Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 19 910
  • 613
  •   2
Отговори
# 600
Благодаря за отговорите, при мен е дискотека - сега съм след трансфер на естествен цикъл (след 3 неуспешни стимулирани), август имах естествена БХ, сега нямам търпение. За събота трябва да шофирам 50км в едната посока до най-близката работеща лаборатория. А искам да спра пролутекса веднага ако е 0 пак за да не бавя излишно следващия цикъл.

# 601
Вече дали докторът ви ще се съгласи да спрете лекарствата след 0 на 7ми ден зависи от него. При мен са се съгласявали, но някои искат да се изчака. Но за лична информация и да се надяваме да не е сценарият с 0, ще свърши работа. Успех!

# 602
Ако пускате на 7 ден ,дори и да нисичко чхг ,не спирайте нищо . Колкото е да е ,щом го има ,изчакайте
quote author=omaini4e link=topic=1807156.msg50304244#msg50304244 date=1759924762]
Благодаря за отговорите, при мен е дискотека - сега съм след трансфер на естествен цикъл (след 3 неуспешни стимулирани), август имах естествена БХ, сега нямам търпение. За събота трябва да шофирам 50км в едната посока до най-близката работеща лаборатория. А искам да спра пролутекса веднага ако е 0 пак за да не бавя излишно следващия цикъл.
[/quote]

# 603
Аз пусна на ден 5 на пет дневен. Беше 0, пуснах и на ден 6 - пак 0, пуснах и на ден 10 - пак 0.
Следващия път ще пусна пак на ден 5 - поне да си знам.

# 604
  • Sofia
Ама за какво ще хвърляш толкова пари за кръвни? Вземи си по-качествен уринарен тест и почни от 6-7 ден на 5 дневен. Аз направих на 7 и 8 ден уринарни - бяха отрицателни и знаех, че няма да го бъде. Кръвният ми беше проформа.

# 605
На 5 ден все още няма имплантация ,напълно безсмислено е да пускате
quote author=Si_mo_na link=topic=1807156.msg50305376#msg50305376 date=1759941458]
Аз пусна на ден 5 на пет дневен. Беше 0, пуснах и на ден 6 - пак 0, пуснах и на ден 10 - пак 0.
[/quote]

# 606
Явно при всеки наистина е различно. Писах тук преди няколко дни, че направих уринарен тест на 6 ден с 5 дневен ембрион, беше отрицателен и оревах света. На 8-ми ден пуснах кръвен и беше изключително мижав- 11. Викам не, тва ще е БХ абсурд. На 10-ти беше 34.24. на 11-ти ден първия миииижав уринарен. Днес на 12-ти ден почти никаква разлика на уринарния. Кръвния вече е 174.07. За първи път виждам две чертички (макар и мнооого да а трябва да се загледаш). Уж от 25 улавят, ама друг път (при мен). Така че, наистина се убедих, че истории всякакви и всяка жена ще даде различен съвет на база нейния опит.

# 607
  • Sofia
Явно наистина е индивидуално. При мен имаше видима черта на ЧХГ 23 при биохимичната и на шуърчек тестовете и на някакви дето продават в Медея, фолиум май се казваха (това на 13 ден след инсеминация), затова очаквах да се види нещо и 8 дена след 5 дневен трансфер. Като не видях нищо ми стана ясна работата.

# 608
Е как да няма, това се води 10 дена след овулация.   До 24 след трансфера започва най-рано имплантацията. Може да има, а може и да няма, при всеки е различно. Нищо лошо не виждам в тестването, стига да си с ясната нагласа, че може и да е отрицателен. Аз винаги съм се тествала рано и това ме успокоява, иначе толкова средства са отишли за процедурата едни 100 лв. за кръвни не са ми били излишни.

quote author=Si_mo_na link=topic=1807156.msg50305376#msg50305376 date=1759941458]
[/quote]

