Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 26 169
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Да, реално при бременност тестовете за Овулация не засичат ЛХ, а неговия сходен по структура събрат ЧХГ. Същото е и с овулационните тракери , аз ползвам MIra tracker. Това е една машинка в която слагаш лентичка ,, която измерва три хормона в случая при мен ЛХ, Естрадиол и Прогестерон. При бременност отчита че ЛХ се покачва, но реално няма как истинско ЛХ да се качва, защото няма как да се случва овулация при наличие на бременност ( няма ДФ и нищо не расте),  но то се бърка и засича ЧХГ все едно е ЛХ. А тази машинка е доста по-умна от обикновените тестове. Опити съм правила и вкъщи с обикновени лентички, но изихоум. В никакъв случай не агитирам да се прави тест за О, вместо тест за Б, най-добрия вариант е кръвен. Аз съм си ги правила вкъщи от любопитство.
Пуснете утре кръвен и ще се разбере, реално няма как в момента да има овулация и от това да е положителен, защото момичето е след трансфер, всяка овулация е отдавна минала и блокирана.
Пак казвам, този метод съм го ползвала само от любопитство, да не излезе така че сега всички да се юрнат да правят тест за О, вместо кръвен Simple Smile

# 151
Е това никак не е нещо ново Simple Smile  Нормално е да имат подобни структури, все пак са гликопротеинови хормони с еднаква алфа субединица. Реално не са тестове за бременност, но със сигурност отчитат такава, но само при условие, че я има естествено.
Например, при естествен цикъл заблуждават, понеже при липса на бременност прогестерона пада рязко  21-24 ден и често след този спад LH може да се вдигне до степен, която да отчете лентичката. Това вече е заблуждаващо. След трансфер, няма такъв риск, просто теста е по-малко чувствителен на ЧХГ, отколкото на LH.

Относно Mira, устройството работи на същия принцип както и лентите, всяка е покрита със специфични антитела, които разпознават даден хормон. Това, че е по-интелигентно е маркетингов трик, превъзхожда тестовете за овулация само и единствено по удобството на оптичния четец и софтуера, който преобразува флуоресцентния сигнал в цифрови стойности.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 21:07 от Alfafa

# 152
Ехо, Минавам и аз да се запиша в чакащите.
Някой да е забалеязал по-издадени вени или странни болки в краката/вените  след трансфер?

# 153
Ехо, Минавам и аз да се запиша в чакащите.
Някой да е забалеязал по-издадени вени или странни болки в краката/вените  след трансфер?
Аз лично не. Какви лекарства приемаш, свързани с кръвоносните съдове?

# 154
Magic007, аз съм така, като чувството не е болка, по скоро тежест и все едно ги "усещаш" вените, не знам как да го обясня.

Si_mo_na аз лично си поставям Фраксипарин.

# 155
Само аспирин за сега. Притеснявам се дсли не ми е достатъчно, гледам да пия вода по 2-3л на ден също.
Чудя се тази болка дали пък не е от Зарзиото :/ Някой поставял ли си е и имал ли е такива странични ефекти? Днес ще ходя по доктори и се надявам да ми пуснат и изследвания и да се успокоя.

# 156
Здравейте, момичета! Имам поставен Хориомон на 03.09 в 18ч, при фоликул 18.5мм, днес сутринта бях на контролен преглед и фоликулът не се беше спукал, с размер 21мм. Възможно ли е да не се спука въобще? Имам повторна контрола утре сутрин.

# 157
  • София/Севлиево
Момичета,моля припомнете ми каква трябва да е стойността на прогестерон в деня на трансфера.Моя близка в момента е подхванала трудния път на инвитрото и има 2 или 3 неуспешни трансфера.Писа ми за съвет какво да изследва,но не помня колко трябваше да е прогестерона в деня на ЗЕТ.Засега не търсят причини за неуспех понеже е на 24 години,но аз не съм много ок с идеята през месец-два да правят опити и да не се търси защо не се получава...

# 158
Момичета,моля припомнете ми каква трябва да е стойността на прогестерон в деня на трансфера.Моя близка в момента е подхванала трудния път на инвитрото и има 2 или 3 неуспешни трансфера.Писа ми за съвет какво да изследва,но не помня колко трябваше да е прогестерона в деня на ЗЕТ.Засега не търсят причини за неуспех понеже е на 24 години,но аз не съм много ок с идеята през месец-два да правят опити и да не се търси защо не се получава...

Здравейте,

Моят прогестерон два часа преди трансфер бе 29.2.

# 159
Не съм запозната с този препарат, но моите фоликули обикновено нарастват с 1мм на ден. Моят опит без препарати е:
- на ден 13 имах ф. 17мм,
- на ден 17 - 22мм,
- на ден 19 беше спукан.
Тогава имах по-дълъг цикъл, затова и овулацията беше по-късно от обичайното.

Вероятно има шанс да не се спука, предполагам това е една възможност, при която се получава задържан ф.

Здравейте, момичета! Имам поставен Хориомон на 03.09 в 18ч, при фоликул 18.5мм, днес сутринта бях на контролен преглед и фоликулът не се беше спукал, с размер 21мм. Възможно ли е да не се спука въобще? Имам повторна контрола утре сутрин.

# 160
Здравей, аз знам, че прогестерона преди трансфер трябва да бъде не по-малко от 10, за да има добра имплантация. Моят беше 13.38ng/ml и засега имам успех Simple Smile

# 161
  • София/Севлиево
Много ви благодаря, момичета.Помня че беше нещо от рода на 15+/-5.Успех на всички чакащи ❤️❤️❤️

# 162
Има ли момичета с успешен трансфер и болен зъб? Притеснява ме че мъдреца нещо се поразруши от скоро. Не ме е болял , но ям предимно на него и явно от по твърда храна нещо стана.  Преди месец бях на зъболекар нямах нищо за правене изчистиха ми зъбен камък и сега това

# 163
На мен в 5-ти месец ми се счупи зъб, така си стоях до края. Не искаха да ми оправят зъба, докато не родя. Не им се рискуваше с упойка. Но аз нямах болка, трябваше да дъвча.само от другата страна. Ако имате болка, съм сигурна, че ще ви лекуват.

# 164
Ние не сме стигнали още до трансфер предстои ми пункция за сега

Общи условия

Активация на акаунт