Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 4

• 35 781
  • 308
  •   1
Отговори
# 210
  • Някъде на път....
Момичета, вижте това, ако вече не сте го виждали, има такива торти-шедьоври
Ай стига бе, трябва да си гений, за да направиш такова нещо!  newsm78

# 211
това е сайта с тортите, които ме накараха да започна да украсявам. Някой ден като стана голям крокодил и аз ще правя такива. Между другото съм поръчала една от тези книжки и я чакам тези дни. Ако все пак някой ми разкрие тайната как да я сканирам и да направя Pdf файл ще я имате всички. Приятно ахкане
http://www.colettescakes.com/birthday_cc.html

# 212
довечера ще питам за pdf-а и ще кажа

# 213
Ако имаш скенер той най-вероятно ще може да конвентира в pdf.

Доколкото разбрах ще се оргазнизираме по 2-ки за бавносъхнещата маса, така ли?

Аз се свързах с Rumya. Ако някой иска да се присъедини - да се обади. Ние излизаме. И ще влизам чак довечера.

# 214
На Кадемлия има много хубави неща, като ходите имайте и мен предвид за бавносъхнеща паста за моделиране и също, ако някой иска да си разделим хартиени формички за мъфини и бопнбони Simple Smile

Някой може ли да ми обясни как точно се стига там с градски транспорт имам предвид.
С рейс 72. След
1 спирка - Гара Подуене
2 спирката  -  на Орехчето точно преди да започне дасе изкачва по Велчо Атанасов
3 спирка - на училището.
На училището слизаш и има еднаградинка, зад нея трябва да е тази улица. Поне аз така си  го представям по картата.

Сега ще отида на разучаване и ще купя една бавносъхнеща. ще проуча задругите. Не ми представлява трудност да Ви купя после и по поръчка. Много ми  е близко

# 215
Много би ми се искало да се включа в групата на купувачите на бавносъхнеща паста. Проблемът е, че не съм от София, така че не знам дали някой би се наел да ми изпрати, да кажем 1 кг (или по колкото е удобно да се раздели, за мен не е проблем да взема и повече), по куриер.

Ще бъде прекрасно, ако може да се направи, още повече, че децата имат РД на 2 май и ще си спестя правенето на марципан "Варна".

# 216
Ще изчакаме да пише Evjeni след като разбере подробности. И аз е съм далеч от магазинчето, но с двете деца ми е трудно да излизам.
За мен не е проблем да пращам по куриер, всеки ден пращам по Спиди.

# 217
В такъв случай ще изчакаме Жени, а после аз ще пратя на теб, wel, или на някой друг, на когото не е проблем адреса си и ще се уточним за сумата. Обичайно се уговарям парите да ги предам на куриера - т.нар. "наложен платеж", но мога да ги преведа по сметка, както е най-удобно за вас.

Дано да стане идната седмица, че рождените дни идват!!!

# 218
  • София
Аз да се отчета - снощи намерих това магазинче за бои на Женския пазар - вътре продават насипно сухо мляко, желирани бонбони, кафе, т.н. И това е всъщност същото магазинче, от което преди ок. година си купих сухо мляко за течен шоколад, та тогава бях питала и казаха, че нямат бои. Ама вчера пак питах - нямат и няма да получават, били скъпи и непродаваеми, едната продавачка дори каза, че от 3 год. не са получавали бои. newsm78

# 219
  • Банкя
Искам да направя торта с бисквити и с течен шоколад, но не намирам и вече се уморих да ровя из форума.Кажете нещо горе долу-слага ли се сметана и каква.Да не е с крем нишесте

# 220
Искам да направя торта с бисквити и с течен шоколад, но не намирам и вече се уморих да ровя из форума.Кажете нещо горе долу-слага ли се сметана и каква.Да не е с крем нишесте
Ами аз си спомням, че бисквитената торта се прави точно с нишесте, но може  да има и други варианти.. Thinking

Otkrih edna рецепта:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=74658.0

# 221
  • Банкя
Благодаря ти.момчетата не обичат нишесте и затова питам за други варианти

# 222
# 223
Ето рецепта за бисквитена торта от мен.Става много вкусна и е лесна за правене.
2 пакета обикновенни бисквити(вземам на Житен дар с масло)
1ч.ч прясно мляко
1ч.ч начупени орехи
1 бурканче конфитюр(сини сливи или череши)
В купа начупвам бисквитите и ги поръсвам  със затопленото мляко,след това добавям сладкото и орехите.
Млякото не трябва да е много топло за да не се кашнат бисквитите и сладкото най-добре  е да е от парченца плодове, а не тези,които са като желета.
Разбърквате и оформяте сместа за торта и я мятате в хладилника.
На водна баня разтваряте един шоколад(може и не цял)със  половин пакетче масло,добавяте 4-5 супени лъжици прясно мляко и 5-6лъжици пудра захар.Аз го правя малко на око, да добие консистенция за глазура.Поливате тортата и пак в хладилника.
Трябва да постои поне 2-3часа в хладилника  и след това си облизвате пръстите.
Не съм я правила скоро,че е малко калорична бомба и нямам снимки,но май събота и неделя ще се прежаля Laughing

# 224
sladka hapka, може ли да се присъединя към твоята поръчка  за Стара Загора и да вземем направо една опаковка от 4 кг и да си я разделим newsm78... (ама от българската, че вносната много скъпа Crazy)

Общи условия

Активация на акаунт