Мама много е щастлива, МАРТенче си е родила!

• 10 144
  • 287
  •   1
Отговори
# 60
Цитат
И нещо друго. На втория месец се прави ваксина ДТК и Полиемиелит. Тази новата ваксина Пентаксим, която не е от здравната каса, и двете ваксини ли замества?

да идвете и включва и ваксина против менингит и инфленца... незнам какво си,тя е петвалентна има и друга инфанрикс която е за ДТК и отделноимоваксполио за полиомиелита.Аз още се чудя ама и с педката трябва да приказвам де,пентаксима не натоварва ли много организма с тия 5 компонента, инфанрикса и имоваксполиото не са ли по-добре Embarassed

# 61
Мамите на момиченца, почиствате ли по някакъв начин деликатното място между срамните устнички на бебенцата?
Аз я почиствам с клечки за уши с водичка. То там едно бяло се събира, но не винаги. Ама малко трябва да се поразтвори, за да се почисти, така че трябва да си много внимателна. Иначе няма как. При къпането не може да се измие хубаво там.
Peace
А и друго се сетих на някой спряха ли му вече адните лохии,направо ми писна вече то не,че нещо ми тече ама като зацапва писна ми с тез превръзки вече #2gunfire

# 62
  • София
Мамите на момиченца, почиствате ли по някакъв начин деликатното място между срамните устнички на бебенцата?
Аз я почиствам с клечки за уши с водичка. То там едно бяло се събира, но не винаги. Ама малко трябва да се поразтвори, за да се почисти, така че трябва да си много внимателна. Иначе няма как. При къпането не може да се измие хубаво там.

И аз така.Ама пак си има нещо бяло,много трудно се маха ама пак малко по малко се чисти.

# 63
  • Пловдив Белащица
На мен ми казаха с памуче с олио да почиствам на бебка цепчицата и да не се престараваме, то не че смогвам, тя започва да рита, рита, рита и е доста трудна манипулация. Другият вариант е някой да я държи здраво, ама тя почва да реве, предполагам не е приятно да се чувстваш притиснат и на мен ми дожалява.

# 64
  • Пловдив
Момичета, абе вашите бебоци въртят ли се вече. За нашата мома обръщането по гръб или на другата страна вече не е никакъв проблем и много ме притеснява вечер да не вземе да повърне и да се задави Sad Ама снощи бях направо изумена, когато след като се разплака, че е гладна я заварих обърната перпендикулярно на леглото и двете крачета изкарани през решетките  ShockedНаправо останах с отворена уста. Явно трябва да я опаковам някак и да не може да мърда.

Така я заварих пак преди малко  ooooh!

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 17:00 от lubricant

# 65
lubricant, и аз съм я намирала моята Раличка в подобни положения извъртяна, затова когато се наяде я подпирам е едни възглавнички и едно плушено куче, за да не се обръща по гръб и да се задави. Така поне половин-един час докато и попремине от яденето.
Бимба, досега четох и аз за тязи ваксини и вече реших че ще купувам от новите, няма да е от тези по здравната каса, ама и аз сега се чудя дали Пентаксим или Инфанрикса +  Имоваксполио.
Май ще ида утре да разпитам моя личен лекар, не пдиатърката. Той е млад и много е напред с новите неща, а и скоро имаше бебенце, та съм сигурна че е проверил нещата издълбоко.

# 66
Момичета, абе вашите бебоци въртят ли се вече. За нашата мома обръщането по гръб или на другата страна вече не е никакъв проблем и много ме притеснява вечер да не вземе да повърне и да се задави Sad Ама снощи бях направо изумена, когато след като се разплака, че е гладна я заварих обърната перпендикулярно на леглото и двете крачета изкарани през решетките  ShockedНаправо останах с отворена уста. Явно трябва да я опаковам някак и да не може да мърда.

И Калина е много подвижна /за разлика от кака си на тази възраст/ и ми скрива шапката с това въртене   Shocked  и аз като теб зяпнах първия път.  Майка ми каза, че ако не я била видяла с очите си нямало да повярва, че прави такива номера. Аз я подпирам уж за да не може да се върти, ама това не я спира хич и я намирам във всякакви пози  #Crazy

# 67
  • Пловдив
И аз я подпирам, но отзад, за да не се завърти по гръб. Ама тя си намира начин все някак да се извърти в обратната посока  Rolling Eyes

# 68
  • offshore & overseas

Понеже е мъниче, а те са жилавки, ще се обръща докато не наддаде малко -- поне мойта така правеше докъмто 4 кг. Сега вече Фатките са други.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 69

хи какъв е зайо и Стела прави така особено като е сърдита Grinning

# 70
Ели ще чакам да споделиш какво си си говорила с твойто джи пи Flutter Hug

# 71
На мен ми казаха с памуче с олио да почиствам на бебка цепчицата и да не се престараваме, то не че смогвам, тя започва да рита, рита, рита и е доста трудна манипулация. Другият вариант е някой да я държи здраво, ама тя почва да реве, предполагам не е приятно да се чувстваш притиснат и на мен ми дожалява.

Почти нямам вече, но все още съм с превръзка. Абе около 40 дни продължава всичко май, така съм чувала:)

# 72
От това бързане, забравих да ви кача снимка на Емма.

Ето я:

# 73
От това бързане, забравих да ви кача снимка на Емма.

Ето я:

олееее голяма сладурана с тая коса и Мишел на Наталчето също,добре дошли в отбора на рошковците  bouquet

# 74
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Здравейте, скъпи мои Hug!
Липсвате ми ужасно много. При мама съм за няколко дни (без компютърче - другото ми безценно нещо) и пиша от съседсткото компютърче. Набързо ви изчетох, ама честно казано скоментари по всички теми не мога да се включа. Запамперсите - ползвам Памперс и са ми изпускали само 3 пъти, но вината не мисля, че беше в пелените, а по-скоро в този (свеки), който беше сметнал за ненужно да преобува гъза на Аличко при положение, че не се е насрал. Като цяло обаче вината си е моя, че го оставям на чужди грижи ooooh!. За подсичането - от онзи път, когато се беше разранил... още в началото - не съм имала проблем Naughty. За запичането - по 1-2 пъти на ден варя овесени ядки и с водата правя млякото - ака поне по веднъж дневно. Педи каза, че ако това не даде резултат, ще пробваме с Дуфалак и в крайна сметка ще мислим за друга храна, но засега всичко е ОК.
Много се притеснявам за Уич - никаква не пише, а последно имаше някакви проблеми и страхове - дано всичко е ОК. Много се замислям дали да не й звънна да я проверя, но не искам да я притеснявам. И все пак, ако чете нека драсне един ред, че е добре Hug
Това е от мен, мацки, нацелувайте си сладките творения от леля им Муцуна Hug

Общи условия

Активация на акаунт