Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 22 269
  • 684
  •   2
Отговори
# 675
  • Sofia
Пуснете си ги при д-р Михайлова в Александровска, тя знае кои изследвания да назначи, защото работи предимно с жени с репродуктивни проблеми. Много е важно това възпаление да се подтисне, а понякога лечението отнема месеци. На мен ми иска контрола на всеки 3 месеца. Не знам дали данни от преди 2 години ще са актуални за АНА. Пуснете изследване за лаймска болест, защото тя също прави такива бели.  
Не виждам смисъл да го правя при положение, че имам диагноза, която е официална. Гените са положителни а имаме и такъв тип артрит в семейството. Следователно много ме съмнява да е лаймска болест. ANA-та следва да се измени ако има заболявания по-скоро свързани с Лупус или други автоимунни заболявания със съединителната тъкан. При специфично този вид артрит ако е отрицателна по-скоро затвърждава диагнозата - това е очаквано. И ревматолога при който ходих и имунолозите в Надежда казаха, че няма смисъл да се повтаря ANA-та. Относно консултацията с Михайлова бих я направила по-скоро в Надежда - там ни е и репродуктивната. Сериозно го обмислям, но имайки в предвид, че възпалителните маркери падат не съм сигурна, че ще покаже нещо. Но със сигурност мисля, че има смисъл да се консултирам и с Михайлова. Вече съм 2 месеца на DMARD (3 седмици на сулфасалазин и месец и седмица на Плакенил), както казваш след 3тия месец (Ноември) имам контрола при ревматолога. От там ще видим какво ще каже за предстоящото инвитро.

# 676
Михайлова май работи вече само в Надежда. Поне в сайта на Александровка не успях да я намеря никъде. В медрек също нямаше свободни часове.

# 677
  • Sofia
Не знам дали е само там, но още от както научих, че е в Надежда обмислях да запиша час за консултация и с нея. Да видим дали ще иска да пуснем нещо допълнително, което ще ни е от полза. Утре така или иначе ще ходя до болницата до репродуктивната, може да видя как стоят нещата със свободните часове и при Михайлова.

# 678
Никога не съм стъпвала в Надежда. Успях през сайта да си запиша час при нея за края на октомври.

Тези, които са били при Михайлова, тя гледа ли резултати от генетични изследвания? Аз имам един куп и се чудя има ли смисъл да ги нося.

# 679
  • Sofia
Имам чувството, че имунологията в Надежда до преди седмици почти никой не стъпваше. На мен ми бяха дали час за 2 дена след като отидох да запиша - това през Юли. Сега запълнено до края на октомври...Ще трябва по-бързо да действам явно. Lubanik - кога го запази часът?

# 680
Не очаквах тсх да се повиши при подготовката за ЗЕТ така като беше под 2 след стимулацията май месец и го мях смъкнала с бразилския орех. Но един слънчев ден, 5 дни преди ЗЕТ ми излезна втрещяващия резултат от 2,5 в Бодимед и 2,27 в Синево. Както се очаква изпаднах в ужас защото знам, че трябва да е под 2 тсх при транфера. Веднага започнах прием на еутирокс 25 мгр. 9 дни след ЗЕТ , тсх беше 3,17 и излезе преди чхг и някак си се успокоих защото съм чела че се вдига при + резултат. Така и стана. Вече съм в 10 г.с. Пия си еутирокса и предстои идните дни консултация с ендокринолог за спирането му тъй като сега тсх е 1,66. Така че до 2,5 не губете надежда и при нужда започнете прием.
Когато ходих последно при Начев ми каза, че ако е над 2 трудно ще има имплантация на ембриона за жени с Хашимото , явно е имал точно това предвид, че после ще се вдигне.Аз като видях, че е 2.20 и си казах добре е.., но явно после се е вдигнало от екстрофема и прогестерона.

# 681
Rouina, в петък запазих. Най-рано имаше за 27-28.10. Тепърва утре ще коментирам с репродуктивния какво мисли по въпроса, но се притесних дали ще останат часове скоро и се презастраховах.

Honeymoon’s, честито!
Покрай мен много жени са забременели с тсх 3-4-5. После им го коригират. Не са имали проблеми. Общите препоръки са под 2, но това не значи че е и с по-висока стойност няма шансове.

# 682
Като се прави PRP в същия цикъл ле се прави и трансфера?

# 683
  • София
Проф. Михайлова си работи и в УМБАЛ Александровска, излиза и на сайта на болницата. Аз отмених час при нея в средата на този месец, за да се видим днес в МБАЛ Надежда. Преди малко се прибрах.

Rouina91, Lubanik момичета записвайте си часовете за проф. Михайлова директно през мобилното приложение, много е удобно. На мен ми отне не повече от 2 минути миналата седмица. Още не ми беше върнала отговор дали да отменя часа в УМБАЛ Александровска и да запиша нов в МБАЛ Надежда, като видях, че има свободни часове на 13.10.2025 г. веднага си записах.

Lubanik не пречи да си носиш генетичните изследвания. Аз в приложението Medrec и бях приложила и резултат от генетично изследване, каза, че всичко е прегледала. Днес не съм носила нищо, защото цялото ми досие е в болницата.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 18:25 от NaniG

# 684
Всичко гледа Михайлова. Гледа общата картина и не се притеснява да каже примерно, че по нейна линия няма проблем и вероятно е другаде. Не държи да открие несъществуваща имуно драма.

Общи условия

Активация на акаунт