Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 4

• 35 769
  • 308
  •   1
Отговори
# 240
На мен ми трябва за другия петък.

Ще вида какво мога да направя,но колата е развалена и с малкия ми е много трудно придвижването.Свеки май ще идва и ще дам отговор в понеделник вечерта.

# 241
 Аз ходих в склад във Варна и ми казаха, че в понеделник очакват стока. Моделиращата маса е в разфасовки от 4-4,5кг - на цена 4-5лв. Не знам на коя фирма е, защото нямаха в момента. Иначе има много интересни неща, и на много добри цени  Grinning

# 242
toni_n много голяма разлика в цените !

# 243
Зори smile3501 страхотни торти

# 244
  • София/Сливен
Преди малко говорих с Ремко. Най-малката разфасовка на бои, които продават е 300 мл. Казаха ми, че сигурно на женския пазар ги разфасоват и затова ги продават по 25 мл,
Което ми звучи много съмнително, защото на женския пазар ги продават с етикет и данни на Ремко.
Напълно е възможно, защото изобщо не са добре затворени и текат и при затворена капачка (ако се наклонят).
Аз ходих в склад във Варна и ми казаха, че в понеделник очакват стока. Моделиращата маса е в разфасовки от 4-4,5кг - на цена 4-5лв. Не знам на коя фирма е, защото нямаха в момента.
Много вероятно е това да е цена на килограм, а не на цялата опаковка.

# 245
Момичета, има моделираща маса. Маркерите са 27.20лв

Момичета, имам питане за торта медовик. Разточих тънки благове и ги изпекох. Но не ми се надигнаха. Останаха си същите и са твърдички и леко сухички. Не съм ги  препичала, завивах ги в кърпа след като се изпекат, но ... Да рискувам ли с тях или не? Така ли трябва да са?

# 246
Нормално е да са аткива. Ще поемат от кремчето и ще омекнат. Имай готовност да правиш допълнителен крем, обаче.

# 247
 М_e_г_и, в понеделник ще отида, като ги получат и ще проверя  Simple Smile

# 248

Къде?

# 249

Къде?
на кадемлия

# 250
Колко цвята са маркерите?

# 251
Колко цвята са маркерите?
да не ви излъжа - май 6. Не са 4 със сигурност. Или 5 или 6

# 252
Зори, надявам се, че няма проблеми, аз търсих точно твоите постове, тъй като имаш опит с тази моделираща маса, а и тортите ти са страшно хубави.

Няма никакъв проблем, разбира се  Grinning, напротив. Просто констатирах факта  Mr. Green.

Жени, блатовете стават точно такива след опичане, а когато се напоят с крема са много подобни на бисквитена торта.  Задължително мажи с повече крем между самите блатове, защото те го "изпиват" буквално и преди консумация е хубаво да престои малко извън хладилника.

toni_n , и аз си мисля, че най-вероятно става въпрос за цена от 4-5 лв. на килограм, защото ако 5 кг. струват 4 лв. аз лично бих се усъмнила в качествата на въпросната смес. то само пудрата захар за това количество струва повече от 5 лв.
Ако не се лъжа във същата фирма Тането беше проверявала цените и тази моделираща смес беше около 22 лв. за 4,5 кг., но дано тя се включи с подробности, защото незнам дали за същата фирма става на въпрос.

# 253
Тането има малко време и ще ви сподели какво знае. Лично съм виждала въпросната моделираща маса в магазина във Варна. Прдлага се в кофичка като латексовите  Wink, мисля че беше 4,5 кг. ( но не повече от 5 кг), цената е между 22 и 24 лева - това ми бяха казали по телефона, когато се обаждах да проучвам. Масата е на "Ирида" Пловдив. Сигурно половината от асортимента, който предлага борсата е на тази фирма. Наистина има много неща, но не всичко може да се купи на дребно или пък разфасовките са големи.....

Ако някой в близост до Варна иска моделираща маса може да му изпратя по куриер - благонадежда съм  Simple Smile Embarassed. Цената на куриера малко се е вдигнала, става въпрос за Еконт Експрес - имат сайт. Освен цената на самата услуга се заплаща и 1% от обявената стойност на наложения платеж.

това е.......

щях да забравя: тъбисите са станали страхотни, Зори имаш много сръчни ръчички   bouquet Simple Smile

# 254
И аз ходих до магазина на Кадемлия. Собствениците бяха много любезни  Simple Smile Доста време ги розпитвах за различни неща. Скоро мислят да правят сайт в който да има продуктите които предлагат и да може да се поръчва он-лайн.
Жената дори има желание да правят по-малки разфасовки  Mr. Green след нашето нашествие тези дни  Hug
Аз си купих бавносъхнеща моделираща маса. Обясниха ми че с нея може да се моделират и фигурки, но трябва да се остави малко да поизсъхне на въздух. Трайността на масата е 6 месеца, важното е да е затворена плътно да няма контакт с въздух за да не съхне.
Разделянето на по-малки разфасовки не е трудно, така че ако някой иска да му пратя да пише - пращам я още в понеделник  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт