През Април се правят ЯНУАРЧЕТА !!!

• 11 520
  • 292
  •   1
Отговори
# 240
Мъжът ми пуши в кухнята, ама вече мисля да го изнасям на терасата.При родителите му също се пуши, но като ходим проветряват и пушат и те на терасата. Но се чудя, как ли се чувства дребният като го гушнат и усети миризмата ooooh!

Sasha, как сте, нищо не казваш, как е малката??

# 241
Грехота - бебенце на цигарен дим!  NaughtyТо на мен ми е гадно миризмата на някой който е пушил, какво остава за малко бебе, ама то нали няма как да се оплаче  baby_neutral Тити, не плаче ли като го вземат с цигарени уста?

# 242
  • София
Аз родата на мъжо я строих, докато бях бременна, че като съм там, ще пушат на балкон. Студ, пек - на балкона!  Naughty Обаче моята рода не успях да строя.  ooooh!  Embarassed На семейните сбирки с "моята страна" на родата, всички пушат и никой не обръща внимание на воплите ми. Поради което отказах да отида на рождения ден на леля ми миналата седмица, тъй като щяха да опушат беба.  Crossing Arms Тя сега ми се сърди, ама това е!

# 243
   ooooh!На мен много чужденци са ми се оплаквали,че в България никой не се съобразява с непушачите,нито на обществени места,нито в по-тесен кръг от приятели,например.
   Повечето хора за съжаление подценяват вредата от пушенето.
   Говоря за вредата за околните!
   А това,пък,да пушиш в присъствие на бременна жена или бебе '' Rage Rage Rage"  нямам думи!

# 244
.......

Ще захранвам след 6 м. с каша, дори и сокчетата - тогава. Гале, забрави, че ранното захранване предпазва от дефицити и анемии - легенда!  no Free Soul, я да те чуем и теб...

Легенда е. До 6-тия месец много от другите храни просто не могат да бъдат усвоени от бебешкия организъм, липсват някои ензими още, които "заработват" в 6-9ти месец.
Дали детето е на кърма или АМ няма значение. АМ е достатъчно обогатено и разнообразно като състав, и достатъчно за дете до 5-6 месеца;т 1 морков, ябълка или картоф не съдържат нещо по-ценно за бебето на този етап. За алергиите и незрелостта на храносмилателния тракт вече е говорено.

Пък за хемоглобина - докъм 6-ти месец нивата на хемоглобина са достатъчно високи, защото детето има запаси от майчиния организъм. Към 6-тия месец настъпва нормален физиологичен спад на хемоглобина, и точно тогава в България се прави изследване и много майки се шашкат. В други държави се прави кръвна картина на 8-12 месец.
Ранното захранване няма нищо общо с хемоглобина. Имаше и няколко анкети в Кърмаческия форум и във Форума на АМ "Кога захранихте и колко беше хемоглобина на детето ви на 6 месеца" - е, по онези резултати, ранното захранване не е довело до по-висок хемоглобин.
АМ е обогатено с желязо - по-високо, отколкото има в кърмата. От кърмата пък желязото се усвоява в по-висока степен. Така че нещата взаимно се уравновесяват.

# 245
Момичета, помощ - мъжът ми е много зле, очевидно е лепнал някакъв вирус, цяла нощ температура (не може да свали под 38), повръща, диария. А пък мен най-много ме е страх да не зарази малката. Някой от вас нали миналата седмица се оплакваше от същите симптоми. Ивонска, ти ли беше? Как се оправихте и бързо ли минава?

Междудругото, Ивонска, ако щеш вярвай, ама тая нощ съм сънувала теб и Шош!

# 246
  • София
Момичета, помощ - мъжът ми е много зле, очевидно е лепнал някакъв вирус, цяла нощ температура (не може да свали под 38), повръща, диария. А пък мен най-много ме е страх да не зарази малката. Някой от вас нали миналата седмица се оплакваше от същите симптоми. Ивонска, ти ли беше? Как се оправихте и бързо ли минава?

Междудругото, Ивонска, ако щеш вярвай, ама тая нощ съм сънувала теб и Шош!

Надявам се сънят не е бил кошмарен...  Mr. Green

Ох, аз го минах този вирус, 6 дни го влачих! Sick Да пие Ентерол (2х5 капсули първия ден, после 3х1) и Смекта(но около час и половина преди или след Ентерола!). И ти - веднага щом почувстваш симптоми и ти "заври" стомаха, почвай Смектата. Мъжо така отърва кожата.

Забравих да кажа, че аз го мъкнах дълго, защото реших, че ще мине без да пия нищо....

Последна редакция: сб, 14 апр 2007, 08:17 от ivonska

# 247
  • София

Легенда е. До 6-тия месец много от другите храни просто не могат да бъдат усвоени от бебешкия организъм, липсват някои ензими още, които "заработват" в 6-9ти месец.
Дали детето е на кърма или АМ няма значение. АМ е достатъчно обогатено и разнообразно като състав, и достатъчно за дете до 5-6 месеца;т 1 морков, ябълка или картоф не съдържат нещо по-ценно за бебето на този етап. За алергиите и незрелостта на храносмилателния тракт вече е говорено.

Това имах предвид и аз....

# 248
  • София
Днес празнуват всички с имена Мартин и Мартина!
Да са ни живи и здрави имениците и техните семейства!   bouquet

# 249
Днес празнуват всички с имена Мартин и Мартина!
Да са ни живи и здрави имениците и техните семейства!   bouquet

Аз не знаех и пуснах пералня- wash hangтова не се брои за грях ,нали  Weary

Да са живи и здрави всички празнуващи   bigdance2

# 250
 Tada  Да са здрави,весели и палави Мартинчовците на Гали,anika75 и Damakupa   Party Time

# 251
  • София
Честито и от мен!   newsm51  А хубавите пожелания да застигнат както именниците и техните близки хора, така и тези, които им ги изпращат от сърце!

# 252
  • София; Дружбето
Честит имен ден на всички Мартинки и Мартинчовци. Да са живи и здрави  bouquet
Аз п ускам трета пералня, що? Не може ли?

# 253
  • София
... Аз не знаех и пуснах пералня- wash hangтова не се брои за грях ,нали  Weary

Що да е грях?  newsm78 Аз на таквиз работи нИ сЪ връзвам! Даже на баш Великден се бях разфучала да мия и чистя, защото тогава дребусът спа, а баща й бдеше над нея и чат-пат тикаше бибата в устата.
Но звучи добре като оправдание, ако те чака камара дрехи за гладене и те мързи  Laughing  Laughing Laughing Ще взема да го използвам като довод.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 254
  • София
Честит имен ден на празнуващите!!! /Ако бях родила момче, щеше да е Мартин   Wink/

Вчера нямах клавиатура - нещо блокираха някои клавиши, та затова не съм писала/
Иначе шарката ни протича леко / Praynig / - без температура или други притеснения, има малко пъпки. Единствено ака по-често и самото ако е много по-редичко.
Акитата й отпреди са по-редки и с личната се разбрахме като оздравее беба да проверим какво е точно, според нея можело да е липса на някой ензим, но на този етап не ми се мисли за това.
Лошото е, че аз самата много се притесних и тези дни бях в някакво много гадно състояние, а след като вчера ми изби и херпес, и ми намаля кърмата съвсем изкуках. Сега се опитвам да се стегна и си повтарям постоянно, че всичко ще е наред.

Много е гадно да си в оня малкия процент вероятност.......

Общи условия

Активация на акаунт