Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 26 333
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
NaniG, съжалявам, за неуспеха ви, аз наистина възлагах големи надежди за терапията на проф. Михайлова и поне очаквах да има някакъв опит за имплантация, точно липсата ѝ още повече ме обезкуражи. Аз вече записах час за д-р Калчев, в момента записват за януари 2026 г., писах и на проф. Михайлова, казах ѝ, че имам час и за д-р Калчев, тя каза, че ще се опитат да намерят решение.
И аз възлагах големи надежди. Четох за сходни случаи на моя с положителен финал и бях много спокойна, че този път ще се получи. Вчера и аз писах на проф. Михайлова, утре ще звънна да запиша час при д-р Калчев да видим дали ще може да помогне.

# 241
  • Sofia
След N на брой опита в годините, най-накрая нещата вървят нормално. От това, което четох в темата и от моя опит, моят съвет е да се изследват ембиончетата, преди инвитрото. На мен са ми връщали наведнъж даже 4 тридневни, но явно най-удачно е да се изчакат 5 дневни да станат. Много важно е след самия трансфер да се полежи 30 мин. със сгънати крака, без възглавница и без да се слагат ръцете под главата. След това може да се отиде до тоалетна /освен ако не сте свършили тази работа в подлога/ и да си починете още поне 30 мин. До края на същия ден е добре да сте полегнали, да си похапнете леки и не дразнещи храни. На мен ми забраниха до кръвния тест кафе, чай, газирани напитки, сокове и всякакви храни, които образуват газове. Все пак става дума за едни 10 дни, в които може да се изкара да се пие само вода 😉. Абсолютно забранени са алкохол, цигари и контактите с любимия🤫. ЧХГ на 10 ден при последния ми неуспех беше 54 и нещо и още тогава казаха, че е малко. След 2 дена слезе на 25. Сега на 10 ден беше почти 2000 и като го видях, направо се уплаших. На 12 ден беше близо 4000.
Няма да се отчайвате, все в някакъв момент ще стане, важното е да не се филмирате и да сте спокойни. Спазвайте указанията да докторите, на които сте се доверили и всичко ще е наред. Пожелавам на всяка от вас в най-скоро по едно ревящо вързопче, а защо не и по две 😉

# 242
Здравейте! Пиша ви отново, защото се чувствам като в кошмар, от който не знам дали ще мога да изляза. Онзи ден бях на преглед и АГ видя нещо в матката, изрази съмнение, че е аденомиоза. 🥹🥹🥹... На 13 октомври ще ми прави хистероскопия, но това, което чета е че това е по-коварно и от ендометриозата и шансовете за бременност са почти невъзможни. Не знам какво да правя, влязох в дупка, постоянно ми се плаче. Дали изобщо ще имам някакъв шанс? Съсипах се, рухнах...

# 243
Здравейте момичета, искам да ви попитам имали ли сте ембриони без определено качество?  Пункцията ми беше на 9.09, днес 14.09 ми беше трансфера. На въпроса с какъв грейд са ембрионите ембриоложката ми отговори, че са ранни бластоцити и не може да се определи качеството. Някой друг преминал през такава ситуация?

# 244
За моите само ми каза че две изглеждат страхотно, 1 не оцеля до ден 5 а останалите 4 са що годе и ще ги събираме по двойки. Когато мкнаваха да питат дали искаме допълнителни тестове аз все още бях зле от упойката. Та и не ме питаха, ама аз и не исках. Първото което уж беше много хубаво за жалост свърши с БХ. Сега ще видим второто хубаво. Дано не сте стигне до двойките ама според лекарката с тях ще имам по голям шанс

Здравейте момичета, искам да ви попитам имали ли сте ембриони без определено качество?  Пункцията ми беше на 9.09, днес 14.09 ми беше трансфера. На въпроса с какъв грейд са ембрионите ембриоложката ми отговори, че са ранни бластоцити и не може да се определи качеството. Някой друг преминал през такава ситуация?

# 245
Доколкото знам, ако не бъркам, трябва да мине през фаза ранен бластоцист и да влезе във фаза бластоцист, за да може да се замрази и да му се вземе евентуално проба за ПИД. Малко несериозно ми се струва това да ви оставят на това дередже без инфо и двете момичета. Не може да ви кажат просто “горе долу” качество, това не е пазарът, а ембриологична лаборатория. Търсете си инфото, искайте си ембриорепортите. Ако нямате успех недай си боже и смените клиниката, ще има да се дивят на такива оценки.

# 246
porto84, ранен бластоцист по скалата на Гарднър е грейд 1 а ембриолозите не могат да оценят другите критерии - Вътреклетъчна маса и Трофектодерм, защото те не са достатъчно добре обособени на етап 1 и даже етап 2. Аз съм трансферирала в България цели 8 ембриона грейд 2 (без другата част от оценката) и резултата беше кръгла нула и на четирите трансфера. Не искам да ви отчайвам, аз съм на повече години та и от това може да е но в Турция вече 2 години по-стара, правя по-хубави ембриони от тези на Българските светила. За да се направи ПИД също се изисква грейда да е поне 3, т.е. да има обособен трофектодерм от където да се вземе пробата.

