🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 1 (23.08 - 23.09) 🎭

• 46 328
  • 872
  •   60
Отговори
# 315
Пускам си Владо!

По незнайни прични сте ми изтрили пост за правилата на финала в Испания (сезон 1), различни са от UK/US/NZ, ако на някой му е интерсно ще ги напиша пак.

# 316
  • Другата България
Според мен също ще го има, защото голяма част от играчите се познават.
Според теб, тоест - предполагаш, а постът на потребителя прозвуча, сякаш знае, че ще е така, затова ми стана интересно дали това е някакво вътрешно инфо.
Иначе логично звучи.

# 317
  • София
Аз лично наистина предполагам, нямам информация.

# 318
Според теб, тоест - предполагаш, а постът на потребителя прозвуча, сякаш знае, че ще е така, затова ми стана интересно дали това е някакво вътрешно инфо.
Иначе логично звучи.

Ее, тука почвате да репетирате за играта вече - еди кой си казал така, значи има нещо съмнително. Laughing Много ясно, че предполагам, ама то не е далеч от акъла, че ще се очаква щом се познават. Знаят се кой как се държи и промени в поведението за нас може да не са забележими, ама за тях вътре - да.

Одри, на мен ми е интересно, пиши пак за различните правила, може и на лични ако не дават тук.

Гледах интервюто на Карамазов. Направи ми силно впечатление как обяснява, че липсата на сън (предателите снимат до късно) може да е улика. Това също се води meta-gaming и в чуждите сезони не е позволен и се изрязва от монтажа - подобно на разговори от сорта от чия врата през нощта са се чули стъпки, какво означава редът на пристигане за закуска, кого биха избрали продуцентите, и т.н. Има даже случай на участник напълно изрязан от монтажа, защото е обсъждал твърде много meta-gaming въпреки забележките. Ще е интересно дали при нас ще им позволят да говорят за такива неща.

# 319

Например, "аз теб те познавам, ама ти обикновено не се държиш така, значи си предател" (и си беше така всъщност) или "ние с него се знаем от 20 години, той не може да е такъв". Това е т.нар. meta-gaming, или когато връзки и ситуации извън играта имат влияние на самата игра. В нашата версия ще го има също. Затова е по-интересно хората да не се познават.

Да, така е, вероятно ще има субективни дедукции, защото се познават.

Не съм чувала за meta-gaming и това, че са рязали коментари по повода. Може ли да обясните малко повече какво означава. Кои неща реално не би трябвало да влияят на избора им? Щом и липсата на сън е в списъка.

# 320
Това е свързано с ролевите игри. Общи взето обръзът на аватара ти обикновено няма нищо общо с теб самия. Но човек, който не практикува метагвйминг не би могъл да избяга от себе си, затова хората , които го познават търсят в играта промяна на поведението.

# 321
Не съм чувала за meta-gaming и това, че са рязали коментари по повода. Може ли да обясните малко повече какво означава. Кои неща реално не би трябвало да влияят на избора им? Щом и липсата на сън е в списъка.

Meta-gaming най-общо означава използване на улики и дедукции от контекста извън играта. Може да се отнася както до отношения преди играта (на познаващите се), така и до техническите аспекти на снимането, улики зад кадър, продуцентска намеса и т.н. Чувал съм, че в чуждите версии се случва такива неща да се обсъждат (включително и на кръглата маса), но винаги се изрязват от монтажа, защото идеята е да бъде все едно няма друг контекст и всичко се случва само на база на техните отношения пред камера. Например, някой може да излезе и да каже "Аз мисля, че Пешо е предател, защото е на 60г. и с подходящ профил, а обикновено винаги избират по един възрастен предател", логиката е чудесна, но това ще го изрежат.
В никоя чужда версия не съм чул да се обсъжда кой изглежда недоспал, а е добре известно, че предателите будуват до късно за снимки, така че според мен такива улики ги режат. Естествено, че играчите си правят заключения от много неща, просто на нас като зрители този тип съждения не ни се показват.

# 322
"Аз мисля, че Пешо е предател, защото е на 60г. и с подходящ профил, а обикновено винаги избират по един възрастен предател"

Това съм го чувала не веднъж на масите във вариант - този много добре пасва на профила на по-възрастнен предател.

Иначе в испансикия сезон не беше автоматично да спечели предател, ако стигне финала, което е голяма разлика.
Ето как протече:
Скрит текст:
Последно останаха 1 передател и 2 предани и този случай печелят преданите като мнозинство!
Гласуваха дали да делят или се крадат.
Ако един краде а другият дели, печели този дето краде.
Ако двамата се крадат печели предателя.
Ако делят ясно.

Предполагам съответен финал щеше да е и ако са останали 2 предатели и един предан.
При 3 еднакви не е ясно.

# 323

Това съм го чувала не веднъж на масите във вариант - този много добре пасва на профила на по-възрастнен предател.

Иначе в испансикия сезон не беше автоматично да спечели предател, ако стигне финала, което е голяма разлика.
Ето как протече:
Скрит текст:
Последно останаха 1 передател и 2 предани и този случай печелят преданите като мнозинство!
Гласуваха дали да делят или се крадат.
Ако един краде а другият дели, печели този дето краде.
Ако двамата се крадат печели предателя.
Ако делят ясно.

Предполагам съответен финал щеше да е и ако са останали 2 предатели и един предан.
При 3 еднакви не е ясно.

Благодаря! Този тип финал е бил в по-ранните версии, обаче аз го знам само ако на финала са всички предатели. В по-скорошните версии май вече не се практикува (и по-добре, нелогичен е).

Може в испанската версия да са пускали по-свободни мета-съждения. В англоезичните съм чул най-много някой да вметва (и то между другото), че ако са хванали двама мъже предатели, трябва да има и една жена, или нещо от този род. Но не и да обсъждат кого продуцентите биха избрали според профила им. Нашата версия ще е с много дълги двучасови епизоди, така че очаквам всякакви приказки да намерят място в монтажа.

# 324
  • по света... (иначе от Пловдив)
Здравейте,
някой гледа ли от чужбина, за да даде идея как става?

Благодаря,

# 325
Темичката ни е притихнала в очакване. Hug

16 септември - 20.00 часа
17 септември - 20.00 часа

Скрит текст:

# 326
Вече наистина нямам търпение.

# 327
Здравейте,
някой гледа ли от чужбина, за да даде идея как става?

Благодаря,

Миналата година гледах друго реалити от чужбина в dailymotion има два канала, единия се казва Бг Канал и те качваха много бързо след излъчването. Понякога в  youtube също се появяват епизоди преди да са ги усетили и да ги свалят.

Ох, хайде да почва...

# 328
В линка от първата страница (с епизодите от чуждите издания) също ще качват българското, макар и може би със закъснение.

# 329
  • Вестерос
Maй ще е единственото, което ще гледам

Общи условия

Активация на акаунт