Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 26 293
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Аз пък съм точно обратното, постоянно ми е студено, през деня лягам на дивана и се завивам 🤣🫣 (нямам температура). Мъжът ми ме гледа и не доумява на тези температури защо се завивам. Мисля си, че някъде бях чела, че е от прогестерона, но може и да греша.

# 181
Здравейте момичета, предстои ми трансфер. От клиниката ми назначиха Зарзио и Интралипид. Има ли някое момиче,  на което  да са изписвали и двете и какъв е бил резултата й след трансфер?

# 182
Ужасно е! Лягаш ли топло ти е, след малко ти става студено, след още 20 мин отново гореща вълна. 🤯  Но да и аз съм чета че тези смущения са от прогестерона.
Аз пък съм точно обратното, постоянно ми е студено, през деня лягам на дивана и се завивам 🤣🫣 (нямам температура). Мъжът ми ме гледа и не доумява на тези температури защо се завивам. Мисля си, че някъде бях чела, че е от прогестерона, но може и да греша.

# 183
  • София
Момичета, имате ли еротични сънища след трансфер? Малко ми е неудобен въпросът, но си спомням, че преди време (когато е имнало имплантация, а и в многото случаи, когато не е имало) съм сънувала някакви такива "палави" неща....след ЗЕТ съм и снощи чак се стреснах, защото имам чувството, че щях да получа оргазъм на сън направо, а ме е страх да не се получат някакви контракции на матката от такова нещо....в смисъл, нито нещо се докосвам, нито мъжът ми ме провокира, само в съня и е супер странно усещането....
Може би съвсем изкукуригвам....та някой да е имал подобни преживявания след ЗЕТ?

# 184
Чхг 2.59 на 12-ти ден Sad
Първи трансфер ми беше, замразен. Какво е станало, къде е отишъл ембрионът…
Освен 4g мутация на PAI ( бях на аспирин ) нямам други установени проблеми или дефицити.

Какво следва сега, какви изследвания бихте посъветвали да се направят?

Колко по-късно ви дойде цикъла. След седмица сум на консултация с доктора и ще видя какво ще каже, но.. много бих искала да подходим по-холистично и превантивно и да минимизираме риска от следваю неуспех

# 185
Пълният пакет тромбофилия ли е изследван?
Ембрионът изследван ли е?
Кариотип на двамата партньори.
Имунология, биопсии от матката, за микробиология, вирусология.
Хистероскопия.

# 186
  • Sofia
Чхг 2.59 на 12-ти ден Sad
Първи трансфер ми беше, замразен. Какво е станало, къде е отишъл ембрионът…
Освен 4g мутация на PAI ( бях на аспирин ) нямам други установени проблеми или дефицити.

Какво следва сега, какви изследвания бихте посъветвали да се направят?

Колко по-късно ви дойде цикъла. След седмица сум на консултация с доктора и ще видя какво ще каже, но.. много бих искала да подходим по-холистично и превантивно и да минимизираме риска от следваю неуспех

Съжалявам, че не е успешен, но много често първите не са. Имате ли други замразени или ще започвате всичко отначало? Бих посъветвала да се направи ДНК фрагментация на спермограмата, консултация с имунолог, по-обстоен панел от хормонил, хистероскопия да се установи дали има проблеми вътре и евентуално не е лошо някакъв пакет който изследва вирусите и микробите (нещо от типа на фемофлор в Геника, имаше още един за репродуктивни, не му помня името).

# 187
Пълен пакет тромбофилия е изследван. Хистеро ми е правено последно преди година, всичко беше ок.

Имаме още ембриони, но нищо не сме изследвали.
Страх ме е да не ги рискуваме ей така, искам поне доколкото е възможно да съм проверила някой базови неща.

кои са изследвания на ембриони, доколкото знам са доста рискови, заради размразяване -замразяване..

Ще погледна всичко, което сте ми написали, тъй като не съм запозната с това кое изследване за какво е.
Благодаря !

# 188
ПИД е изследването на ембриони, хубаво е да се направи преди да се замразят. Предвид, че сте направили само един трансфер, може би няма нужда от размразяване, изследване и повторно размразяване.
Може да споделите в коя клиника сте, това ще помогне с насоките.
Но можете наистина да направите спермограма с ДНК фрагментация, това ще подскаже ако има проблем с качеството на ембрионите идващ от мъжка страна. 5-дневен ли е бил ембрионът? Какъв % от ембрионите оцеляха до 5ти ден и се замразиха?
Също и кариотип насочва за генетични проблеми, но при вече налични ембриони, може би няма смисъл. Обикновено се прави след 2-3 неуспешни трансфера.

При вече налични ембриони фокусът е върху матката. Хистероскопия с надраскване е ок, аз също направих 2 за 1 година. Състоянието от преди година не е много показателно за сега. Надраскването месец преди трансфер помага за захващането. При мен заедно с хистерото се взе биопсия за микробиом от матката, на база резултатите се лекуваха бактерии и вируси, после се вляха лактобацили.
Отделно правихме вливка за имунология на база имунологични изследвания и консултация с проф. Михайлова.

