🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 1 (23.08 - 23.09) 🎭

• 55 809
  • 1 013
  •   23
Отговори
# 180
Ма каква параноя, не ми пречи и 10 хора на продукцията да има в темата, даже ще се радвам Simple Smile
Просто гледната ти точка е малко по-различна, а и някои от изразните средства са интересни. Визирам примерно "спортно-атркативни игри" и "радвам се, че се разбрахме" (тук винаги бъка от разнопосочни мнения, едва ли ще се разберем някога, но за теб изглежда важно)

# 181
Кое според вас е нещото, което може да съсипе като гледаемост това иначе прекрасно като концепция предаване? Мен със сигурност би ме подразнило бутането на определен участник и превръщането му в предател с цел да спечели поредно предаване. Друго е , ако се залага прекалено много на интригите и сеира и малко на игрите и обсъждането на кой е предател и кой не.
За масовите зрители биха попречили следните неща:
1. Прекалено бързото развитие на действията. По рейтингите се вижда, че българският зрител обича бавно действие, протяжност, обясняване отново и отново на правилата - като в Игри на волята, Кой да знае, Капките... ако ни изпляскат изведнъж участниците, разкажат набързо правилаат и ни оставят да гледаме, много хора ще се откажат.
2. Предрешен финал и липса на изненади. Как може да стане това в такъв формат? Ами лесно, помним Къртицата 2, където всички се досещаха/знаеха кой е Къртицата и си правеха пас, за да върви играта. Изобщо не изключвам шансът това да се случи и тук.

За мен трябва силна разяснителна кампания за предаването, дано успеят.

# 182
Днес едно птиченце ми кацна на прозорчето и ми “снесе“, че предателите са избрани непосредствено преди кръглата маса. Не е било говорено предварително с никого, не е имало предварителни разговори от вида на “ти искаш ли, или не искаш“. Били са във филма всички, пък да видим. Blush

А може би просто искат зрителите да вярват в това, защото така отпадат подозренията за евентуални предварителни наговаряния и изтичане на информация между участниците преди да започнат снимките на предаването.

# 183
  • Другата България
Не знам за зрителите, аз вярвам на човека, който ми го каза, защото от години го “познавам“ и досега не ме е подвеждал никога. Затова и го написах, ако някой иска да знае, въпреки, че много хора са гледали чужди формати и за тях това не е изненада.
/Миналата година в спойлерната тема им пишех по дни какво ще се случи в ИВ, ако помни някой от тази тема, който е следял онази Blush, въпреки, че не гледах предаването. Точно затова не ми пречеше да знам. Сега е друго, сега не искам да знам, интересуват ме само правилата и да си изградя предварителна лична нагласа, затова и попитах./
Иначе както казах, всеки може да вярва на каквото сам прецени, стига да не си налага гледната точка като единствена и меродавна. За мен такива дискусии са особено ползотворни, защото в спора се ражда истината.

Иначе предварителни наговаряния може да има и ако участниците не знаят какви ще са, едното не изключва другото според мен.

# 184
  • София
Начетох се на яко разводняване по същината на написаното от мен.
Последно се включвам по темата, защото положението стана, лекооо комично...
Който разбрал-разбрал. Който не, ами приятно прекарване. И аз искам да вярвам в летящи розови слончета ама няма.
Алкор, изопачаваш ми думите по много странен начин. Защо? Няма смисъл човек...

Надявам се, че умее да пресявате информацията и по един логичен път да стигнете сами до извода, кой е прав и кой крив.

Така, за да стане ясно:
Не ги избира Карамазов естествено. Карамазов ги избира в самото предаване пред нас зрителите. Иначе екипа на предаването ги избира. Екип от психолози и продуценти.
Явно трябваше да уточня, но мислех, че няма проблем с четенето между редовете.

На никого не съобщават на кастинга, че ще е предател. Там просто те набелязват и после на интервютата на четири очи в стаичката ти задават тези въпроси. Естествено, че като си казал, че искаш да си предател и ти зададат куп други въпроси, то очакваш с немалка вероятност да те изберат за такъв. Просто не е 100% сигурно, тъй като има 7/8 кандидата за 3/4/5 спота (включват се и вербуваните в хода на снимките), но дори и това ти стига, за да се подготвиш психически, че може да бъдеш предател.

