Пречистване на гърлото

• 319
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!
Детето ми от доста време вече издава звуци сякаш си пречиства гърлото. Няма други симптоми и не е боледувал от много отдавна. Гърлото не е червено, няма кашлица и секрети в носа, но не спира да го прави. Като го попитам защо казва, че "гърлото му е сухо". Вече си мисля, че това нещо се превърна в нещо като тик.. При някого случвало ли се е?

# 1
  • София
Да, на дъщеря ми.
Хроничен фарингит или алергия. При дъщеря ми (след ходене по мъките) се доказа непомосимост към никел, цинк и алуминий. С други думи казано - алуминиевото фолио хванахме като едно от нещата, които ѝ влияят най-много.
Ограничаваме и прясно мляко.

Тя описва като подуване на гърлото и като го усети - пие ксизал.

# 2
  • София
Здравейте!
Детето ми от доста време вече издава звуци сякаш си пречиства гърлото. Няма други симптоми и не е боледувал от много отдавна. Гърлото не е червено, няма кашлица и секрети в носа, но не спира да го прави. Като го попитам защо казва, че "гърлото му е сухо". Вече си мисля, че това нещо се превърна в нещо като тик.. При някого случвало ли се е?

Здравейте, кажете моля, на колко е годинки е детето, като бебе имал ли е продължителни периоди на повръщане, лекуван ли е за рефлукс, имал ли е алергични прояви към лекарства и храни, има ли прояви на сезонна хрема и кашлица... много са въпросите.

# 3
Здравейте!

Здравейте, кажете моля, на колко е годинки е детето, като бебе имал ли е продължителни периоди на повръщане, лекуван ли е за рефлукс, имал ли е алергични прояви към лекарства и храни, има ли прояви на сезонна хрема и кашлица... много са въпросите.

Здравейте, благодаря за отговора!
Детето е на почти 6 години. Като бебе не е имал продължителни периоди на повръщане и не ми е известно да е имал рефлукс. Алергии уточнени към момента няма като до преди година страдаше от атопичен дерматит, който мисля, че вече израсна. Обостря се леко единствено през зимния сезон. Към храни и лекарства не са установени неразположения. Сезонна хрема и кашлица няма.

# 4
  • София
В такъв случай го заведете на УНГ специалист. За Токуда ви препоръчвам д-р Кюлев.

Общи условия

Активация на акаунт