При мен всичко това помогна, но и за първи път бяхме правили ПИД на ембрионите (--> знаеше се, че се трансферира генетично здрав) и трансферът беше замразен - тялото си почина и имаше време да се погрижим за средата в матката.
Съветвам и вас да насочите усилията в момента към състоянието на матката - анатомия, микробиом, имунология.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 15:33 от Semirra

# 189
ПИД е изследването на ембриони, хубаво е да се направи преди да се замразят. Предвид, че сте направили само един трансфер, може би няма нужда от размразяване, изследване и подробно размразяване.
Може да споделите в коя клиника сте, това ще помогне с насоките.
Но можете наистина да направите спермограма с ДНК фрагментация, това ще подскаже ако има проблем с качеството на ембрионите от мъжка страна. 5-дневен ли е бил ембрионът? Какъв % от ембрионите оцеляха до 5ти ден и се замразиха?
Също и кариотип насочва за генетични проблеми, но при вече налични ембриони, може би няма смисъл. Обикновено се прави след 2-3 неуспешни трансфера.

При вече налични ембриони фокусът е върху матката. Хистероскопия с надраскване е ок, аз също направих 2 за 1 година. Състоянието от преди година не е много показателно за сега. Надраскването месец преди трансфер помага за захващането. При мен заедно с хистерото се взе биопсия за микробиом от матката, на база резултатите се лекуваха бактерии и вируси, после се вляха лактобацили.
Отделно правихме вливка за имунология на база имунологични изследвания и консултация с проф. Михайлова.

При мен всичко това помогна, но и за първи път бяхме правили ПИД на ембрионите и трансферът беше замразен - тялото си почина и имаше време да се погрижим за средата в матката.
Съветвам и вас да насочите усилията в момента към състоянието на матката - анатомия, микробиом, имунология.

Много ти благодаря!
Ембрионът беше на 5-ти ден,в Надежда съм. Матката ми е леко двурога, но са ми казвали, че не е притеснително и не изисква намеса.

Имах и лепило в деня на трансфера, както и кортикостероиди и зарзио предписани.

Може би бях и доста стресирана. Най-вече заради Зарзиото, тъй като получих странни остри болки в крака към таза, и от 5 назначени инжекции направих 3 и го спрях, но се чувствах доста зле, а и стресът може да си е казал думата.

# 190
Много точен съвет е дала Семира - много е важна средата в матката . Ембрионът също е важен , но при проблем в средата , дори балансирани емцриони не се имплантират , както стана при мен .

# 191
Не мисля, че стресът чак толкова си казва думата. Разбира се супер е да сме спокойни, но коя от нас е, като се надява нещо да стане. Аз имах проблеми в семейството, паднах по дупе 5 дни след трансфера и ревах цял ден колко съм глупава, но успех имаше.

Зарзио и кортикостероиди на база какво бяха изписани? Значи сте правили някакви изследвания? В надежда имат пакет биопсии, които можете да направите. Аз лично не съм доволна от тях, защото:
- МБ и вирусологичната не ми откриха бактериите и вирусите, които открихме при Калчев
- ИМПО+ за мен е измислица

Но не е зле да се вземат биопсии, вече дали там или другаде е личен избор, аз много съм плюла Надежда по тази линия, но има и доволни, та не искам да си налагам мнението.

Мойта матка пък беше леко тясна. Ами леко я разшириха и мисля, че и това помогна.

По линия имунология бих посъветвала наистина консултация с Михайлова, имуноложките в Надежда според мен (виждала съм и други такива мнения) малко напосоки стрелят, назначават все един и същ пакет изследвания и после доста смели терапии на база това.

За ИМПО+ биопсията бивш репродуктивен от Надежда, който напусна е споделял, че е малко измислена/експериментална работа, аз не бих си дала парите за нея. Дава противоречиви резултати спрямо традиционната имунологична биопсия, което е абсурдно.

Та да... може би среща с Михайлова и нека тя каже какво да изследвате и къде по линия имунология Simple Smile Часове за нея - онлайн в Medrec (с много дебнене) или в медицински център Калчев с обаждане по телефона и пак немалко чакане.

# 192
Благодаря!

Няма конкретна причина за кортикото и зарзиото или поне не ми беше обяснено защо ми ги изписват. мисля, че е някаква тяхна превантивна практика/ протокол в Надежда.

# 193
  • Sofia
Аз също имам един СЕТ в Надежда пък никой не ми беше изписвал кортико или зарзио. Предполагам това е с някаква цел и май не е честа практика, освен ако няма накакъв проблем. Или просто е изписвано само при ЗЕТ.
Може би, ако ми бяха дали кортико тогава щяха да се развият по друг начин нещата при нас.
Оказа се, че съм с автоимунно заболяване, което установихме след неуспешният трансфер а също така и стабилно завишено CRP, на което никой не беше обръщал внимание, освен Чапанова, на която бях показала изследвания с хормони, на които по някаква случайност съм била решила да проверя и CRP-то.

# 194
Ninfa, да, аз този път даже два пъти имах, и двата пъти завършиха с оргазъм (несъзнателно) осъзнах чак като се събудих от това и бях много притеснена дали нещо не съм навредила на имплантацията. Ама в крайна сметка не съм го направила нарочно и гледам да не се обвинявам. Назад в темите съм чела, че момичета, които са имали еротични сънища са имали успешни трансфери. При мен със сигурност това не доведе до успех при предните трансфери, защото и тогава съм сънувала такива сънища. Утре ще разбера какъв е развоят този път.

Magic007, според мен, това е протокол в Надежда (специално за зарзио при първи трансфер), по-скоро са рядкост случаите, в които не го изписват. Говоря от лични наблюдения и опит.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 18:36 от Imblue

Общи условия

Активация на акаунт