# 247
Не съм доктор, но по принцип другата част от оценката е съществената. Ако е CC и грейд 5 да е .. шансовете са доста малки, клонящи към 0… Важни са и буквичките. Има жени, които са успели и с 6дневни, а твоето макар и ранно си е 5дневно. Важен е генетичният материал да е добре и клетките на плацентата да са ок, защото тя ще изхранва бебето през цялата бременност.
Porto84, мисли позитивно и вярвай в ембриончетата си! 🍀

# 248
Здравейте момичета, искам да ви попитам имали ли сте ембриони без определено качество?  Пункцията ми беше на 9.09, днес 14.09 ми беше трансфера. На въпроса с какъв грейд са ембрионите ембриоложката ми отговори, че са ранни бластоцити и не може да се определи качеството. Някой друг преминал през такава ситуация?

Не Ви ли дадоха някакъв документ след трансфера? На мен също и двата пъти ми казаха само " бластоцист" и нищо повече, после си разчетох що-гоне документите.
Предишният ми ембрион бе с добро качество- не се имплантира, сега ми върнаха ембрион със средно качество, само него си имахме. Дано пък ни изненада положително.

# 249
Благодаря ви момичета. Просто исках да знам само при мен ли е така. Никакви документи нямам. Исках също да знам какво е качеството на моите си ембриончета, но уви - всичко ще е на късмет..

# 250
И да им знаеше качеството пак щеше всичко да е на късмет! Simple Smile Стискаме палци Simple Smile

Имала си свеж трансфер, имай предвид все пак, че за ембрионите, за да минат от стадий на развитие 1 към 2 и към 3, това са няколко часа, така че само по себе си не е задължително да е лош сигнал. Нали знаеш, каквото е писано…

# 251
И да им знаеше качеството пак щеше всичко да е на късмет! Simple Smile Стискаме палци Simple Smile

Имала си свеж трансфер, имай предвид все пак, че за ембрионите, за да минат от стадий на развитие 1 към 2 и към 3, това са няколко часа, така че само по себе си не е задължително да е лош сигнал. Нали знаеш, каквото е писано…
Благодаря на всички за подкрепата. Вярно е , че всичко е въпрос на късмет, но понякога ти се иска да знаеш повече. Дано всички да имаме успех!

# 252
Кога най-ранно направихте уринарен тест след трансфера на бластички?

# 253
  • Sofia
Porto84: Аз имах само едно ембрионче поради купища се стекли обстоятелства - лоша стимулация и други фактори, за които разбрахме след това. На мен ми дадоха ембрио репорт, но вероятно защото ги бях насмела малко преди това. На деня след пункцията ми се обадиха и ми казаха какво е положението и ми казаха на 3тия ден да чакам обаждане по обяд да кажат дали се е развило. Стана след 5 часа и се стига до там аз да се обадя да си искам информация живичко ли е още. Като ми казаха, че им бил свършил работният ден и нямало никой в ембриологията. Малко изнедоволствах и някак си явно след това се намери ембриолог да ми се обади и да каже какво е положението. Също така ми казаха, че ми запазват час за трансфер на 5ти ден ама имайки в предвид че беше само един ги помолих да се обадят по-рано да кажат дали да се разкарвам понеже пътувам по час и половина. Бяхме се разбрали за час в който да чакам обаждане отново и пак не получих такова, като изчаках да мина половин час след уговорения и пак се обадих да попитам дали да ходя. След трансфера получих документ, но на процедурата имаше и други девойки, като разговарях с едната след това, тя каза че не била получила такова нещо. Та не знам, предполагам, че заради това че по-рано ги бях насмела го получих. Ембриона беше хубаво качество (3АБ) според думите на ембриолог и на двете репродуктивни, с които работих/работя в момента, но трансфера беше неуспешен.

Marina996: Аз направих уринарен на 7 ден мисля по спомен и кръвен на 10ти. Разбира се вече знаех резултата още на 7мия ден след като теста беше отрицателен.

# 254
  • София
Porto84: Аз имах само едно ембрионче поради купища се стекли обстоятелства - лоша стимулация и други фактори, за които разбрахме след това. На мен ми дадоха ембрио репорт, но вероятно защото ги бях насмела малко преди това. На деня след пункцията ми се обадиха и ми казаха какво е положението и ми казаха на 3тия ден да чакам обаждане по обяд да кажат дали се е развило. Стана след 5 часа и се стига до там аз да се обадя да си искам информация живичко ли е още. Като ми казаха, че им бил свършил работният ден и нямало никой в ембриологията. Малко изнедоволствах и някак си явно след това се намери ембриолог да ми се обади и да каже какво е положението. Също така ми казаха, че ми запазват час за трансфер на 5ти ден ама имайки в предвид че беше само един ги помолих да се обадят по-рано да кажат дали да се разкарвам понеже пътувам по час и половина. Бяхме се разбрали за час в който да чакам обаждане отново и пак не получих такова, като изчаках да мина половин час след уговорения и пак се обадих да попитам дали да ходя. След трансфера получих документ, но на процедурата имаше и други девойки, като разговарях с едната след това, тя каза че не била получила такова нещо. Та не знам, предполагам, че заради това че по-рано ги бях насмела го получих. Ембриона беше хубаво качество (3АБ) според думите на ембриолог и на двете репродуктивни, с които работих/работя в момента, но трансфера беше неуспешен.

Marina996: Аз направих уринарен на 7 ден мисля по спомен и кръвен на 10ти. Разбира се вече знаех резултата още на 7мия ден след като теста беше отрицателен.

Понеже сме в една болница, винаги дават ембриопротокол. След пункцията трябва няколко дни, за да стане готов, но в деня на трансфера го дават след самата процедура.

Общи условия

Активация на акаунт