Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 14 665
  • 461
  •   7
Отговори
# 420
Flower@@, аз също съм след положителен тест, не съм излизала болнични след трансфера, работя, но аз се чувствам добре, нямам оплаквания и мисля да работя докато се чувствам добре.

Аз за първи път виждам положителен резултат след дълги години опити инвитро, а не съм в първа младост. Работя в офис и на тримесечие е страшно натоварена работата ми защото се правят много отчети за министерство.

При мен никой не знае, че съм правила инвитро, и че съм бременна. Като мине първия триместър и всичко е ок, тогава ще кажа.

Пожелавам ти лека и спокойна бременност!

# 421
Честито и успех до финал!

Може би би могла да говориш с началника ти за хоум офис, ако това ще те накара да се чувстваш по-спокойна? И според мен сега както се задава грипният сезон така е най-добре за теб.

Или пък да се опиташ да се пренастроиш и да си кажеш, че още малко ще поработиш и после ще гушкаш бебе, и да се опиташ да не взимаш толкова навътре работата? Не знам дали се изразих ясно, на прост български много хора биха казали “да оте@%#”, да не ти пука.

# 422
Аз смятам (ако този път излезне положителен де) да работя докато мога като тъй като работя с много хора, ще работя с маска. Всички знаят че правя инвитро, съответно всички знаят че трансфера е преминал. Позволено ми е да посядан отвреме навреме и да си похапвам при нужда. Разбира се като премина на стандартен гинеколог ще го обсъдя и с него.

Разбира се това е толкоова толкова далееч

# 423
Ще споделя нашия опит до тук. Не се върнах и ден след трансфера. Първи опит ни е, страх ме е да не прецакаме нещо и за това не се връщам. Тъпо е относно колегите, но нашето здраве и щастие са по-важни. Пътувам 100 км на ден, работя на крак и с много хора.

# 424
Ще споделя нашия опит до тук. Не се върнах и ден след трансфера. Първи опит ни е, страх ме е да не прецакаме нещо и за това не се връщам. Тъпо е относно колегите, но нашето здраве и щастие са по-важни. Пътувам 100 км на ден, работя на крак и с много хора.

Да, напълно ви разбирам – всеки има право да търси своето спокойствие и щастие, защото никой друг не може да го направи вместо нас.

И аз по-скоро бих предпочела да изляза в болничен след потвърждение с ехограф. Може би най-силно ме води страхът дали всичко няма да завърши неприятно и после да трябва да посрещам укорителни погледи при завръщането.

# 425
Какви стратегии са били успешни при вас за подготовка за зет при тънка лигавица?
Аз приемам витамин Е 400 IU на ден в продължение на 20  дни преди трансфера.

# 426
Шанс да не завърши добре за съжаление винаги има, дори вероятността да намалява с напредване на бременността. Но не виждам откъде-накъде някой трябва да те гледа накриво след като се върнеш на работа след загуба?! Не вярвам да се случи такова нещо.

# 427
Мила, Flower,
Първо - поздравления, нека всичко е наред до финала 🍀
Помисли и другото - а ако ходиш на работа и си подложена на стрес и напрежение, които ти се отразят зле? Сега вече не мислиш само за себе си и не пазиш само себе си, а и мъниците в теб ❤❤
Не дай Боже, нещо да се обърка и да си ходила на работа, няма да е приятно и да се обвиняваш, че не си се погрижила и не си се пазила достатъчно. Пази се! Всичко друго сега е на втори план. Шефовете ти няма да помислят за теб, те нямат интерес ти да имаш деца, те искат от теб да работиш. Поради каквато и причина да отсъстваш, все ще си крива. Според мен най-критични са първите седмици, ако после се чувстваш добре, никой няма да ти попречи да работиш.
Успех, стискам палци всичко да е наред! 🙏

Да, напълно ви разбирам – всеки има право да търси своето спокойствие и щастие, защото никой друг не може да го направи вместо нас.

И аз по-скоро бих предпочела да изляза в болничен след потвърждение с ехограф. Може би най-силно ме води страхът дали всичко няма да завърши неприятно и после да трябва да посрещам укорителни погледи при завръщането.
[

# 428
Много ви благодаря, момичета! ❤ Имах нужда от вашата подкрепа, страхотни сте! 🍀

Решена съм, че ще помоля на първия преглед при репродуктивният лекар за болничен, предполагам, че няма да има против.

# 429
Здравейте,
след неуспешният трансфер започвам да се готвя за замразен. Искам да направя хистероскопия с надраскване. Препоръчаха ми д-р Бангеева. Какво ви е мнението за нея? Какво друго мога да направя за подкрепа на матката? Аз съм с аденомиоза и последният път даже е нямало опит за имплантация.

# 430
Разпитайте и за лепило. Два пъти се взима периферна кръв в различни дни, обработва се и няколко дена преди трансфер се връща обратно в матката. Не съм запозната само дали е подходяща процедура при аденомиоза, но не пречи да го обсъдите с лек. лекар!
Цитат на: porto84
link=topic=1807156.msg50249958#msg50249958 date=1758776042
Здравейте,
след неуспешният трансфер започвам да се готвя за замразен. Искам да направя хистероскопия с надраскване. Препоръчаха ми д-р Бангеева. Какво ви е мнението за нея? Какво друго мога да направя за подкрепа на матката? Аз съм с аденомиоза и последният път даже е нямало опит за имплантация.

# 431
Разпитайте и за лепило. Два пъти се взима периферна кръв в различни дни, обработва се и няколко дена преди трансфер се връща обратно в матката. Не съм запозната само дали е подходяща процедура при аденомиоза, но не пречи да го обсъдите с лек. лекар!
Цитат на: porto84
link=topic=1807156.msg50249958#msg50249958 date=1758776042
Здравейте,
Благодаря, ще разпитам. Ще се върнат последните ми 2 ембриончета и наистина трябва да направя всичко. Други предложения момичета?

# 432
porto84,
Аз също съм с аденомиоза и честно казано не съм чела и не ми е препоръчано нищо съществено, което може да помогне предвид аденомиозата.
Единствено медикаментозно потискане, но не знам дали при теб е приложимо. Може да попиташ.
Ако нямаш направен ендометриален микробиом, попитай дали е подходящ и дали ще е информативен.
Успех! 

Здравейте,

# 433
porto84,
Аз също съм с аденомиоза и честно казано не съм чела и не ми е препоръчано нищо съществено, което може да помогне предвид аденомиозата.
Единствено медикаментозно потискане, но не знам дали при теб е приложимо. Може да попиташ.
Ако нямаш направен ендометриален микробиом, попитай дали е подходящ и дали ще е информативен.
Успех! 
Имам Микробиом - всичко там е ок. Но от 2 години нямам нито една (поне кратичка) имплантация. За мен причината е само тази аденомиоза. В едната клиника са ми предлагали медикаментозно подтискане, но сегашният ми репродуктивен я отхвърля. Ако и сега не се получи трябва да пробвам и това, нямам много избори.
А при теб има ли имплантация?

Здравейте,

# 434
Лепилото се прави след направени биопсии. Мисля че на база имунологични показатели. Не е лепило в пряк смисъл да помага за залепяне и не е подходящо във всеки случай. На база резултати от биопсия.

Общи условия

Активация на акаунт