Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 26 217
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Тогава, можете да идете на зъболекар, ако има време до трансфера. Казаха ми, че упойката се изчиства за 24 часа.

# 166
Момичета, минавам да ви кажа, че нещата не се развиха така, както се надявах. След кървенето като ме изписаха ме прегледаха и уж се видя плодно сакче и жълтъчно мехурче, това беше в сряда на 03.09. Казаха ми след 10/12 дни да отида за пулс. Но днес за всеки случай минах на лабораторията да си пусна ЧХГ и беше паднало на 2322, а понеделник на 01.09 бяха 2866. Вярвам, че всичко е за добро и просто така е трябвало да се случи. Въпреки всичко оставам силна и продължавам напред! 🙏🏻

# 167
Здравейте и от мен:blush: След няколко дни ми предстои пункция и нямам търпение да видя какво ще излезе от нея. Доктора ми каза,
че очаква 1-2 бластоцита. Може ли да ми кажете колко време след пункцията се прави свеж трансфер? И как ви се струва 11 дни стимулация? Това нормално ли е според вас?

# 168
Свеж трансфер се прави на 5ти ден, понякога при неблагоприятни условия на 3ти.

# 169
Момичета, минавам да ви кажа, че нещата не се развиха така, както се надявах. След кървенето като ме изписаха ме прегледаха и уж се видя плодно сакче и жълтъчно мехурче, това беше в сряда на 03.09. Казаха ми след 10/12 дни да отида за пулс. Но днес за всеки случай минах на лабораторията да си пусна ЧХГ и беше паднало на 2322, а понеделник на 01.09 бяха 2866. Вярвам, че всичко е за добро и просто така е трябвало да се случи. Въпреки всичко оставам силна и продължавам напред! 🙏🏻

Много съжалявам. То човек да не се зарадва за малко и после...

# 170
Nanii1  имах колежка, на която и извадиха мъдрец докато беше бременна - към края  на 3-я месец от бременността и. При нея беше наложително. На мен са ми правили зъб, дори и упойка ми слагаха, тогава бях бременна в 4-я месец.
porto84 ако всичко е наред с ембриончетата ги трансферират на 5-ти ден. Понякога и на 3-ти ден, ако не им се струват толкова добри. Денят на пункцията не се брои. Стимулацията на колежката ми също беше 11 дни.
Весси П много съжалявам!

# 171
Весси П, съжалявам много 😞

porto84, колко дни ще трае стимулацията зависи от отговора на организма Ви към самите препарати и колко бързо ще пораснат самите фоликули.
Моите стимулации винаги са дълги, не реагирам особено добре на хормоните и съответно пункциите ми са на ден 15.
В крайна сметка дните не са показател за качеството на яйцеклетките, които ще извадят. Успех пожелавам и дано думите на доктора Ви се сбъднат 🙏

# 172
Здравейте, момичета! Знам че не е точното място, но някой има ли мнение за д-р Вакрилов?

# 173
Момичета, записвам се и аз в темата. Шести ден след трансфер на едно петдневно ембрионче. Това ми е трети трансфер (първи на ЕЦ), дано да е за щастие. Нямам никакви усещания освен пмс, което го имах и при предните неуспешни опити. Единственото по-различно е, че за първи път коремът ми не е подут. Стискам палци на всички чакащи и дано да залеем темата с добри новини!

# 174
  • София
Момичета, някой имал ли е потене в нощта след трансфера? Имам чувството, че ми беше много горещо, махнах чаршафа, но все едно имах като температура.....и много ме е страх това да не е прецакало мъничето по някакъв начин.... Sad
Този път е само едничко и толкова ме е страх, че пак нищо няма да се получи.....нямам никакви, ама никакви симптоми, взех да се сдухвам много, а още е рано......просто много ми е мъчно за всичко и все си мисля, че съм прокълната и почвам да се самосъжалявам и плача.....как се справяте с тези черни мисли?

# 175
  • Sofia
Момичета, някой имал ли е потене в нощта след трансфера? Имам чувството, че ми беше много горещо, махнах чаршафа, но все едно имах като температура.....и много ме е страх това да не е прецакало мъничето по някакъв начин.... Sad
Този път е само едничко и толкова ме е страх, че пак нищо няма да се получи.....нямам никакви, ама никакви симптоми, взех да се сдухвам много, а още е рано......просто много ми е мъчно за всичко и все си мисля, че съм прокълната и почвам да се самосъжалявам и плача.....как се справяте с тези черни мисли?
Неее, стига, недей така. Стига с тия симптоми дето чакате 1 ден след трансфер. Аз имах ама какво от това. Цялата симптоматика идва от самата процедура - придърпвания, дискомфорт долу в корема - имах ги 3 дена и след това всичко спря. Ми не се захвана. Стига си се притеснявала защото само се товариш излишно и по никакъв начин не си помагаш. Мисли позитивно, стискам палци всичко да е наред и да се похвалиш скоро.