И сега за финал нещо от кухнята. Можете да се вярва на 100%, защото е от много високо място в йерархията и е потвърдено от някои участници. Изрично попитах само за това и нищо повече, защото по едно време си казах, 'Абе аз да не съм нещо делулу'
Знаете много добре, че досега каквото съм писал, като предварително инфо, винаги се е потвърждавало. И нямам нито една спусната информация тук, която впоследствие, да не се е оказала истина. Десетки примери от много риалити предавания са зад думите ми.

Така:
1. Много хора са си признали дори на останалите участници, че са влезли с условие да не са предатели, тъй като се страхуват за имиджа си.
2. Всички са имали предварителен разговор по библия с Карамазов преди да изберат предателите на кръглата маса. Защо Карамазов? Защото той ще е водещ и познато лице, което предразполага. Но не той взима крайното решение разбира се.
3. Там той пита всички дали можеш да лъжеш безскрупулно, според теб дали можеш и дали въобще искаш да си предател, дали би предал близък човек. Били прекалено очевидни въпросите за да е интересно на зрителите при монтажа после.
4. На никой не са му казали предварително "Ти ще си предател", но продукцията си е маркирала вече потенциалните такива.

Да уточня. Например тук в темата се избират 7 човека за предатели. Всеки един от нас очаква повиквателната на живота си. Но само трима ще я получат. Така че в крайна сметка дори и тези, които искат автентичност, един вид могат да я намерят.
Спокс. Simple Smile

# 185
Ма каква параноя, не ми пречи и 10 хора на продукцията да има в темата, даже ще се радвам Simple Smile
Просто гледната ти точка е малко по-различна, а и някои от изразните средства са интересни. Визирам примерно "спортно-атркативни игри" и "радвам се, че се разбрахме" (тук винаги бъка от разнопосочни мнения, едва ли ще се разберем някога, но за теб изглежда важно)

Чудесно е да има и различни гледни точки, стига да са изложени и аргументирано културно и с уважение към другите. Езикът и изразните ми средства са в този тон.

Diavolo, прощавай ако съм те разбрал погрешно. С изнесеното от теб съм съгласен, вярвам ти и на информацията особено по точка 1 - звучи съвсем правдоподобно, нищо че някои твърдят, че 90% искали да са предатели. Искат, ама не и нашите випове.

# 186
Много ясно, че са избрани предварително. Попитани са кои биха искали, пък от продукцията са преценили кои от тях биха се и справили. Да речем, че съм склонна да повярвам във варианта с набелязани едни минимум 5-6 човека, но чак пък в последния момент да е решено кои точно от тях да бъдат Предателите не ми се вярва. И започвам да се притеснявам, че от продукцията се опитват да прикрият някакви гафове или предварителни сценарии чрез пускане на подобна информация и предполагаеми агент(и). Може и просто да работят за по-добрия прием на шоуто, така или иначе ще се види, а може и да се чуе Simple Smile

Alcor, въпроса ти за последващите предатели е нерелевантен и хм... разсейващ.

# 187
  • София
Мислех си днес, че Бачорски ще остане докрая, като предател или верен - не знам. Абсолютно никаква информация нямам, просто си мисля, че ще успее да ги омае всичките. Grinning
За другите нямам усещания. Grinning

# 188
Така:
1. Много хора са си признали дори на останалите участници, че са влезли с условие да не са предатели, тъй като се страхуват за имиджа си.
Ето това е много разочароваща новина лично за мен.
Съжалявам, че звучи много крайно, но ако има и един такъв човек, то значи той е погрешно кастнат и мястото му НЕ Е в Предателите. Къде се намираш и каква игра точно очакваш да играеш.
Играл съм Мафия и подобни с хора, които не желаят да са мафиоти и тотално съсипват цялата игра. Виждам потенциален риск тук да се случи същото.

