🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 1 (23.08 - 23.09) 🎭

• 55 510
  • 1 012
  •   34
Отговори
# 195
Според мен коалиции и наговарянки винаги може да има. Събирате се 3-4ма по-близки отвън и се уговаряте, че ДОРИ някои от вас да е избран за предател, то той ще пази останалите и няма да позволява никой от групата да бъде "убит" от останалите предатели. Реципрочно се уговаряте, че никой от групата няма да повдига имената на останалите като заподозрени на кръглата маса и хоп коалиция, която те води до края.

# 196
  • USA
Значи работата отсега ми изглежда на провал.
Какво ще рече "Не искам да съм предател,за да не си съсипвам реномето?" Тези глупаци наистина не знаят къде отиват и какво ще играят. Да си стоят у дома на дивана!
Да си Предател е все едно да държиш съдбата си в ръце и да управляваш пионките. Да гониш който не ти изнася,да завърташ така играта,че все да е в твоя полза.Да си хладнокръвен лъжец и манипулатор.
Това е силна роля, кой няма да я иска?!

Изгледах Предатели Франция сезон 3.
Скрит текст:
Спечели двойката предатели,които си влязоха заедно,започнаха заедно и спечелиха заедно с безобразна подкрепа един с друг.Дори гласуването им около масата се усещаше,че е съгласувано предварително.

В Сезон 4 на финал отиде
Скрит текст:
Предателка с майка си.

Крайно против съм двойки,тройки,приятелки,роднини,защото нямат равен старт с останалите!!! Особено пък ако един от тях или двамата са предатели,финала им е гарантиран.

Иначе френската версия е феноменално забавна (този страхотен френски хумор изобилства), водещия, красиви пейзажи, кастинга (изключвайки роднините) е топ топ попадение.  Наистина ви го препоръчвам с две ръце.
Сезон 1 и 2 ще гледам по-натам.

Сега със съпруга ми гледаме Австралия сезон 1. Той за първи път гледа формата. Не ме грабва като френския. Нито водещия е смешен като френския,нито мястото е толкова красиво.Участниците са едни такива..смачкани. НО пък са непознати,нормални хора от ежедневието.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 16:21 от Adoralova

# 197
  • София
Аз не бих гледала сезони, на които знам какво ще стане накрая. Нека това се слага в скрит текст, моля.

# 198
  • Другата България
Колко време е снимано?
Всичко на всичко 15 дни. Blush

# 199
Сега със съпруга ми гледаме Австралия сезон 1. Той за първи път гледа формата. Не ме грабва като френския. Нито водещия е смешен като френския,нито мястото е толкова красиво.Участниците са едни такива..смачкани. НО пък са непознати,нормални хора от ежедневието.

Много надценен сезон, наскоро го изгледах и не ми хареса. Правилата са малко по-различни, така че не е най-подходящия да въведеш нов зрител. Пак да препоръчам Нова Зеландия сезон 2.

# 200
  • Другата България
Така:
1. Много хора са си признали дори на останалите участници, че са влезли с условие да не са предатели, тъй като се страхуват за имиджа си.
Ето това е много разочароваща новина лично за мен.
Съжалявам, че звучи много крайно, но ако има и един такъв човек, то значи той е погрешно кастнат и мястото му НЕ Е в Предателите. Къде се намираш и каква игра точно очакваш да играеш.
Скрит текст:
Играл съм Мафия и подобни с хора, които не желаят да са мафиоти и тотално съсипват цялата игра. Виждам потенциален риск тук да се случи същото.

Разбирам да не се натискаш да си Предател (макар, че аз ако бях щях да се боря със зъби и нокти да покажа, че съм най-подходящ за тази роля), но това да пазиш "имидж" в ТОВА предаване е срамно и може да съсипе сезона...
Ето това е причината аз да мрънкам толкова много, че сезона е от популярни личности. Не мисля, че неизвестните биха имали толкова много скрупули както в случая сега
Не искам да коментирам това с “имиджа“, ние всъщност имахме такива предположения още от миналата тема, че може да има хора, които ще пазят реномето си и затова няма да са докрай истински, не е нещо неочаквано. Но, аз бих го погледнала от друга страна - чисто и просто правилна преценка в собствените си възможности. Защото ако един човек влиза в играта с желание да играе като праведен, също е не по-малко ценен. Той дори е по-ценен от такъв, който е искал на всяка цена да е предател, но не му е дадена ролята.

