Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 4

• 35 776
  • 308
  •   1
Отговори
# 225
Торта "снежно полукълбо"
за блата: 2 жълтъка и 2 цели яйцар 1/2 ч. захар, 1/2 литра прясно мляко, 60 г. шоколад, 2 ванилии, желатин, 300 гр. обикновенни бисквити, 2 лъжичка ликьор
за крема: 1 ч. захар, 3 белтъка
Разбийте млякото, 2 жълтъка и 2 цели яйца с 1/2 чаша захар. Сложете сместа на огъня и бъркайте, докато заври. Свалете от огъня и го разбийте с 60 гр. шоколад, разтопен с 3 лъжици вода, 2 праха ванилия и 3 лъжици желатин, разтворен в 6 лъжици гореща вода.
Натрошете 300 гр. бисквити, напръскайте ги с 2 лъжици ликьор или род и ги залейте с топлия крем. Разбъркайте сместа и я изсипете в съд с обло дъно, изплакнат със студена вода. Оставете я да престое няколко часа в хладилник или на студено.
Сварете гъст сироп от 1 чаша захар и 1/2 чаша вода. Разбийте на плътен сняг 3 белтъка и прибавете на тънка струйка горещия сироп, като непреставате да ги разбивате.
Обърнете облия съд и отгоре нахлърляйте белтъчен крем. Аз доукрасявам с настърган шоколад или боровинки от сладко.

Последна редакция: пт, 20 апр 2007, 15:51 от wel

# 226
Момичета, завърших и втората торта за момата и си взимам отпуска от тортоправенето  за неопределено време  Laughing :

На втората снимка са реалните цветове, незнам защо като промених ъгъла на снимане така се смениха и цветовете  Thinking.
Ева е луда фенка на тези пусти Тъбиси дето ми разказаха играта. Два часа се мъчих с тях и накрая приличат на урунгелчета  Laughing, дано да ги познае, че сега спи и още не е видяла тортата  Laughing.. Малко сгафих с жълтия юнак и му счупих направената снощи глава и сега импровизирах със някакъв друг цвят, защото не можах да го нагодя съвсем жълтото от снощи. дано не се набива много на очи.

Тези от Кадемлия ще се хванат за главата от нашествието на сладкарки  Laughing.

# 227
  • София/Сливен
Зори, това вече е върха, ама наистина си си поиграла.

# 228
  • София/Сливен
Аз да се отчета - снощи намерих това магазинче за бои на Женския пазар - вътре продават насипно сухо мляко, желирани бонбони, кафе, т.н. И това е всъщност същото магазинче, от което преди ок. година си купих сухо мляко за течен шоколад, та тогава бях питала и казаха, че нямат бои. Ама вчера пак питах - нямат и няма да получават, били скъпи и непродаваеми, едната продавачка дори каза, че от 3 год. не са получавали бои. newsm78

Ваня, чак сега видях, че си писала. Значи е друго магазинче. Защото на мен ми купиха през декември миналата година, а сега през февруари купих на няколко мами от Сливен и им занесох като си ходихме по 3 март.

# 229
  • София
Nandelche, дано се справиш с PDF-а, тортите са страхотни!

Зори,  smile3501

За моделиращата маса - ние се комбинирахме със Страйпър, дано се съхранява добре, че 2 кг. са ми множко  Thinking
Evjeni, Wel, а с трамвай 22 къде да сляза и проходимо ли е с количката?

# 230
С трамвай 22 трябва да слезеш на гара Подуене (незнам дали така се казва спирката) - от там е по-далечко, но с количката може спокойно да се придвижиш по бул.Ситняково.

# 231
Зори обираш точките и с двете торти!И втората е чудесна. PeaceПредставям си колко време и труд са ти отнели.

# 232
Зори, невероятна си!!!
Ирина също е луда фенка на тъбитата и сега ще трябва да я държа далеч от компютъра, че ако ти види произведението ще ме умори.

Ашколсун!!!

# 233
Зори, браво!!! Телетъбисите са страхотни. Ще ги познае детето, как няма  Simple Smile Приличат точно на тъбиси.  Simple Smile Справила си се повече от чудесно!

