Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 21 706
  • 670
  •   6
Отговори
# 660
Не мисля. Аз правих флебогама и пих кортикостероиди. По принцип имам и генитален херпес, който за щастие е латентен не се появява и не се появи от кортикостероиди. Вероятно си спи този вирус, но сверете с имунолога си/репродуктивния.

# 661
Здравейте борбени момичета следя ви от доста време , но така и до сега не съм се включвала. Ще ви разкажа набързо за нашата история , със съпруга ми сме заедно от вече 12 години , за през първите 4-5 години хайде да осигурим жилище , хайде ни повишиха в работата и хоп времето литна неусетно . Започнахме когато бях на 35 да правим опити , но нещата нещо не се получаваха както на нас ни се искаше. Посетихме инвитро специалист за първи път преди около 6 г. Както и да е времето си мина , загубихме надежда в България , първоначално уж едната тръба беше с хидросалпингс , уж другата беше проходима , реших се на лапароскопия и когато се събудих ми бе обяснено че се наложило да ми премахнат и другата защото не ставала за нищо и без това сме се решили на инвитро , не ми трябвали тръби. След 3 неуспешни опита на естествен цикъл , заради вече намаления ЯР , така и не можеха да извадят яйцеклетка , всеки път имаше различен брой фоликули , но на финала винаги се пукаха. Реших се да посетя турска клиника , там започнахме веднага след втори ден стимулация , пункция и за жалост неоплодена яйцеклетка и бърз финал. Почакахме да минат няколко месеца (все пак всичко е до финанси) и отново стартирахме предният месец , този път оцеляха 3-ки които да извадят , 1 та не се доразви и 2 -те бяха върнати на трети ден . По описанието на ембриолозите перфектни за деня си . Тогава започна голямото чакане.  Четох за много признаци като придърпване , леки крампи бодежи във яйчниците , чувствителност в гърдите , лека умора всичко което предшества захващането на ембриона. Започнах да си мисля ме нещата този път ще са наред , докато не наближи 8 ден , когато получих внезапно кафеникаво кървене без каквито и индикации , естествено веднага се свързах с кординаторката която каза “ Спокойно “ след като е само леко и е спряло това е нормално за тези дни. То в действителност си спря докато след около , ако трябва да съм точна 26 часа след лека разходка отново не усетих леко , този път само зацапване , дори не бих до нарекла кървене. На другата сутрин отново нищо , изнервих се и отидох да направя тест и без това вече щеше да покаже. Но и аз видях отпред 0-та , разбрах че всичко приключва. Координаторката обаче ми заяви че иска да види теста след 2 дни когато била насочената дата. От снощи отново прокървях интересно отново след разходка , след това отново спря . Днес съм по същият начин , раздвижа  се и започва да ми цапа , легна и то просто спира напълно. Нямам търпение да идва утре да пусна теста , то е ясно че е отрицателен. Някой от вас които сте с повече трансфери , имал ли е подобно кървене изобщо, според мен инжекциите с  прогестерон го спират . Явно още от 8-ят ден се опитва да ми дойде и всичко е било приключило още тогава.

# 662
Доколкото разбирам сте имали свеж трансфер. Преди години , когато и ние започнахме първият ми трансфер беше свеж на 5 дневен ембрион и по същият начин на 8 ден вечерта получих зацапване, свързах се веднага с докторката и ми каза да направя тест, който беше отрицателен и ми спря веднага лекарствата. Причината, да не тръгне нормален цикъл и да зацапвате само е, че продължавате прогестерона, след като го спрете цикълът ще си дойде нормално до дни. Пожелавам ви следващият път да успеете.🍀 В коя клиника и при кой доктор сте в Турция?

# 663
В Бахчеджи  при доктор Карлакая. Дай Боже , надявам се следващият път да е нашият успешен . С нас на първият ни път имаше още една доста млада двойка с доста неуспешни опити и аборт в България , на която пункциите ни съвпадна , при нея върнаха едничко на 5 ден и сега е щастливо чакаща мама в 7 месец . При нея също е имало зацапване точно в 8-ят ден , явно това е най-гадният момент в които се чудиш дали е имплантационно или менструално  това кървене.