# 609
До 24 ч след трансфер ,нищо не започва. ЧХГ започва да навлиза в кръвта около 8 ден на три дневен ембрион и на около 6 ден ,ако е пет дневен . Напълно възможно е тест на 5-6 ден да е отрицателен и на 10 да покаже хубав резултат и успешна бременност Simple Smile Излишно напрежение си създавате ,а в такъв момент е необходимо спокойствие

Трансфер на ден 3-ти

Ден 1 = денят на трансфера.
1 ден – Ембрионът продължава да расте и от 6-8 клетъчен ембрион се превръща в морула (16-64 клетки).
2 ден – Клетките на морулата продължават да се делят и тя преминава в стадий бластоцист (70-100 клетки).
3 ден – Обвивката на бластоциста започва да се пропуква, за да се случи така нареченото “излюпване”.
4 ден – Бластоцистът продължава да се излюпва от черупката си и да се прикрепя към лигавицата на матката.
5 ден – Бластоцистът продължава да се захваща след трансфера все по-дълбоко в лигавицата. Започва имплантацията.
6 ден – Захващането на ембриона продължава.
7 ден – Имплантацията е приключила. Развитието на клетките, които ще се превърнат в плацента и фетус е започнало.
8 ден – ЧХГ започва да нахлува в кръвния поток.
9 ден – Развитието на плода и плацентата продължава, ЧХГ продължава да се секретира.
10 ден – Развитието на плода и плацентата продължава, ЧХГ продължава да се секретира
11 ден – Нивата на ЧХГ са вече достатъчно високи, за да се установи бременност. Време е за тест, който да докаже, че ембрионът се е захванал успешно след трансфер.

Трансфер на ден 5-ти

1 ден – Бластоцистът започва да се излюпва от обвивката си.
2 ден – Бластоцистът продължава да се излюпва от обвивката си и започва да се захваща към лигавицата на матката.
3 ден – Бластоцистът се прикрепя по-дълбоко в лигавицата на матката, като започва имплантацията.
4 ден – Имплантацията продължава.
5 ден – Захващането на ембриона към стената на матката е приключило. Развитието на клетките, които ще се превърнат в плацента и фетус е започнало.
6 ден – ЧХГ започва да навлиза в кръвния поток.
7 ден – Развитието на плода и плацентата продължава, ЧХГ продължава да се секретира.
8 ден – Развитието на плода и плацентата продължава, ЧХГ продължава да се секретира.
9 ден – Нивата на ЧХГ са вече достатъчно високи, за да се установи бременност.

quote author=Alfafa link=topic=1807156.msg50305543#msg50305543 date=1759943848]
Е как да няма, това се води 10 дена след овулация.   До 24 след трансфера започва най-рано имплантацията. Може да има, а може и да няма, при всеки е различно. Нищо лошо не виждам в тестването, стига да си с ясната нагласа, че може и да е отрицателен. Аз винаги съм се тествала рано и това ме успокоява, иначе толкова средства са отишли за процедурата едни 100 лв. за кръвни не са ми били излишни.

[/quote]
[/quote]

# 610
Явно при всеки наистина е различно. Писах тук преди няколко дни, че направих уринарен тест на 6 ден с 5 дневен ембрион, беше отрицателен и оревах света. На 8-ми ден пуснах кръвен и беше изключително мижав- 11. Викам не, тва ще е БХ абсурд. На 10-ти беше 34.24. на 11-ти ден първия миииижав уринарен. Днес на 12-ти ден почти никаква разлика на уринарния. Кръвния вече е 174.07. За първи път виждам две чертички (макар и мнооого да а трябва да се загледаш). Уж от 25 улавят, ама друг път (при мен). Така че, наистина се убедих, че истории всякакви и всяка жена ще даде различен съвет на база нейния опит.
При мен на 11ти ден след трансфер на 5 дневен,пуснах кръвен и докато излезе резултата ,направих уринарен.Втората чарта едва се виждаше,много бледа,а Чхг беше 1982.
Правете сметка колко точно показват уринарните.

# 611
Цитат на източника който ползвате? Жълти статии нищо не удостоверяват, какво остава да ми ги предлагате, като доказателствена информация за хипотезите Ви. Освен нея от личен опит говоря, аз имах + уринарен при това на 6 ден след трансфер на 5 дневен ембрион.  И никъде не съм споменала 3 дневен!