# 234
здравейте моми4ета, страхотни торти виждам от последното ми вклю4ване. аз оба4е  ще се въздържа за известно време от тортоправенето. върнах се на работа и трябва да вляза във форма Simple Smile а пък съм една пощелива.  Blush

# 235
Здравейте!
Поздравления за прекрасните нови торти, които сте направили! Няма да споменавам поименно, защото всички сте страхотни майсторки!   bouquet
Не пропускам ден без да ви чета, но не ми остава много време да пиша, камо ли да правя торта. Ще пусна снимка и от тортата за кръщенето на малкия, но не е свалена още от телефона. По-късно ако успея...
Сега само да кажа на Nandelche... За PDF-а трябва продукт на Adobe. Гледах в саита им, но само Reader-a е за download. Другите са платени. Виж малко по-надолу тук има Create Adobe PDF Online. Гледах, че може 5 документа да направиш пробно и безплатно. Ако ти се занимава, пробвай! Иначе аз чакам с нетърпение да ги видя книжките! 10х предварително и стискам палци да стане!

# 236
Момичета, ходих до магазинчето. минавала съм сто пъти от там, ама то няма реклама...
Сега има само от скъпата бързо съхнеща маса (50  и няколко лева)  и то само една кофичка от 5кг. Убеждаваха ме, че става за покритие за торти. Ама те ме убеждаваха и от по-скъпите бои да взема. Добре, че говорих със Зори преди това, та бях в час. Дадох си телефона и чакам да ми се обадят и да ми кажат кога ще получат от бавно съхнещата. Трябваше още днес, но ми падна батерията, та за това разговор не съм получила. Но аз утре рано,рано ще се обадя и ще докладвам.
Хапчице, въобще не го мисли. ще си имаш покритие. Ти си с връзки  Mr. Green

# 237
Цитат
Момичета, нещо да ви споделя. От многократно коментираната сладкарска борса на Кадемлия 6 в София си купих, т.е. поръчах им и ми пратиха по куриер Моделираща маса за покритие на торти и фигурки. количеството е голямо -4,500 кг. за 30 лв. които ние с Тането другарски си поделихме  . Мисълта ми е, че моделиращата маса е българско производство (имат и италианска на е над 50 лв за 5 кг.), пловдивска фирма и имат и сайт :
http://www.irida-bg.com/about.html
та ако има някой доброволец от Пловдив може на място да провери дали продават на дребно и цени.
Само да ви кажа че моделиращата маса е много хубава, снежно бяла, еластична и това на този етап, защото я имам от днес и това са ми първите впечатления

Това го копирах от стара тема.
Ще правиме ли поръчка от Пловдив?

Последна редакция: сб, 21 апр 2007, 01:21 от Stryper

# 238
Цитата по-горе е мой  Mr. Green. От пловдивската фирма-производител на Моделиращата маса не се наемат да пращат с куриер. Лично съм проверила миналата седмица и ми отказаха да ми изпратят 1 кофичка, а ме насочиха към дистрибуторите им - т.е. въпросното сладкарско магазинче в софия, някаква фирма в Монтана и ако не се лъжа имат и дистрибутор и в Стара Загора. Не е лошо да звъннете един телефон взет от тук http://www.irida-bg.com/about.html, и да попитате за вашият град дали има дистрибутор, за да си спестите куриерските разходи. защото една кофичка е 32 лв. а аз дадох  още 10 лв. за куриура, та все едно съм си купила от италианската  Close.
Иначе от Сладкарската борса в София можете да звъннете на телефона им и ви пращат с куриер каквото си поискате от там. само трябва да знаете какмо предлагат все пак.

# 239
Зори, надявам се, че няма проблеми, аз търсих точно твоите постове, тъй като имаш опит с тази моделираща маса, а и тортите ти са страшно хубави.
Преди малко говорих с Ремко. Най-малката разфасовка на бои, които продават е 300 мл. Казаха ми, че сигурно на женския пазар ги разфасоват и затова ги продават по 25 мл,
Което ми звучи много съмнително, защото на женския пазар ги продават с етикет и данни на Ремко.
Мисля днес (дано да стане) да минем през Ремко и да разгледам, защото ми казаха че имат маркери за торти. Дано да е това, което имам предвид и да не се скъпи. Защото не виждам как ще рисувам надпис с шоколад. Доста трудно ми изглежда.
А след като пловдивската фирма не работи с куриери и няма моделираща маса в Кадемлия, може да помолим някоя пловдивска мама да ни прати.
На мен ми трябва за другия петък.

Общи условия

Активация на акаунт