Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 13 801
  • 424
  •   4
Отговори
# 405
Какви стратегии са били успешни при вас за подготовка за зет при тънка лигавица?

# 406
Относно взимане на биосия за изследване на микробиом, ако за това става дума, прави се в кабинет без упойка, поне в Надежда и при Калчев, цената е поне наполовина и няма никакъв престой. Иначе хистероскопия с надраскване е полезна преди трансфер, както и изследването на микробиома и лечение на евентуални бактерии или обливане с лактобацили при установен дефицит.

# 407

Това ми го препоръчаха за тънка лигавица. Пия го и сега, но не слагам джонджифил

# 408
  • София
А дали е удобно да споделите коя е книгата и автора? Би ми било интересно да прочета повече подобни съвети 🙏 Благодаря предварително! 🍀

# 409
Имам я от приятелка, ще питам допълнително и ще ви пиша.

Книга “IVF Мама – Какво да правим след ембриотрансфер на Деси Костова

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 21:52 от Alva-690

# 410
Относно взимане на биосия за изследване на микробиом, ако за това става дума, прави се в кабинет без упойка, поне в Надежда и при Калчев, цената е поне наполовина и няма никакъв престой. Иначе хистероскопия с надраскване е полезна преди трансфер, както и изследването на микробиома и лечение на евентуални бактерии или обливане с лактобацили при установен дефицит.
Благодаря за информацията! Надраскването вероятно е полезно, но предполагам ако е в дните преди трансфер. Дали ще има ефект от него, ако се прави в предходния цикъл. Отлющването на лигавицата при цикъла няма ли да го заличи?

# 411
Няма как същия месец като трансфера. В идеалния случай предходния, може и два месеца преди. При мен се получи да са два месеца и беше ок, имаше успех. Но хистеро на година определено не е меродавно.

# 412
При неуспешен ЗЕТ кога може да се направи следващ?

# 413
Моя беше директно следващия месец

При неуспешен ЗЕТ кога може да се направи следващ?

# 414
  • в сърцето на държавата
След 2 неуспешни опити с трансфер, може ли по Фонда да се опита пак?

# 415
Да, може! Последно беше до 4 опита финансирани от Фонда. Има условие - да нямате повече замразени ембриони

# 416
  • в сърцето на държавата
Няма повече замръзени ембриони. След колко време се започва отново??

Някой сменял ли е докторката в Надежда, на регистрацията са груби, не мога да се преборят с тях!

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 11:42 от di_t

# 417
Ако сте по фонда, първо трябва да си подадете документи, и те ще ви кажат какво следва. Иначе може да е веднага, ако сте си на частно

# 418
  • в сърцето на държавата
Здравейте,  за доктор Лилия Димитрова от МЦ Афродита някакви отзиви и мнения???

# 419
Здравейте, момичета!
Присъединявам се към вас – моят трансфер беше на 10.09, върнаха ми две 5-дневни снежинки. ЧХГ на 10-ти ден беше 683, а на 12-ти – 1540.

Това е третият ми трансфер, след два неуспешни – единият завърши с биохимична, а другият с кухо яйце. Имам и една спонтанна биохимична бременност. За първи път виждам толкова добри стойности и съм предпазливо оптимистична.

Имам въпрос към вас – които вече имате положителен резултат, мислите ли да се връщате на работа? Аз този път си взех 3 дни болничен след трансфера и после се върнах на работа, но сега се чудя кое е по-разумно – да се щадя и да си остана вкъщи, или да продължа, докато мога.
Работата ми е в офиса на бюро, но е доста напрегната – кратки срокове, голям обем задачи, изискващи шефове и безброй срещи, а и в началото на грипния сезон. Ако изляза в болничен, ще натоваря колегата ми, защото сме само двама, и това ме кара да се чувствам също виновна. От друга страна, пътят ми беше труден и искам да направя всичко възможно този път да успея. Притесняваме и друго – ако изляза в болничен, а нещата не се получат и се върна, най-вероятно ще ме гледат накриво.
Да кажа, че и колегата, и шефът ми знаят за инвитрото, но шефът ми не успява да ми намали работата, просто защото няма кой друг да я свърши.

Общи условия

Активация на акаунт