Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 25 322
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Аз имах кървене от 6 г.с., чак в 9-та една докторка откри, че имам полип, до тогава все казваха, че няма причина. Нямаше отлепване. Полип на шийката на матката. До 7-ми месец лежах предимно, за да не кървя, защото имаше опасност от кръвоизлив. След това изчезна.
Не казвам, че е така и при теб. При мен си беше червена кръв. При теб как е? Ако е кафяво зацапване, може да се чисти нещо.

Имам момиченце на почти 5 месеца.

# 136
Да, на мен. Никой нищо не ми обясни, помолих поне да ми кажат бебето как е и толкова. Отговор получих на ФМ, че е от пренатоварване или/и стрес, че е имало леко отлепяне. Аз също бях ранна бременност, имайте на предвид, че лекарите до 12г.с. имат особено мнение за  състоянието бременност. От гледна точка на това, че е период в който, ембриони с аномалии или други малформации се “елиминират” от организма. Но, при мен нещата се развиват много добре, пазя се малко повече и всичко е наред. След изписването си пийте ВИТ Ц, той спомага за укрепване на ендотела на кръвоносните съдове и съединителна тъкан. Изключително важен е при бременност.  

Момичета, с моето кървене ме приеха в Селена на вливания, кървенето намалява ама така и никой не казва от къде идва. Има сакче и си расте, жълтъчно тяло също имало, но аз се притеснявам много.. на някой случвало ли му се е подобно нещо и как се е развила бременноста му?

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 13:41 от Alfafa

# 137
Eeriebo1 тихичко честито! Ще си имаш едно живо и здраво бебенце сигурна съм Flowers Four Leaf Clover
Весси П. 686882 стискам палците да спре кървенето и всичко да е наред. Често срещано е в начална бременност, като ако е отлепяне в по-голямата част от случаите след лежане и прием на медикаменти всичко се оправя!

По въпроса за Турция - аз също съм решила ако не се получи тук да пробваме там. Там според мен е като навсякъде - винаги ще има доволни и недоволни. И тук има успели и неуспели, там също, както  и на други места по света. Никоя от нас незнае какво я чака и къде ще се случи чудото.

# 138
Момичета имам един странно глупав въпрос - дали тест за овулация може да улови бременност след ЗЕТ трансфер, знам, че е показател за ЛХ хормон, но естрогенът и прогестеронът, които се приемат още повече потискат естественото отделяне на ЛХ, ако има втора ясна черта на теста за овулация може ли да е уловило нива на ЧХГ 🤔
Може би правя глупости обаче супер много ме е страх да направя тест за бременност и ми е 7ми ден след трансфер 🫨

# 139
И като направите тест за овулация и излезе някаква черта, ама неясно каква и ще се чудите и няма да е по-добре Simple Smile
Най-добре си е кръвен, по принцип на 7ми ден трябва да даде добра индикация, или утре 8ми още по-добре.

# 140
myshine подкрепям написаното от Semirra - вървете утре сутринта направо за кръвен 8-ми ден във вашия случай, като не се брои денят на трансфера, разбира се!
Отчита от опит ви го казвам!

# 141
LH и чхг имат сходни структури съответно теста проявява специфичност и към двата хормона. След трансфер няма как да покаже + за овулация, особено ако сте на прогестерон. Снимката е правена когато чхг беше високо 307 IU/L.

Момичета имам един странно глупав въпрос - дали тест за овулация може да улови бременност след ЗЕТ трансфер, знам, че е показател за ЛХ хормон, но естрогенът и прогестеронът, които се приемат още повече потискат естественото отделяне на ЛХ, ако има втора ясна черта на теста за овулация може ли да е уловило нива на ЧХГ 🤔
Може би правя глупости обаче супер много ме е страх да направя тест за бременност и ми е 7ми ден след трансфер 🫨

# 142
Тестовете за Овулация отчитат и бременност, НО и двете черти трябва да са еднакви или едната по-тъмна на цвят. Проверено от личен опит 4 пъти. И все пак тест за овулация никой няма да ви го зачете, нито пък да ви увери че има такава без кръвен. Реално той не улавя ЛХ, а ЧХГ т.к. са с подобна структура.

# 143
Еха, това за тестовете за овулация не го знаех. Благодаря много за споделеното 😊

# 144
Това е теста ми за овулация, тъй като с такъв разполагах вкъщи и реших да опитам

Тестовете за Овулация отчитат и бременност, НО и двете черти трябва да са еднакви или едната по-тъмна на цвят. Проверено от личен опит 4 пъти. И все пак тест за овулация никой няма да ви го зачете, нито пък да ви увери че има такава без кръвен. Реално той не улавя ЛХ, а ЧХГ т.к. са с подобна структура.

# 145
От днес ли е? Изглежда доста положителен, утре , ако е 8-ми ден може да пуснете кръвен.

# 146
От днес е да, ще се престраша да пусна утре кръвен. Благодаря 🫶

От днес ли е? Изглежда доста положителен, утре , ако е 8-ми ден може да пуснете кръвен.

# 147
Стискам палци и кръвния да е положителен 🙏❤️

# 148
Бихте ли обяснили логиката на това “НО”? Понеже  двата хормона имат обратна регулация и когато прогестерона е висок, той инхибира LH или просто казано-има прогестерон, няма LH. Следователно реактива на теста за овулация следва да реагирал само с ЧХГ. Особено при oview  има две черти само при висока концентрация на LH, демек когато има пик. Не го приемайте като нападка, любопитно ми е, може и аз да греша нещо.  Wink

# 149
Предполагам само какво иска да каже Салсера: тестовете за овулация, подобно на тези за бременност, са с различна чувствителност (10 miU, 20 miU…) и както и ти казваш, ако ЛХ е ниско, то няма да се отчете от теста или чертата ще е бледа. Ако тестът разпознае ЧХГ по грешка, с нарастването му би следвало и тестовата черта, като при тест за бременност, да се насища, да става еднаква с контролната или по-тъмна от нея…

Общи условия

Активация на акаунт