# 664
Виви, ако сте пуснали кръвен тест на 8-9 ден и той е 0, значи няма имплантация и вероятно се опитва да дойде цикъла. Просто заради прогестерона не може да дойде напълно. Пуснете още един тест, когато са ви казали и ако той също е отрицателен ще ви кажат да спрете лекарствата. На 8-ми ден, ако е имало имплантация със сигурност кръвен щеше да покаже.

# 665
Здравейте! Седем дни преди трансфера ТСХ ми беше 2.20, след като мина трансфера на 8 ден направих тест, отрицателен и ТСХ беше 4.45. Лигавицата ми беше много добре, но не се получи.Чудя се дали това вдигане ТСХ е попречило. С Хашимото съ,м.Първите три- четири дни усещах сякаш ембрионите, едни боцкания и после спряха. Чудя се при следващ трансфер дори и тсх да е 2 , след трансфер през два дни ли да си правя изследване на тсх?!

# 666
Нормално е да се вдигне от прием на хормони. Малко вероятно е да е повлияло на трансфера. Но е хубаво при следващ трансфер, както и стимулация изходната стойност да е наистина под 2.
Няма смисъл да го изследвате на 2 дни. Изследване се прави 45 дни след промяна в обстоятелствата, била тя смяна на доза или излагане на хормонална терапия, вкл естрофем например. При бременност се мери веднага и се отива веднага при ендокринолог.

# 667
  • Sofia
Защо всъщност TSH се дебне да е под 2 ми е много интересно? Нали референтните стойност са до доста по-висока 4+?
Моите са винаги над 2 в последно време и никой нищо не казва - последните бяха 2.450, като всички останали щитовидни са в норма . Миналата година малко преди да започнем да работим с репродуктивен, ходих и на ендокринолог - оплаках се точно от това, че е над 2. Оназ женица ми се накара, че ми нямало нищо, какво съм се била занимавала с глупости. Изписа ми някакъв селен в по-голяма доза и ме прати да си ходя. Но в днешно време на лекар трудно се вярва. И няколко ревматолози ми разправяха, че нищо ми няма, а реално се оказа, че основно артрит борим в момента за да започнем втори опит. Мога ли да настоявам да ми изпишат нещо, при положение, че на ехограф всичко изглежда нормално и останалите (T3, T4, TAT, MAT са в норма)?

# 668
Ако се следи редовно и е под 2,5 и другите житовидни са ок, сте ок. При мен изходното беше 3,6 и затова минах на л-тироксин.
Завишен хормон (над 2-2.5, в контекста на репродуктивната функция това е нормата) влияе зле на качеството на яйцеклетките, а пък при забременяване скача рязко и затова е хубаво и преди трансфер изходно да е под 2-2.5

# 669
Rouina, за щитовидните се гледа не само да са в реферетни граници, а да са оптимални стойностите. FT3 и FT4 трябва да са в горната третина на рефертните, а TSH при опити за забременяване трябва да е макс 2.5, според някои ендокринолози под 2, във форума пише на места дори под 1.
Преди стимулацията за първия опит моето тсх беше 1.6 и ендокриноложката ми вдигна дозата на хормона превантивно. Явно беше добра стратегия, защото близо месец по-късно тсх си е към 1.3.
Толкова много съм се лутала през различни ендокринолози, докато намеря такива, които наистина да влизат в положение и да се съобразяват с опитите за забременяване, така че напълно те разбирам.

# 670
Когато ходих последно при Начев ми каза, че ако е над 2 трудно ще има имплантация на ембриона за жени с Хашимото , явно е имал точно това предвид, че после ще се вдигне.Аз като видях, че е 2.20 и си казах добре е.., но явно после се е вдигнало от екстрофема и прогестерона.

Общи условия

Активация на акаунт