Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 25 485
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
За ГД има отделна тема, която може да погледнете, но аз не разбрах последно имате или нямате ГД или Ви е страх да не го отключите? Обременяване като сте правили вече следващото трябва да Ви е чак след като родите. Ако всичко е наред и нямате ГД не е нужно да се ограничавате особено, ако пък имате ще трябва режим и често мерене на КЗ с глюкомер.
Изследванията ми за ГД бяха добри, нямах на този етап, но знам, че е възможно да се отключи и по-късно, пък и аз съм фамилно обременена и може би затова ми е малко тревожно.
Но се поуспокоих, явно често се случват тези несъответствия Blush
На моето бебе краката също са доста дълги, вероятно заради бащата, който е 1.90 висок Grinning може наистина оттам да идва голяма част от разликата.

# 16
Сина ми ден преди раждането го измериха 3.2кг, а се роди 2.8кг. Отклоненията с напредването на бременността стават все по-големи, защото става по-трудно да се измерят правилно. Фактор е също апаратурата, както и задапаратурното устройство (лекаря).

# 17
Момичета, бърз въпрос, ще ме прощавате за глупостта. Вчера имах запек, доста неприятно, след часове нещата се случиха уж, всичко наред. Две минути по-късно обаче има червена слуз, минимално количество. Веднага се чух с АГ, той каза да лежа и да си приемам Нош па с Магнерот. Нямам никакви болки, нито нищо след това. Разбира се, понеделник ще отида на преглед, но дотогава се паникьосвам. Голямото ми притеснение е, че четох, че може да е тапата тази червено слуз и да са ми изтекли някаква част от водите. В 24 г.с. съм и ще ви кажа, че за 30 години никога съм нямала запек, просто се шашнах. Та, възможно ли е ако е тапата да има някакви симптоми или и аз не знам. Искам да се успокоя по някакъв начин до понеделник…

# 18
Момичета, бърз въпрос, ще ме прощавате за глупостта. Вчера имах запек, доста неприятно, след часове нещата се случиха уж, всичко наред. Две минути по-късно обаче има червена слуз, минимално количество. Веднага се чух с АГ, той каза да лежа и да си приемам Нош па с Магнерот. Нямам никакви болки, нито нищо след това. Разбира се, понеделник ще отида на преглед, но дотогава се паникьосвам. Голямото ми притеснение е, че четох, че може да е тапата тази червено слуз и да са ми изтекли някаква част от водите. В 24 г.с. съм и ще ви кажа, че за 30 години никога съм нямала запек, просто се шашнах. Та, възможно ли е ако е тапата да има някакви симптоми или и аз не знам. Искам да се успокоя по някакъв начин до понеделник…
Може да посетите спешен кабинет за ваше успокоение. И аз бих се притеснявала много, ама то аз съм си паника. А може и да не е нещо сериозно, но щом има кървене идете да ви видят .

# 19
  • Melmak
В София къде се ходи в спешен кабинет? Питам за всеки случай, за недай си боже!

# 20
Aз ходих в Токуда преди няколко дни. Веднага ме прегледаха и успокоиха. Обстоен беше прегледът. Към 225лв, но за мен спокойствието е безценно. Доколкото знам може и в Надежда и Майчин дом.

# 21
И в Шейново има спешен кабинет, и в Тина Киркова.

# 22
В София съм ходила на спешен в Тина Киркова и винаги са ме приемали веднага. За другите места не мога да дам отзиви. Пожелавам ви успех! Дано всичко е наред! При всички положение е добре да се види шийката.

Тези дни лежа в болница на вливки поради скъсяване в 24та седмица. Уж би трябвало да е 28 мм което доколкото разбирам не е зле, но се стреснах доста. На втора ФМ беше 34, преди почти месец.

На някого това случвало ли се е? Тук уж всички ми обясняват, че ще са наред нещата, но се чудя дали мога да им вярвам и към какво да се настройвам. Искам всичко да е ок и след около 3 месеца да си гушна момченцето, здраво и износено.

# 23
  • Бургас
Здравейте! Бременна съм в 21 г.с и след пуснати кръвни изледвания ми излязоха положителни за глюкоза и кетони в урината. Какво значи това? В изследванията ми за първи триместър имах положителен резултат за кръв и кетони в урината, сега за кръв е отрицателен

# 24
  • Телиш/Плевен
Кетони излизаха почти винаги в изследванията на сестра ми, при нея проблемът беше, че пиеше малко вода. След като започна да пие повече вода, нещата се оправиха.

# 25
Кетони и аз имах, както и кръв във всяка урина. Никой не изразява притеснение, били нормални находки.

# 26
  • Бургас
Кетони и аз имах, както и кръв във всяка урина. Никой не изразява притеснение, били нормални находки.

А глюкозата в урината? Мен тя ме тревожи повече..

# 27

А глюкозата в урината? Мен тя ме тревожи повече..
Ммм зс мен подсказва гестационен диабет, но не съм специалист и АГ би дал адекватен съвет.

# 28
Не мисля, че глюкоза в урината е нормално, говорете с лекаря

# 29
  • Melmak
Здравейте, имам малко тъп въпрос. Освен спрямо цикъла, лекарите как изчисляват бременността?
Бях на лекар и тя ми каза, че бременността отговаря на по-ранна седмица. Заради цикъл на 30 дни и по-късна овулация. Попита ме дали знам кога съм забременяла, аз й казах и според нея при тези условия бременността е около 5 седмица и нещо, а не 7.
Реално с напредването ще ми изчислят по-късен термин ли?

Общи условия

Активация на акаунт