и се филмирам да не е нещо по-лошо .

Ако си имала задна хрема, нищо чудно дробовете ти да са пълни със секрети и сега просто да ги изкарваш. Не се филмирай излишно.

Общи условия

Активация на акаунт