🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 1 (23.08 - 23.09) 🎭

• 55 809
  • 1 013
  •   23
Отговори
# 165
  • USA
Няма никаква логика Продукцията да поемат този риск със случайно избрани хора,докато си стоят около масата.
Много ясно,че са им правени тестове предварително,обсъждано е с психолози и специалисти в такъв тип стратегически игри кои играчи стават за тази отговорна роля.
И тук не говоря за "искаш или не" разговор,защото такива общувания са безсмислени.
От психо профилите им и интервютата Продукцията решава кои са подходящи и ще направят сезона успешен,а не дали искат или не.
Те може да не искат,но да са топ манипулатори и лъжци и тъкмо като за ролята.

Ако още сега започвате с теорията,че всичко се прави на момента и няма 100 човека екип зад всяко едно решение (особено пък за избора на Предателите),то направо не си губете времето да го гледате. Отсега не разбирате.

# 166
Мисля, че говорим за различни неща. Не казвам, че не са ги подбирали психолози, но със сигурност не е чак толкова предварително и още по-сигурно не им го съобщават на кастинга (като в Къртицата). Какво казват в интервютата има значение, аз не съм чул досега да са избрали за първоначален предател някой, който изрично е казал, че предпочита да е праведен.
Дадох и 2 аргумента:
- какво правим с по-късно избраните предатели? каква е логиката едните да са избрани, а другите не?
- ако им казват предварително, няма гаранция, че няма да се издадат преди снимките, особено когато всички участници се познават.

# 167
О и аз мисля, че разбират, че са избрани чак в предаването, няма логика да знаят преди това нещо повече от "имаме те предвид".
Но няма как да ме убедите, че продукцията не избира предварително.
А дето ги питат, то 80-90% искат да са предатели.

# 168
  • Разпиляна във въображението
Аз разбрах информацията така - никой от предателите предварително не е знаел, че ще е такъв. Разбрал е на момента на масата.

# 169
Да, не знаят предварително, всички са имали разговори на кастинга, но на никого не са казали "ти ще си". Естествено, че не ги избира Карамазов на база красив тоалет на кръглата маса.

# 170
  • Другата България
Абсурд предателите да се избират на място без самите участници да са наясно. Никъде го няма това.
Да, за нас зрителите така ще изглежда, защото ще бъдат събрани на масата с маски и Карамазов ще докосне трима от тях. И те по-късно ще са ''много шокирани''
Сериозно ли го вярвате? Никъде го няма това. Несериозно е.
Скрит текст:
Имайте предвид, че ролята на предателите е най-важната в това риалити и те изнасят сезона. На интервютата с всеки един участник на каста се задават тези въпроси. 'Би ли искал да си предател' И не се гледа кой ще каже 'Да' и кой 'Не' а реакциите най-вече. Те са много издайнически и показателни. Има разлика и между предател и предател. Между 'ДА' и 'да'
Това не значи, че има нещо нагласено, напротив. Може да си най-великият стратег и предател по учебник, но да не стигнеш финала.
Предателите във формата са предварително избрани, за да имат време не толкова да се подготвят, колкото да го приемат и свикнат психически, защото това е много тежка роля. Особено пък в България...
Разбира се, че го вярвам. Не е нужно да ме питаш два пъти, и пет пъти да ме питаш, пак ще го вярвам.
След като ми го е казал човек от....да кажем човек, на когото вярвам много, и който досега не ме е подвеждал никога що се отнася до инфо отвътре.
И изобщо не говоря за задавани въпроси на интервюто, а че никой не се е "подготвял предварително", знаейки, че след време ще влезе в ролята на предател.
И разбира се, не си длъжен да ми вярваш. Blush
Аз споделям това, което знам. Не го предполагам, защото не съм по хипотезите предварително. Blush
Като виждаш, и други смятат така.

