През Април се правят ЯНУАРЧЕТА !!!

• 11 520
  • 292
  •   1
Отговори
# 255
  • София; Дружбето
Радвам се, че я карате леко. Поне ще знаеш, че като тръгне на детска, ще имате една болест по-малко.  Mr. Green А за акото и ние акаме последната седмица с една слуз, та другата седмица ще говоря с личната да видим на какво се дължи Rolling Eyes
А мойта мома гледа по цял ден телевизия. Само да и е близо до очите и почва да се пули, нема спасение Crazy

# 256
Аз изперквам от учене, добре че баба е тук и гледа Вики, че иначе никога няма да завърша. Така тя поне ми помага и за някой други неща като гладенето което е нещо страшно. 1ironing Направо не знам какво ще правя като си тръгне, или пак ще изнемогвам или ще търся жена за помощ. newsm28 1ironing

# 257
  • София
Аз пък и днес празнувах рожденният си ден с приятели... cheers Сега мързелуваме с мъжо и бебчо на хлад. Whistling

От кога ще отпочваме водата, момичета?  newsm78 Аз си мислех след 6-ти месец, но в тези жеги... чудя се дали няма да се наложи по-рано...  newsm78 Я да подебатираме.... Mr. Green

# 258
Но звучи добре като оправдание, ако те чака камара дрехи за гладене и те мързи  Laughing  Laughing Laughing Ще взема да го използвам като довод.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Raзбра ми мисълта значи  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 259
  • София; Дружбето
Ако видя, че на беба навън и е жега ще започна да и давам вода. За сега няма такива признаци и няма да предлагам. А иначе не знам каква да давам - чешмяна или минерална newsm78 По благосклонна съм към чешмяна преварена, както препоръчваше лекторката в училището Rolling Eyes

# 260
  • София
... Направо не знам какво ще правя като си тръгне, или пак ще изнемогвам или ще търся жена за помощ. newsm28 1ironing

Ще се сетиш ти!  newsm10

Ние днес бяхме цяяяяяял ден навън. Тоест от обяд та до преди малко. Първо маахме памперс из квартала, после си седнахме на двора, хапвахме си, прескачахме си вътре да си умием дупето и пак навън. Само дето много бира изпих  beer , много калории са туй, сега ми е гузно  Blush

Ивонска, днес си беше направо лято - 23 градуса. Мойто дребус вода не пие. Още от времето, когато се кърмехме уж. Плюе, та чак се пъне да повръща. Но пък чат-пат нагъва чай (на Хип). Но много рядко. Аз лично съм на мнение, че трябва да им се предлага вода, а те сами ще си покажат искат или не. Естествено ако го видиш, че нагъва водата като мляко, ще го озаптиш. Но 10-20 мл мисля са ОК. Аз поне мисля така, нищо че не съм кърмачка. Самата аз пия огромни количества вода всеки ден и съм така от как се помня.

# 261
  A цицата не върши ли работа в жегите? newsm78Наистина ли жегата е повод да даваме вода на бебето?
  Фрии Соул,помощ!!!

# 262
Всъщност не знам кое е правилно.............аз предложих вода и Димитър пие.....и то доста 50-70 мл на ден особено в жегите. Преди водата предлагам винаги цица, но като му се пие вода я плюе. Наддава нормално 1,2кг първия месец и 1 кг втория.Наистина ми се ще да чуя обективно мнение.

# 263
  • София
Да си кажа и аз се замислям  Thinking дали да не почна да предлагам по-честичко от чайчето на хип. Ние нали сме на изцедена кърма та не мога по всяко време да предлагам шишето, щото трябва и да го затопля. Принципно той вече си е изградил режим и папа на около три часа +/- половин - един час, обикновено в повече. Но вчера като бяхме на разходка в жегата му дадох чайче и той си пийна 20 мл.  WinkА смятам, че наддава добре - първия месец 1,600кг, втория 1кг, та едва ли ще му се отрази зле на хапването, ако е по-малко и между храненията. newsm78

# 264
  • София; Дружбето
Аз се въздържам точно защото наддаваме малко, но не смятам че ако бебчето наддава добре и пийва по 40-50 мл вода на ден е лошо newsm78 Абе FreeSoul може да се изкаже  Mr. Green

# 265
  • София
Няма нужда от вода поне докато температурите не станат над 40 градуса (става въпрос за изключително кърмените бебета). Това го пише ей тук. В Индия, например, също НЕ се препоръчва даване на вода на изключително кърмените бебета, а там жегите са доста по-сериозни от тукашните. Май някъде четох, че като стане по-топло, кърмата си променя състава. Един вид става "по-водниста", за да утолява жаждата.

Ма най-добре да чуем Free Soul  Hug

# 266
Като сме навън в жегите и нямам възможност да дам цица, давам вода. Пие само, когато е жадна и то по десетина милилитра. В жегите й хлътва леко фонтанелата и според педиатърката е принак на обезводняване. Видя ли, че й е хлътнала-давам вода.

# 267
Няма нужда от вода поне докато температурите не станат над 40 градуса (става въпрос за изключително кърмените бебета). Това го пише ей тук. В Индия, например, също НЕ се препоръчва даване на вода на изключително кърмените бебета, а там жегите са доста по-сериозни от тукашните.

И в Южна Африка на кърмените бебета още повече не им се предлага вода,заради опасност от стомашно-чревни инфекции.

# 268
  • София; Дружбето
Това с хлътването не го знаех, ама аз и няма как да видя като незнам newsm78 Бе ще видим, то ббебто си знае най-добре и ще си покаже ако е жадно

# 269
Това с хлътването не го знаех, ама аз и няма как да видя като незнам newsm78 Бе ще видим, то ббебто си знае най-добре и ще си покаже ако е жадно
Ами пипнах я по фонтанелата веднъж, когато беше много жега. Сетих се, че бях чела някъде из форумите за това хлътване и обезводняването, и педиатърката потвърди.

Общи условия

Активация на акаунт