Ужасен косопад и щитовидни проблеми

• 369
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте! След открита хиперфункция вследствие на горещи възли тази зима, започнах терапия с Метизол, за да влязат хормоните в норма и да мога да се оперирам. След старта на Метизола много бързо влязох в хипофункция, операцията ми беше през юни с  пълно отстраняване на жлезата. До самата операция приемах по 1 Метизол дневно, който ме държеше в лека хипофункция. Малко преди операцията почна косопад, първоначално що-годе нормален, но сега е страшно. Някои дни по-добре, някои дни е кошмар. Косата е значително оредяла и започвам да се отчайвам. Хормоните ми сега са добре. TSH 2.5, FT4 20.3, FT3 4.7. Витамин D и В12 в норма, пълен железен профил- в норма, общ белтък, CRP, ПКК и диференциално броене- без отклонение. А косата пада…не знам вече какво да правя. Моля ви за съвет.

# 1
Косопадът идва от заболяването на щитовидната жлеза и стресът покрай операцията, сега докато се стабилизират хормоните...
Приемайте В комплекс, започнете маски на скалпа и косата, вземете си шампоани против косопад, серуми, ампули, каквото се сетите.
За съжаление отнема много времедокато косата се възстанови.
Ако имате дълга коса, по-добре намалете дължините, изберете прическа, която не изисква използване на маша, преса.
От личен опит мога да препоръчам маслото за коса на Икаров,
шампоаните на Бабушка Агафия за косопад - това са билкови шампоани без вредни добавки. На мен  лично те ми помогнаха много, но няма да лъжа, пълното възстановяване отне около година. Косопадът при мен беше започнал след заболяване, за което ми прилагаха доста тежки лекарства, антибиотици и от там драстично отслабване на тегло.
Но нещата са поправими, така че действайте.

# 2
Lanarte, колко време продължи косопадът при Вас?

# 3
Lanarte, колко време продължи косопадът при Вас?

Косопадът спря веднага след като отрязах доста дълга коса и избрах по-лека прическа малко под раменете. Започнах да правя маски с маслото на Икаров за коса, както и започнах да използвам серията за косопад на Бабушка Агафия. Плюс витамини всякакви. Постепенно спря може би в рамките на месец.
Цялостното възстановяване беше за около година - с видимо и осезаемо израстнала нова здрава коса.

Общи условия

Активация на акаунт