Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 21 129
  • 652
  •   2
Отговори
# 630
Супер , до сега не бях забелязвала че Лина -2 която е в жк. Братя Миладинови работи и в Неделя.                                                                                          Berni98 какво се случва с твоите резултати , надявам се че всичко е наред.

# 631
Пуснах нови кръвни днес, чхг спада. Категорично бремеността е загубена. Поплакваме си, прегрупираме се и след един цикъл пак се пускаме във въртележката. Поне вече знаем, че имплантацията е възможна- не бяхме стигали до тук преди.
Понеже това ми беше първи трансфер, въпросите ми сега към дамите преживяли това са: колко време след спирането на всичката тая химия си ви дойде и горе/долу колко време след това дойде следващия МЦ?

# 632
Между 3 и 5 дни след спирането на лекарствата ми дойде.

# 633
При всеки е различно, на мен ми идваше преди да спра лекарствата. Тъй като датата на цикъла винаги беше два дни преди кръвния тест. Така разбирах, че нещата не са се случили.

# 634
След 3 дни ми почва кафеникаво зацапване и на 5тия ден се изсипва една кофа с кръв. И на предната БХ и на сегашната пак е така.

# 635
Когато ЧХГ почна да пада, сакчето се видя деформирано и направихме аборт с вакуум. Същия ден леко прокървих и толкова. Сега да очаквам ли цикъл до няколко дни? 
Към дамите с опит( като Берна ми е първи опит)- хистология на ембриона, хистероскопия и какво друго мога да проверя? Имам Нк и тромбофилия.
С падането на ЧХГ почна да пада и лигавицата. Първия месец отпадна трансфера заради малка лигавица, може и тя да ме е издънила, там мога ли да направя нещо? В началото нарастваше чудесно с ЧХГ и един момент …..

# 636
Симона, аз съм била пациент на д-р Станулов в Афродита. И мога да ти кажа, че относно стимулации,  пункции и трансфер доктора е много добър в работата си, нищо че като човек е страшен темерут. Но там имаха и много добър ембриолог и ние с тежък мъжки фактор успяхме от 1-вия път. Сега, по-скоро проблема е в ембриологията на МЦ Доверие. Така че, негативните отзиви не са толкова от доктора, колкото от ембриологията. Не го защитавам, ние с него жестоко сме се карали, но от целия ми опит досега, той е в топ 1 на моята листа.

# 637
Стефания, при всяка двойка, и при мъжа, и при жената може да има моментни състояния, които да влошат нещата. Ето, аз съм изкарала 6 ковида и в момента карам 7-мия. ММ го кара за 3-ти път. Има инфекции, вируси, неща, които към момента може да не са намерени, жени с ниско АМХ, не винаги е до стимулация. А тогава, когато е, обикновено първия опит е опознавателен. Никой не познава тялото ни по-добре от нас, а дори и ние понякога не знаем достатъчно. Аз съм имала месеци с по 25 антрални и други с по 9 антрални, от които тръгват всички, а тия с по 25 тръгват половината. Щом ембриона е бил перфектен, значи е имал шансове, по-скоро липсата на имплантация е свързана с други фактори, а не с ембриона. Дори и с лоши ембриони се забременява, ако има условия.

# 638
Ами АМХ преди първото ми беше 2.93. Това в Афродита беше второ. И имах 16 антрални. В цикъла преди него Калчев ми ги беше преброил 22.

# 639
Да, и мен ме интересува какво мога да пусна като изследвания. Имам само тромбофилии проверени (имам мутации и бях на фракси).
Като една съвременна жена, питах Chat GPT. Каза: NK, ANA, ANCA, anti-dsDNA, HLA-C. Кои от тези са най-важни? И някой да има препоръка после кой да ги разчете? (Варна и околията?)

Когато ЧХГ почна да пада, сакчето се видя деформирано и направихме аборт с вакуум. Същия ден леко прокървих и толкова. Сега да очаквам ли цикъл до няколко дни? 
Към дамите с опит( като Берна ми е първи опит)- хистология на ембриона, хистероскопия и какво друго мога да проверя? Имам Нк и тромбофилия.
С падането на ЧХГ почна да пада и лигавицата. Първия месец отпадна трансфера заради малка лигавица, може и тя да ме е издънила, там мога ли да направя нещо? В началото нарастваше чудесно с ЧХГ и един момент …..

# 640
Момичета, на база на моите два неуспешни опита, ще дам моите съвети.
Първо: не се отчайвате. Наистина първият опит се счита за информативен, опознавател и т.н. Как обаче много жени успяват от първи опит, идея си нямам, аз не съм от тези късметлийки.
И сега изследванията. Може би някои са излишни, някои са скъпи, нямам идея. Аз в желанието си да изчистя всички неизвестни, ги пуснах. Пък и за да си осигуря спокойствие.
- кариотип - генетично изследване на двамата партньори, което проверява ДНК-то им за отклонения (липсващата хромозома например, допълнителна и т.н.);
- имунологичен KIR профил на двойката - това изследване е хем генетично, хем имунологично, тъй като изследва как майчината имунна система приема антитела от татковите гени, т.е. дали имунитета на майката не отхвърля ембриончето;
- разбира се тромбофилия, за мен поне това е задължително изследване, но познавам жени с по 5 инвитро опита, без назначено такова;
- близо преди трансфер, някъде месец или два -  NK, AHA, ANA - тези и KIR може би най-добре при проф. Свежина Михайлова от Александровска болница, ние не сме пътували дотам, пратихме пробите по куриер.
И за друго май не се сещам. Може би да си осигурим спокойствие и вътрешен мир, колкото и да е трудно след неуспехите.
Късмет, момичета! 🥰

Да, и мен ме интересува какво мога да пусна като изследвания. Имам само тромбофилии проверени (имам мутации и бях на фракси).
Като една съвременна жена, питах Chat GPT. Каза: NK, ANA, ANCA, anti-dsDNA, HLA-C. Кои от тези са най-важни? И някой да има препоръка после кой да ги разчете? (Варна и околията?)

# 641
За мое съжаление кървенето отново започна , много се надявам да не се засили и да си дойде цикъла , утре ще стане ясно , но още повече започвам да се отчайвам от резултата. Sad

# 642
Момичета.. Ново 20

Какво се прави сега?

# 643
Май се пие нещо за вирус. Валтрекс или нещо подобно. Една приятелка имаше вирус, но май беше 7. Принципно не е кой знае какво май. Но и не съм сигурен източник. Казвам го с цел успокоение Simple Smile

# 644
Някой да с правил ПРП на ендометриума в Надежда? Как се прави с упйка ли? Боли ли и колко струва?

Общи условия

Активация на акаунт