До 24 ч след трансфер ,нищо не започва. ЧХГ започва да навлиза в кръвта около 8 ден на три дневен ембрион и на около 6 ден ,ако е пет дневен . Напълно възможно е тест на 5-6 ден да е отрицателен и на 10 да покаже хубав резултат и успешна бременност Simple Smile Излишно напрежение си създавате ,а в такъв момент е необходимо спокойствие

Трансфер на ден 3-ти

Ден 1 = денят на трансфера.
1 ден – Ембрионът продължава да расте и от 6-8 клетъчен ембрион се превръща в морула (16-64 клетки).
2 ден – Клетките на морулата продължават да се делят и тя преминава в стадий бластоцист (70-100 клетки).
3 ден – Обвивката на бластоциста започва да се пропуква, за да се случи така нареченото “излюпване”.
4 ден – Бластоцистът продължава да се излюпва от черупката си и да се прикрепя към лигавицата на матката.
5 ден – Бластоцистът продължава да се захваща след трансфера все по-дълбоко в лигавицата. Започва имплантацията.
6 ден – Захващането на ембриона продължава.
7 ден – Имплантацията е приключила. Развитието на клетките, които ще се превърнат в плацента и фетус е започнало.
8 ден – ЧХГ започва да нахлува в кръвния поток.
9 ден – Развитието на плода и плацентата продължава, ЧХГ продължава да се секретира.
10 ден – Развитието на плода и плацентата продължава, ЧХГ продължава да се секретира
11 ден – Нивата на ЧХГ са вече достатъчно високи, за да се установи бременност. Време е за тест, който да докаже, че ембрионът се е захванал успешно след трансфер.

Трансфер на ден 5-ти

1 ден – Бластоцистът започва да се излюпва от обвивката си.
2 ден – Бластоцистът продължава да се излюпва от обвивката си и започва да се захваща към лигавицата на матката.
3 ден – Бластоцистът се прикрепя по-дълбоко в лигавицата на матката, като започва имплантацията.
4 ден – Имплантацията продължава.
5 ден – Захващането на ембриона към стената на матката е приключило. Развитието на клетките, които ще се превърнат в плацента и фетус е започнало.
6 ден – ЧХГ започва да навлиза в кръвния поток.
7 ден – Развитието на плода и плацентата продължава, ЧХГ продължава да се секретира.
8 ден – Развитието на плода и плацентата продължава, ЧХГ продължава да се секретира.
9 ден – Нивата на ЧХГ са вече достатъчно високи, за да се установи бременност.

quote author=Alfafa link=topic=1807156.msg50305543#msg50305543 date=1759943848]
Е как да няма, това се води 10 дена след овулация.   До 24 след трансфера започва най-рано имплантацията. Може да има, а може и да няма, при всеки е различно. Нищо лошо не виждам в тестването, стига да си с ясната нагласа, че може и да е отрицателен. Аз винаги съм се тествала рано и това ме успокоява, иначе толкова средства са отишли за процедурата едни 100 лв. за кръвни не са ми били излишни.

[/quote]
[/quote]

# 612
Ъпдейт от днес, чхг - то си пада, макар и не много бързо. Искам съвет от дамите за добър андролог и клиника с добри ембриолози. Насочила съм се към Станулов, Турция ми е наблизо, но още не ми се тегли кредит

# 613
Мисля, че в предишната тема беше публикувано това изследване, при което още на ден 4 има покачване на чхг (не над 5, но не и 0). Аз направих на ден 5 и ми беше ясно още от тогава, че няма имплантация. Не съм спирала лекарствата до ден 10 и теста, но знаех, че няма бременност. Предпочитам така, отколкото 10-15 дни напрежение и излишен стрес.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8769177/

Alva-690, аз също съм се насочила към Д-р Станулов. Въпреки негативните отзиви в последно време, смятам да си направя консултация с него, ако и този път нищо не се получи.

Общи условия

Активация на акаунт