# 201
  • Разпиляна във въображението
Не го разбирам . Какъв имидж? Това е игра. Разбирам да пазиш имидж в Биг Брадър, Ергенът, Черешката на тортата, където си си ти. Но тук влизаш да играеш игра, но пред телевизора.

# 202
Честно, за много глупави ни имате част от пищещите тук. Никой не е казал, че Карамазов ей така си решава на кръглата маса кого да избере.

Мириел, аз си го обяснявам с това , че у нас действията на човек в дадена игра често се възпримат като мерило какъв е в същността си навън. Пълна глупост за мен, но това е. Всички искат да са добрите персонажи, които стоят леко встрани и коментарите за тях са положителни, защото няма какво да се каже. Говоря за имиджа след шоуто в очите на масовата публика.
Но, доколкото помня, някой спомена като любопитна клюка, че някакво приятелство щяло да бъде развалено след шоуто, та и звездите ни приемат нещата много лично.

# 203
Alcor, въпроса ти за последващите предатели е нерелевантен и хм... разсейващ.

В точно тази дискусия това е въпросът на въпросите. Ако приемем, че за продуцентите е страшно важно да имат добре подбран от психолозите предател (с което съм съгласен!), то как така оставят по-късните предатели да бъдат избрани от играчите, общо взето напосоки. Това е слабо звено на формата, не на частния БГ случай. Иска ми се да вярвам, че продуцентите не направляват предателите кого да убият и кого да съблазнят, само и само да се получи good TV.

Да, но ние обсъждаме как и кога се избират Предателите в начална фаза, а не по време на играта. Не виждам и защо на този последващ избор е придаден статут на "въпросът на въпросите", доста пресилено ми идва. Има значение за развитето на играта, разбира се, но толкова. И няма как да знаем дали продуцентите направляват този избор. Ако го правят, то затова им трябва по-голяма бройка потенциални Предатели. Тази по-голяма бройка обаче може и да е нужна, за да има избор все пак и за Предателите по-нататък. От всяко дърво свирка не става... Дори и да няма продуцентска намеса, хубаво е и Предателите да имат възможност да решат с кого да се коалират и/или хвърлят под влака в зависимост от развитието на играта, личните предпочитания, показаното от участниците и моментната им ситуация. Т.е. за мен това не е слабо звено на формата, а напротив.

# 204
Ами логиката е, че ако за продуцентите не е толкова важно кой ще стане предател в епизод 7 и го оставят на случайността, то не би трябвало и да е чак толкова важно кой ще стане в епизод 1. Не казвам, че напълно споделям тази логика, но очевидно двете неща са свързани и трябва да се мислят в комплект като се дискутира кога и как ги избират.
Ох, въобще не искам и да си помислям, че им казват в тъмната стаичка кого да убият/съблазнят. Направо ще ми развали представата за играта.

# 205
А защо да си убивам предварително удоволствието, мислейки как всичко ще е по сценарий? Като започне формата, ако усетя прекалена намеса от страна на продукцията, просто ще спра да гледам и толкова.
Че първоначалните предатели са избрани от екипа по време на интервютата, а не от Владо К. на момента, е абсолютно ясно и логично. Иначе просто щяха да си теглят произволно късметчета и кой каквото му се падне.
Честно, не разбирам какво удоволствие изпитват зрители, които постоянно търсят и вярват конспирации, като в същото време правят пълна дисекция на всяка думичка и ходче от всеки участник.

# 206
Ако продуцентите са си свършили работата добре и са подбрали подходящите предатели, то на свой ред предателите биха избрали добри съмишленици/предатели.
Да не говорим, че ако първоначалният избор е бил добър, то оригиналните предатели ще се позадържат в играта, съответно нуждата от съблазняване на нови естествено ще намалее.