Разбирам да не се натискаш да си Предател (макар, че аз ако бях щях да се боря със зъби и нокти да покажа, че съм най-подходящ за тази роля), но това да пазиш "имидж" в ТОВА предаване е срамно и може да съсипе сезона...
Ето това е причината аз да мрънкам толкова много, че сезона е от популярни личности. Не мисля, че неизвестните биха имали толкова много скрупули както в случая сега

# 189
  • Другата България
Абе то и аз не мислех, че ще трябва да обяснявам какво съм имала предвид, ама на, наложи се. Blush
В общи линии говорим за едно и също, с разликата, че според мен не са били само 7-8 опции, от които да се изберат 2-3, а повече.
Но това вече са подробности, за мен беше важно да си изясня /за себе си, предположих, че и на други ще е интересно/ дали предателите са избрани още много преди това, още преди кастингите да речем, или по време на тях, или непосредствено след тях. Тоест - самите предатели са знаели, че ще са такива много преди старта. Което за мен не беше ок от гледна точка именно на предварителните коалиции и договаряния, ако Х знае предварително, че ще е предател, много лесно ще “вербува“ кръг около себе си, или ще каже на У, или още хипотези, които ще доведат до опорочаване на предварителния и установен сценарий.
Това ми беше целта, защото не искам да се разочаровам, с нетърпение чакам формата все пак.

# 190
outcast,
абсолютно съм съгласна с теб с това за "имиджа". Като те е страх за него къде се вреш? Ето защо отговорих на анкетата на въпрос 1 с Не.
Ето такива пропуски с допускането на такива персони, съсипват замисъла на Играта, която по същество е супер яка.

# 191
Сега започнах гледането на сезон 1 Испания и там пак са известни, но нещо 16 от 20 искаха да са предатели.
Явно не отчитам родните особености.

Ванка, за теб се надявам да участваш в някой бъдещ сезон!!

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 17:21 от Одри ♡

# 192
Alcor, въпроса ти за последващите предатели е нерелевантен и хм... разсейващ.

В точно тази дискусия това е въпросът на въпросите. Ако приемем, че за продуцентите е страшно важно да имат добре подбран от психолозите предател (с което съм съгласен!), то как така оставят по-късните предатели да бъдат избрани от играчите, общо взето напосоки. Това е слабо звено на формата, не на частния БГ случай. Иска ми се да вярвам, че продуцентите не направляват предателите кого да убият и кого да съблазнят, само и само да се получи good TV.

# 193
Кое според вас е нещото, което може да съсипе като гледаемост това иначе прекрасно като концепция предаване? Мен със сигурност би ме подразнило бутането на определен участник и превръщането му в предател с цел да спечели поредно предаване. Друго е , ако се залага прекалено много на интригите и сеира и малко на игрите и обсъждането на кой е предател и кой не.
За масовите зрители биха попречили следните неща:
1. Прекалено бързото развитие на действията. По рейтингите се вижда, че българският зрител обича бавно действие, протяжност, обясняване отново и отново на правилата - като в Игри на волята, Кой да знае, Капките... ако ни изпляскат изведнъж участниците, разкажат набързо правилаат и ни оставят да гледаме, много хора ще се откажат.
2. Предрешен финал и липса на изненади. Как може да стане това в такъв формат? Ами лесно, помним Къртицата 2, където всички се досещаха/знаеха кой е Къртицата и си правеха пас, за да върви играта. Изобщо не изключвам шансът това да се случи и тук.

За мен трябва силна разяснителна кампания за предаването, дано успеят.
А мен точно безкрайно дълги обяснителни и напоителни разговори ме карат да откъсвам очи и уши от екрана. При условие, че ще гледаме едва 2 часа седмично, надявам се да ни спестят подобни дълги сцени, защото придават по-махленски и клюкаро-интригантски оттенък. Да, да, знам, че в тях лъсва стратегическото мислене, но все ми се струва, че може да са по-кратки. Но и аз си знам, че не съм типичния бг зрител.

# 194
Ванка, за теб се надявам да участваш в някой бъдещ сезон!!
Стига да има и да не е само с популярни - ще съм първия на кастингите Laughing
Абсурдно е, че разчитаме на този каст за бъдещето на предаването. Много добре знаем, че ако е провал БТВ ще го свалят от ефир и надали ще има шанс повече да го видим, камо ли да се запишем

Общи условия

Активация на акаунт