Но както и сама казваш, не спирай да вярваш, бори се и не се отказвай!
Поплачи си, излей си душата! Нормално е да тъжиш! Знам, че звучи ужасно и едва ли ще те утеши, но първият опит се води опознавателен. Да разбере лекарят как ти влияе стимулацията, имало ли е имплантация, дали има проблем със средата в матката. Имате ли замразени ембриончета? ❤
Може би за повечето хора това е било просто ембрионче(та), но за нас си е бебе(нца). И отрицателния тест, поне аз, го приемам като загуба на бебче.
Много ми е тежко и на мен напоследък, макар че от неуспешния ни втори опит минаха цели 3 месеца. Моя много близка приятелка е бременна и страни от мен, това ме наранява страшно много.
Повтаряй си, че тези изпитания те правят много по-силна, упорита, мъдра и последователна! Ще видиш, че наистина е така. Ти си прекрасна мама много преди да станеш такава по начина, по който повечето хора го разбират, защото си майка на много неродена любов, надежда и вяра! А това е много ценно! Всички тук сме супер мами ❤
Наистина ми е много тежко и много си поплаквам. Съпругът ми и той прие със сълзи новината. Но ще се борим.
Момичета, моята история е много тежка.
Бях на 32 години, когато започнахме опитите по естествен път. Не се получаваше и така отидох на гинеколог. Откриха ми миома, беше 8 см. Последва отворена операция, като ми отстраниха едната тръба заради хидросалпингс, а на другата направиха някаква пластика. Дадоха ни 6 месеца време да опитаме естествено. Да, ама след няма и месец се появи нова миома, този път вътре в матката. Трябваше да бъде премахната чрез хистероскопия, но в последствие се оказа, че доктора не е направил нищо, само са ме приспали. Потвърдиха го в последствие в два различни града, че не е бутната изобщо. Последва нова хистероскопия при репродуктивен доктор. Той е моят ангел. Това е единственият доктор, който ми вдъхна вяра и надежда, не претупва прегледите и е много внимателен. Прекрасен доктор. Половин година се борихме с кисти на жълтото тяло. Установи се и хидросалпингс и на другата тръба. Последва лапароскопска операция за отстраняване. Доктора ми каза, че съм с миомна болест и гледаме да минем между капките. През това време подадохме документи до фонда. И така докато изчистим кистите минаха няколко месеца. На 6-ти август стартирахме процедура. Толкова бях щастлива и усмихната, че най-накрая дойде и този момент. Всичко вървеше добре. Извадиха ми 7 яйцеклетки, от които 3 се оплодиха. На втория ден останаха само тези двечки, които ми върнаха. Нямам замразени и ми е много тъжно. Мъжът ми е с диагноза тератозооспермия. Платихме допълнително лазерен хетчинг и другото не го помня много добре, понеже беше след пункцията, под въздействието на упойката. Спомням си думичката "ембриоскоп". Не знам какво следва от тук нататък...
Аз съм с много нисък АМХ заради операциите. Аз съм на 36г., а съпругът ми на 39 г. Вдъхва ми надежда, че и по-големи от нас са родили живи и здрави дечица и че и при нас ще се получи.
Бихте ли споделили нещо за подобряване качеството на яйцеклетките и сперматозоидите?
Благодаря на всички тук! Сили и кураж на всички нас, борбени мамчета! ❤️