УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 27

• 23 370
  • 486
  •   1
Отговори
# 450
Аз ще ходя при Матев ще види  какво се случва ! Ще пиша когато мина !

# 451
Момичета, здравейте ❤
Някоя раждала ли е скоро в Селена и може ли да сподели какви стаи има и дали си заслужава стая с придружител коя стая си заслужава най-много?

Интересува ме:
   •   има ли самостоятелна баня
   •   какво е леглото/дивана за придружителя (става ли за спане)
   •   може ли придружителят да е 24/7

Благодаря! 🙏👶

Здравейте

Аз раждах декември и избрах стая с придружител - за мен парите си заслужаваха на 100 процента, защото бях със секцио и реално мъжът ми беше с мен 24/7 след операцията и ми помагаше с бебето. Също така ми дадоха бебето да е при мен още първата вечер защото той ми помагаше да го гледаме (иначе е вече на следващия ден като те раздвижват ако сте секцио).

Леглото е същото като вашето.
Има самостоятелна баня/тоалетна.

# 452
Здравейте,до раждалите секцио мами скоро е Селена.Получихте ли обаждане от болницата няколко дни преди датата за секцио,за да ви кажат в колка часа да отидете да ви приемат?

# 453
Здравейте,
Имате ли информация колко струват двете изследвания за тромбофилия (4 фактора) и Nk-клетки в лабораторията на Селена?

# 454
Мисля, че ги пращат в Геника, но не съм сигурна.Сега проверих в Геника разширения пакет струва 360 лева, пълния пакет е 900 лева.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 20:28 от prostod

# 455
При мен за тромбофилия са ги пращали в Майчин дом, а НК клетки - Цибалаб. Но това е било през 2022. Съответно и цените, които имам на листа, не са актуални.

# 456
Започвам много да се разочаровам от болницата. Аз съм окей да плащам. С недоносено дете съм, спасено и доотгледано там след 50дни престой. Исках да се следи там, защото там е изписано. Записах час за Трансфонтанелна ехография (ТФЕ) при Нещерова (не заслужава да я наричам доктор). Изнервяше се, че детето мърда и как трябва да стои мирно, докато тя работи. Не обясни НИЩО от резултатите, защото бързаше и ни каза, че ако не отидем в частният ѝ кабинет за проследяване, детето ще остане с трайни последствия, които ще се наложи цял живот цитирам “да го вържат за майка му и да не искате второ дете, защото това ще е увредено за 10 деца”. Побеснях. Вдигнах панаира и казах, че ще намеся медии. Бях помолена от регистратура(където се плаща) да напусна и ако може да не си записвам повече часове.
Дъното.
На следващия ден посетихме д-р Соткова, за да се уверя, че детето не е с увреждания и слава Богу всичко е наред.
Тъй като комуникирам с други майки на недоносени деца, изписани от Селена, д-р Нещерова си позволява обиди, манипулация и злоупотреба с мъката на родители, които сме изстрадали чакайки да гушнем децата си.
Аз повече няма да посещавам Селена и ще се насоча към друга болница за моите женски консултации. Пиша това, защото знам, че много жени четат темата и ако са майки на недоносено и мислят да посетят Нещерова, НЕДЕЙТЕ! Ще бъдете гледани като ходеща касичка, която се опитват да манипулира за още пари.

# 457
Nidda, много съжалявам за това, което се е наложило да преживеете и благодаря, че сподели. Такива уроди са за публичен бич. Може и тя да се маха, в супер док няма часове. А единствения коментар от преди година е в унисон с твоя. Повръща ми се😮‍💨

# 458
Аз също искам да споделя разочарованието си от "Селена". Определено не е това, което беше преди години, когато нямаше алтернатива като отношение към пациента.
Добре, че са главните лекари-хирурзи и специалисти, че без тях нулата щеше да е кръгла.
Лошото е, че след като ти мине раждането, оставаш в ръчичките на акушерките и една армия напълно незаинтересовани млади лекарки-хиалуронки, чиято визитация се изразява в един надменен въпрос "Как сте?", натискане на корема и отминаване с ръце в джобовете.

# 459
Доста неприятна случка!
И аз преживях нещо подобно и съм силно разочарована както от болницата, така и от част от лекарите. И на мен ми беше заявено да не си записвам повече часове, след като вдигнах скандал за изследвания, които не ми бяха направени, но въпреки това се очакваше да ги заплатя. Очевидно беше обидно за тях, че питам за какво точно давам парите си. Все още нямам готова експертиза, както и прикачени резултати, а мина половин година.
Разочарована съм и от д-р Шентова , след скандала ме прие видимо сърдита, а прегледът протече с думите: „… ето, бебето има две ръце и два крака, всичко му е наред.“
След излизането от кабинета ѝ платих още 450 лв., отново за ненужни изследвания, които вече бях правила.
Черешката на тортата беше, когато отново д-р Шентова започна да ми диктува къде да правя пренаталните изследвания и при кого да ходя на ФМ, като се настояваше това задължително да се случва в същата болница.
Ами родих другаде и не виждам особена разлика в качеството на услугите или нещо с което прословутата Селена да превъзхожда останалите.