# 207
  • España
А защо да си убивам предварително удоволствието, мислейки как всичко ще е по сценарий? Като започне формата, ако усетя прекалена намеса от страна на продукцията, просто ще спра да гледам и толкова.
Че първоначалните предатели са избрани от екипа по време на интервютата, а не от Владо К. на момента, е абсолютно ясно и логично. Иначе просто щяха да си теглят произволно късметчета и кой каквото му се падне.
Честно, не разбирам какво удоволствие изпитват зрители, които постоянно търсят и вярват конспирации, като в същото време правят пълна дисекция на всяка думичка и ходче от всеки участник.
Ето с този пост съм напълно съгласна !
Предстои ни да проследим един телевизионен продукт все пак ! Не е като да седнем да изиграем една настолна игра за камерна група от ентусиасти. После следим рейтинги …. възмущаваме се….забравяйки , че всъщност именно продуцентите и изпълнители на този проект са най-заинтересовани да има гледаемост , висок рейтинг и последващи нови издания . И е напълно логично да са се постарали “да дадат първоначален тласък “ на играта , избирайки , след анализ ,главните герои , сиреч Предателите ! Неуместно е ( да не използвам друга дума) да се заблуждават зрителите ( особено пишещите тук) , че всичко е спонтанно и натурално , защото ние тъпи не сме ! И аз дори приветствам , доверявайки се на професионалната преценка , на продуцентите , хората , които ще движат основния мотив в играта да бъдат предварително проучени и избрани . Още повече , когато става дума за такъв формат като Traitors!
От друга страна , ако има прекалено вмешателство в играта , то някак инстинктивно се усеща от сензитивната част от публиката и става леко нелепо ( така се провокират конспиративни теории по форумите , кой на кого е човек , кой бутан , кой небутан ….) … Макар и да съм сигурна , че ( нямам предвид само Traitors) дори и да се накланят везните към един или друг участник, то това е в името на рейтинг и гледаемост , а не защото “Пепи е трети братовчед на жената на продуцента” примерно …
За мен печелившата формула е ( конкретно тук ) едни добре подбрани първоначални  Предатели , около които спонтанно да се развива действието . Иначе , става все едно да вземеш най-титулования и добрия треньор ,пък после ти да искаш да му редиш отбора ….
Така че , като един нормален зрител ( не “професионален десектор на всяка дума и жест “ ) , изгледал няколко сезона от чуждите ( испански ; френски; UK) , но не , за да сравнявам “как са го направили нашите” , а за да придобия обща представа за какво иде реч , очаквам един интересен и вълнуващ сезон , нещо различно от всички останали , заемащи ефира формати ( до болка втръснали “игри” ; “любови”и “манджи”) !
Ако ли не ….имам дистанционно в ръката ; хубави книги….интересни места за разходки….😉

# 208
  • USA
Ами логиката е, че ако за продуцентите не е толкова важно кой ще стане предател в епизод 7 и го оставят на случайността, то не би трябвало и да е чак толкова важно кой ще стане в епизод 1. Не казвам, че напълно споделям тази логика, но очевидно двете неща са свързани и трябва да се мислят в комплект като се дискутира кога и как ги избират.

Изумена съм.
Избирането на Предател от Предателите в еп 5-6 или 7 е просто стратегически ход. Неговата съдба не е толкова важна колкото "първоизбраните" ,които са двигателя и те дават наклона на играта. Как така "не е толкова важно"?  Това единственото важно в тази игра.
Ами дайте да изберат разни емоционални,честни хорица,които на втория ден се издадат.И накъде отива играта? Rolling Eyes Че тя ще приключи на епизод 4.

1. Избират Предател,който вече е нарочен,за да може на следващата кръгла маса да бъде изгонен и праведните да се отпуснат в търсенето на предателите. Така първоизбраните няма да имат конкуренция помежду си и смятам,че на финал повече от 2-ма е ненужно.
2. Избират някой,който ще им помага да се прикриват взаимно,който знаят,че ще е добър в ролята.На финала го отстранят.

# 209
  • София
Да се запиша и аз сред чакащите. Интересно изглежда, да видим реализацията. Някои лица са ми по-познати от други. Радвам се, че Жоро от Гривните е вътре. След Павел в ИВ, беше време и на половинката му да се поразходи из риалити предаванията. Тино и аз го помня от Гласът на България, страхотен кавър на Депеш направи, после се хързулна по комерса.

Общи условия

Активация на акаунт