Явно наистина не стана ясно какво имам предвид.
Разбира се, че са минали интервюта, говорено е с участниците - дали от психолози или не, не знам, няма и да питам. Разглеждани са варианти, и продукцията е била наясно кои са подходящи и кои не, примерно.
От продукцията са били наясно кои ще са предателите.
Но на самите участници, да речем Тино /понеже аз него предполагам, името е произволно избрано/ не е знаел още през май, че ще е предател в ТВ формат, в който ще участва, и който ще се снима през август, за да има време да се подготвя, разбрал то е там, на кръглата маса. Той, а и не само може да се е подготвял, очаквайки, както и всички останали, но не е знаел предварително, че ще е предател.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 09:07 от Merri_An

# 171
Радвам се, че се разбрахме.
Има обаче и още един аргумент в полза на това, че правят финалния избор непосредствено преди или по време на снимките. В половината сезони има участници, които напускат играта в началото ПРЕДИ да са стигнали замъка (някои от тях ги връщат към средата на шоуто, но не всички). Например, карат ги доброволно да слязат от влака или им предлагат пари да се откажат. И какво тогава, мислите ли, че тайно ги предупреждават: "Теб сме те избрали за предател, сакън няма да се отказваш". Даже според мен им гледат реакциите като влязат в замъка и чак тогава се събира екипът за финалното решение, както си го каза и британската водеща впрочем. Имат си няколко набелязани и в зависимост от това кой влезе в замъка и кой как се спича, решават окончателно.
Оттам нататък продуцентите не се намесват, той ви го каза и човекът в интервю по бТВ онзи ден. Няма по-добър играч от живия живот.

# 172
Абе звучиш си като някой от продукцията Simple Smile

# 173
  • Вестерос
Колко време е снимано?

# 174
В първата Къртица всички мислехме , че главният герой е избран на случаен принцип на самата церемония. Накрая се оказа , че предварително е проведено интервю с продуцента. Всичко това се показа обаче накрая след финала.

Аз вярвам, че Мери не лъже, разбира се. По-скоро има някаква друга уловка. Тя казва , че са избрани непосредствено преди докосването по рамото. Т.е. били са явно опция и готови за ролята.

# 175
  • Другата България
Това казвам, да.
Разбира се, не ги е избрал Владо еднолично Blush, решение на продукцията са.
Но не са знаели преди това докосване, че ще са те, вероятно всеки е предполагал, дори и тези, които на предварителните интервюта са си казали, че не биха били добри предатели. Това вече са си мои спекулации, разсъждения и т.н., но е логично всеки да е подготвен психически, че може да е избран.
Не е. Blush

# 176
Не знам защо се обсъжда от толкова ъгли нещо, което е ясно по регламент: предателите разбират, че са такива на първата кръгла маса. Повече от ясно е, че продукцията ги е избрала по-рано с помощта на психолози и екип.

# 177
Кое според вас е нещото, което може да съсипе като гледаемост това иначе прекрасно като концепция предаване? Мен със сигурност би ме подразнило бутането на определен участник и превръщането му в предател с цел да спечели поредно предаване. Друго е , ако се залага прекалено много на интригите и сеира и малко на игрите и обсъждането на кой е предател и кой не.

# 178
  • Другата България
Не знам защо се обсъжда от толкова ъгли нещо, което е ясно по регламент: предателите разбират, че са такива на първата кръгла маса. Повече от ясно е, че продукцията ги е избрала по-рано с помощта на психолози и екип.
Аз не знаех, аз и преди писах, че ми е първия такъв формат, не съм гледала чужди издания, и се образовах от темата и от саркастА. 
И понеже бях останала с впечатление, че предателите са избрани предварително, още в София, и са знаели още преди да стартират снимките, че ще са такива, реших да пия от извора така да се каже. Blush
Кое според вас е нещото, което може да съсипе като гледаемост това иначе прекрасно като концепция предаване? Мен със сигурност би ме подразнило бутането на определен участник и превръщането му в предател с цел да спечели поредно предаване. Друго е , ако се залага прекалено много на интригите и сеира и малко на игрите и обсъждането на кой е предател и кой не.
Каста.
Както и продуцентски намеси.

# 179

Ами добре, нека да има параноя, това е и целта на играта. Laughing

BaDBluEeYeS, според мен ако е прекалено нагласено или манипулирано, това се усеща. Много зависи и от нивото на монтажа. Ако са подбрали глупави мисии (има немалко такива в чуждите версии) също е минус.
За участниците единственото ми притеснение е че може да не са толкова мотивирани да грабнат наградата, тоест няма да са готови на всичко.

Общи условия

Активация на акаунт