quote author=Nidda link=topic=1808269.msg50760843#msg50760843 date=1769753635]
Започвам много да се разочаровам от болницата. Аз съм окей да плащам. С недоносено дете съм, спасено и доотгледано там след 50дни престой. Исках да се следи там, защото там е изписано. Записах час за Трансфонтанелна ехография (ТФЕ) при Нещерова (не заслужава да я наричам доктор). Изнервяше се, че детето мърда и как трябва да стои мирно, докато тя работи. Не обясни НИЩО от резултатите, защото бързаше и ни каза, че ако не отидем в частният ѝ кабинет за проследяване, детето ще остане с трайни последствия, които ще се наложи цял живот цитирам “да го вържат за майка му и да не искате второ дете, защото това ще е увредено за 10 деца”. Побеснях. Вдигнах панаира и казах, че ще намеся медии. Бях помолена от регистратура(където се плаща) да напусна и ако може да не си записвам повече часове.
Дъното.
На следващия ден посетихме д-р Соткова, за да се уверя, че детето не е с увреждания и слава Богу всичко е наред.
Тъй като комуникирам с други майки на недоносени деца, изписани от Селена, д-р Нещерова си позволява обиди, манипулация и злоупотреба с мъката на родители, които сме изстрадали чакайки да гушнем децата си.
Аз повече няма да посещавам Селена и ще се насоча към друга болница за моите женски консултации. Пиша това, защото знам, че много жени четат темата и ако са майки на недоносено и мислят да посетят Нещерова, НЕДЕЙТЕ! Ще бъдете гледани като ходеща касичка, която се опитват да манипулира за още пари.
[/quote]

# 460
Nidda, много съжалявам за това, което се е наложило да преживеете и благодаря, че сподели. Такива уроди са за публичен бич. Може и тя да се маха, в супер док няма часове. А единствения коментар от преди година е в унисон с твоя. Повръща ми се😮💨
Тя сама си ги е “затворила” и се звъни за час. Като скоро четох сходен на моя случай във фб група за недоносени дечица. Искам да кажа, че съм наясно с рисковете от рано родените деца и че могат да имат проблеми, осъзнат възрастен съм, но виждам, че детето си прави неща отговарящи за коригираната възраст и очаквах резултати в норма. Все пак имаХ доверие. Цялата работа беше, за да вземе пари в частния си кабинет..

# 461
То като си прост си прост на общо основание. Те и за бизнесмени не стават, защото от предприемаческа гледна точка можеше поне да е любезна с теб и внимателна към бебчето. Тогава да ви "прикотка" в частния си кабинет. Няма родител дето да не дава мило и драго за детето си и да откаже. Ама арогантното й поведение е под всякаква критика. 😯

# 462
Да, подкарали са я през просото, като в някоя държавна болница. А нали хората точно от това бягат и са готови да си платят солено само, за да получат човешко отношение - в един от най-уязвимите моменти от живота си.
Не знам има ли кой да следи за етичното поведение към пациента. Има ли изисквания? Имат ли шефове, които да ги наблюдават и следят? Или всичко вече е един разграден двор.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 14:59 от Michone

# 463
Направо не ми го побира ума как е възможно да се държи по такъв безпардонен начин и то пред притеснени родители на бебе. Как по-точно да обясните на бебето да не шава? Сигурно всички други бебето, които преглежда стоят неподвижни като статуи... Останала съм с впечатлението, че и се носи славата на добър специалист, а с такова отношение плюе на целия си медицински опит.
От личен опит мога да кажа - когато един човек е добродушен и съвестен в работата си, той е такъв и в държавна и в частна болница. Когато си мързеливец който ходи на работа само за да си вземе заплатата си такъв където и да отидеш. За съжаление все по-голяма част от младото поколение забравя, че в тази работа освен медицински знания се иска и поне малко емпатия.

# 464
Здравейте! Мога да Ви дам съвет както да направите, понеже и ние на скоро се сблъскахме един прехвален репродуктивен “доктор”.Отидохме за второ мнение при въпросният и му обяснихме за какво става въпрос как нямаме успех до този момент, той се държеше горе долу добре.Пусна ми АМХ и ни отпрати да си ходим.След няколко дни, като излезе резултата му пиша колко ми е хормона и той ми отговаря, че няма как да кандидатстваме към ЦАР, понеже АМХ е под 0.5 (ние сме одобрени от ЦАР преди 6 месеца с АМХ към датата на кандидатстване 0.53, а във въпросната болница излиза 0.29.Аз се усъмних веднага естествено за манипулиране на резултата.Изследвах го след това отново тук в Пловдив и си излиза 0.52.Та въпросният “доктор” ми пише, че ако искаме да правим опит при него ще трябва да заплатим, аз веднага отговорих, че няма как при положение, че имаме одобрение и искаме него да ползваме.Задействах се веднага и пуснах жалби до всички отговорни институции, та Ви съветвам и Вие да го направите.Такива това заслужават.Това не са доктори.

Общи условия

Активация на акаунт