⛓️~⛓️ Диви и красиви - сезон 2, тема 2

• 41 554
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Марсел имал пет занаята и  здрави ръце, все щяло да стигне за две филии хляб и чаша вино на масата и да си седнат с евентуалната жена на приказка.
Маги го пита: Така ли си представяш бъдещия живот?
В общи линии така си го представял.
Меркантилната Маги без малко да се съгласи с тая идилия.

Като намерел "темелната" жена, както казвали по неговия край .

Вагон прочетени книги е последното клише, което Марсел трябва да ползва за себе си. Беден речник, употреба на думи, чието значение не разбира  -  бил преднамерен отговаря , Маги го пита съвсем друго.
Скоро, а и изобщо не виждам как ще завърти жена до себе си.
Той си живее в някакъв измислен свят, където е много горд от себе си, а всички останали не са способни да го оценят.

# 601

Между другото Радослава онзи ден на съвета ми изглеждаше доста грозновата, то не е нос, не е брадичка. Набедена за красавица, а всъщност като всички останали в Инстаграм.
Да, на визитката на влизането си Радослава беше с шапка. И ми се стори още тогава, че има доста мъжествена челюст и остра брадичка. Не знам това някакви модерни корекции ли са… Шапка изобщо не ѝ отива.

# 602
Прави ми впечатление, че толкова често се използва думата match. Това от приложенията за запознанства ли е навлязло в българския език?
В първия сезон я казваха на всяко изречение. Сега е сравнително рядко Grinning  Като се сетя Симонка миналата година "имаш мач, нямаш мач" Grinning

# 603
  • Stockholm
Алкохолизираният лесничей не се притеснява за бъдещето. Докато ги имал тези две ръце, все щял да има за бутилка бяло вино и две филии хляб на масата с бъдещата си жена Joy Незабравима физиономия на Маги, когато чу това JoyJoyJoy

# 604
Миналата година имаше и много ‘вайб’ , струеше от всякъде Simple Smile

# 605
  • Варна
Ако трябва да се измисли българска дума със същото значение "match" е нещо като "пасванка", тоест пасваш си с някого. Има си български израз, но е фраза "пасваме си с нея/него".
Е.. аз казах коя е думата, ама явно не ви хареса. Имаме си дума.

# 606
  • Край морета северни и южни
На мен най-много ми допада "имаме/нямаме химия", но и това стана клише.

# 607
  • Варна
На мен най-много ми допада "имаме/нямаме химия", но и това стана клише.
Не помня в кое предаване ползваха - кликваме си. Май Ергенът.

Може би най-добре е с допадаме си или харесваме се.

# 608
Но в предаването като казват “Имам мач” нямат предвид, че се харесват или си допадат. В предаването го използват като вид синоним за “имам партньор, с който да играя.” Харесването и допадането е под въпрос, може би тук таме има хора да са си симпатични, но дотам, каквото казват е за нас, публиката, понеже е “любовно” риалити.

И все пак съм на мнение, че има достатъчно начини да се изразят докато ни замязват очите колко много се харесват след три дена. Въпрос на предпочитание, явно не на всеки му прави впечатление.

# 609
Аз още съм в размишление какво всъщност беше това със събирането на капачки? Разбрах, че трябва да е жест или демонстрация на интерес, но откъде тръгна цялото нещо?

# 610
Маги към участниците "Възможно ли е някой да се влюби за 3 дни"... Маги в Ергенът, три минути след като е видяла Алек "Не мога да дишам, ще ми спре сърцето, аз видях моето момче" Grinning

# 611
Аз още съм в размишление какво всъщност беше това със събирането на капачки? Разбрах, че трябва да е жест или демонстрация на интерес, но откъде тръгна цялото нещо?

Спонсори на шоото били някакви сокчета...не помня марката. Та те имали послания, изписани на капачката от вътрешна страна...та за това ги събирал. Заради изписаните послания.

# 612
Ако трябва да се измисли българска дума със същото значение "match" е нещо като "пасванка", тоест пасваш си с някого. Има си български израз, но е фраза "пасваме си с нея/него".

Защо да се измисля нещо. Примерно ако кажеш двойка съм с еди кой си звучи по-добре от мачнал съм се с някой.

# 613
А защо мъже, които твърдят че не са конфликтни трябва да са задължително клеймосани като “мишки” и т.н. Радослава се държа като нормална жена, която е афектирана от човек, който я напада за щяло и нещяло. Може да е била по- груба и да му е говорила на “бе”, но защо пък не? Не сме в новините, че да се държим “дипломатично”, реалити форматите показват действителността, а тя е че днешното поколение има такъв изказ. Най-малкото което е, дори нашите политици в народното събрание  говорят по същия, че дори и по-грозен начин докато дискутират дадена тема и се обиждат и стигат до доста по-крайни ситуации, а много хора продължават да ги избират. Чефо не е длъжен нито на Радослава, нито на Марсел, че да се намесва. Реално това беше една селска свада, която започна Марсел и ако Чефо се беше намесил напрежението наистина щеше да ескалира, по-умния отстъпва са казали хората. След всички обиди по адрес на Чефо, да не би Радослава или който и да е било да го защити, не, той си реагира като пич, усмихва му се и се надява да го изгонят, за да има поне малко спокойствие от пиянката, която след като обърне 2 чаши и започва да се агресира срещу този, който не му е удобен. Не мисля, че Чефо се е взел за голяма работа, просто има хора, които са над нещата, разчитат на бъзици в ежедневието и когато е напечено говорят, за да намалят напрежението, по добре от тези, които се жалват и реват. Просто Радослава не е неговия човек, тя е доста голяма сухарка, начумерена, вечно крива и недоволна, с високо самочувствие и без грам желание за игра в реалити формат, на челото и е изписано, че е там за популярност. Дано с дамата от Швейцария се пораздвижат нещата, поне може да си оправи словореда тя, за разлика от старозагорската представителка.

# 614
  • София
Нищо против неконфликтните. Чефо много добре отигра ситуацията, когато Марсел се опита да го напада (където Ч го нарече Марселка, но после бързо усети ескалацията и мина в шеговит тон). Ако в свадата с Рада беше опитал пак така да тушира напрежението, щеше да е златен. Ако просто си беше замълчал, щеше да е Ок. Но това, че взе да се прави на народен съд и то с жертвата, беше грозно. Опита се да изсмуче от ситуацията възможност да демонстрира висок морал. Но не посмя да го направи спрямо истинския проблемен фактор, а спрямо слабия, който на всичкото отгоре беше жертва. И се оака, и то много. В YouTube в коментарите под видеото го попиляват.

Общи условия

Активация на акаунт