ПС: И аз съм в някакъв филм, че пак нищо няма да изкараме като предният път, но пък се опитвам да се разсейвам и абстрахирам от тези мисли.

# 176
  • София
Извинявам се, явно не съм се изразила правилно.....ЗЕТ имах преди няколко дни, а не вчера.. просто сега писах за потенето, което наистина ме притесни първата нощ след трансфера, защото нямах възможност по-рано да пиша. А относно симптомите, знам, че преди кръвен тест всичко е спекулация, но тъй като вече съм била бременна преди няколко години (с първия ми ин-витро опит, което за жалост завърши зле...), знам как сме се чувствала, знам как са ме наболявали и гърдите и т.н., а сега - нищо.....Съжалявам, ако хлебна, не ме съдете прекалено скоро, нямам нереалистични очаквания, знам добре какво ме чака, нееднократно съм го "играла тоя мач" през годините, просто....не ми става по-леко след всички положени усилия, накрая пак с празни ръце....Охххх, дано Господ се смили над всички нас, които очакваме това щастие....🙏

# 177
Ninfa Стискам палци всичко да е наред и с положителен резултат. Миналият месец ми бе първият опит инвитро, от лекарствата си имах всичките възможни симптоми- подутина и болезнени гърди, болки, подобни на пмс, придърпване и боцкане ниско долу. Накрая резултатът беше чхг 0.20... Септември ни започна с нов опит, този път на спонтанен цикъл( дали пък не е заради това), нямам абсолютно никакви симптоми, както предишния път, нито промяна в гърдити, нито някакви други болки, въпреки лекарствата, които приемам след пункция и трансфер. Не знам дали се радвам ли или не. Да съм позитивна, докато чакам, ми се струва невъзможно.

# 178
  • Sofia
Извинявам се, явно не съм се изразила правилно.....ЗЕТ имах преди няколко дни, а не вчера.. просто сега писах за потенето, което наистина ме притесни първата нощ след трансфера, защото нямах възможност по-рано да пиша. А относно симптомите, знам, че преди кръвен тест всичко е спекулация, но тъй като вече съм била бременна преди няколко години (с първия ми ин-витро опит, което за жалост завърши зле...), знам как сме се чувствала, знам как са ме наболявали и гърдите и т.н., а сега - нищо.....Съжалявам, ако хлебна, не ме съдете прекалено скоро, нямам нереалистични очаквания, знам добре какво ме чака, нееднократно съм го "играла тоя мач" през годините, просто....не ми става по-леко след всички положени усилия, накрая пак с празни ръце....Охххх, дано Господ се смили над всички нас, които очакваме това щастие....🙏

Недей да се тормозиш. Лято е, нормално да ти в топло и да се потиш. Горещо си е все още, а и предполагам при ЗЕТ-а също си приемала хормони за подготовката. Хормоните са си сериозна работа. Докато правихме процедурите (инсеминации и 1вото инвитро) и аз се усещах винаги, че ми е много по-топло, горещо, неприятно и тнт. Спряхме процедури вече 2+ месеца и пак се усещам 'нормално'. Също така и след овулация тялото си поддържа по-висока температура. Според мен е нормално. Стискам палци всичко да е наред и се извинявам, ако съм отговорила рязко по-рано, не ми беше такава идеята.

AriaOY - успех желая и на теб.

# 179
Аз след трансфера, като се прибрахме в България, си мерих всеки ден температурата по няколко пъти на ден и често беше 36,8/36,9/37°. Може и при вас да е така. В допълнение от хормоните ме обливат горещи вълни и да речем в магазините покрай хладилните витрини, където е често хладно аз умирам от жега. Оставете се на времето да ви покаже. След като знаете от предишни опити, така си вредите с негативни мисли. Говорете на ,,точицата”, вярвайте че ще се получи този път, а ако не стане гледайте го така - това не е било вашето ембрионче. Ако сте си направили всички възможни изследвания и е тестван ембриона няма за какво да се обвинявате.

Общи условия

Активация на акаунт