Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 20 897
  • 574
  •   1
Отговори
# 105
Печелим от мащаба. Ако беше за 1 апартамент да пускаме кепенците.
Един остави мръсно и счупено, но други 5 или 10 не.
Регулации, препоръки и досиета липсват.

А данъчните тия неща не ги вълнуват. Че имаш лихви, че имаш комсионни, че имаш загуби, ремонти, подмени.
Те си броят 90% чиста печалба.
То с 10% не можеш да си платиш само личното време по обикалянето.

# 106
  • Бургас
Ще си намерят майстора един ден, не се тревожи.
dany, не всички "печелят от мащаба". Има хора с по един апартамент, те също трябва да печелят и да поемат по-малко рискове.
Аз отдавна не съм склонна да давам с един депозит и има защо.

# 107
На предната квартира, собственикът е в чужбина.  Синът ми контактува с агенцията изцяло.  
На сегашната квартира собственичка беше като, че ли на два акъла.  Искаше да се запознаем. Първите месеци следеше дали плаща сметките. Явно е имала проблеми.  Разбирам я. Апартаментът е кукла.Ето, днес помоли да преведа наема по-рано. Веднага го направих. Синът ми осъзна какво значи да се сменя квартира и като време и като средства и си дава сметка да пази и да е приложен наемател.

# 108
Печелим от мащаба. Ако беше за 1 апартамент да пускаме кепенците.
Един остави мръсно и счупено, но други 5 или 10 не.
Регулации, препоръки и досиета липсват.

А данъчните тия неща не ги вълнуват. Че имаш лихви, че имаш комсионни, че имаш загуби, ремонти, подмени.
Те си броят 90% чиста печалба.
То с 10% не можеш да си платиш само личното време по обикалянето.
Аз при Дани не видях пипнат апартамент с мисъл и сериозна техника. При този случай си преценява 1 наем депозит.
След "дамата" 3000 лв. депозит на наистина направен апартамент, не можаха да ми покрият само чистенето, миенето на външни метални щори, дезинфекцията и разноските по нотариални и пр. такси за уведомявания и пр.

Друг въпрос е ако се отдават съсобствени имоти. Там ако един вложи мисъл, вкус, усилия, време и пр. другите съсобственици надали ще го оценят и затова тези апартаменти са друга тема.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 16:04 от Deborana

# 109
  • София
Може би при Дани има подбор и преценка на канидат наемателите. Това намаля пораженията или пък той не се оплаква.

# 110
По-скоро държи високи наеми за предлаганото и мисли трезво, не се втелясва за нещо,което може да се оправи за ден. Жените вкарват повече емоция и рядко мислят практично.

# 111
  • Бургас
Поръчах от Тему калъф с цип за двулицев матрак, 30 лв.
И ми хрумна да зашия презрамки на сутиени, които да държат калъфа на еднолицевия, че е с повдигащ механизъм и се измъкват калъфите. Ще ги захвана от двете страни с презрамките Simple Smile

# 112
Има такива презрамки специално за целта, но са с щипки.

# 113
  • Бургас
Да бе, ще се харча Simple Smile Пълна съм с презрамки Simple Smile

# 114
Деборана, а на нас до сега рекапитулацията е 7 наема, без да смятам личният труд на двама, гадориите, които трябваше да изтърпим и празните месеци, дето още на знам колко ще са. При опит да положим латекс в спалнята, шпакловката падаше до замазка. Ново легло, нова пералня, ново казанче и тоалетна чиния, ново огледало в банята /няма височина за шкаф/, нов матрак, нов ъглов диван, нова кухня. А кога ще доставят мебелите и кога ще ги монтират още не знам, а отпуската на сина ми свърши и ще е много сложно продължението. Ама да ни е обеца на ухото!

# 115
Поръчах от Тему калъф с цип за двулицев матрак, 30 лв.
И ми хрумна да зашия презрамки на сутиени, които да държат калъфа на еднолицевия, че е с повдигащ механизъм и се измъкват калъфите. Ще ги захвана от двете страни с презрамките Simple Smile
Аз намерих калъф като чаршаф с ластик. Използвам го в квартирата на сина. Хазяйката се учуди, че съм намерила такъв модел. Иначе нейния протектор беше точно с ластици. Държеше матракът да е с протектор.
Това с ластици го използвам за долни чаршафи в къщи, че иначе все се разбутват.

# 116
Е кво се чуди..навсякъде има протектор който е като чаршаф с ластик. Виденов. Кауфланд...да изброявам ли всички масови места....

В случая обаче се говори за друг тип...с цип който цялостно обгръща матрака.

# 117
  • Бургас
Тези с ластиците не са подходящи за еднолицеви матраци, защото повдигащият механизъм е захванат директно за матрака и няма как да се промуши калъфът.  
Затова там намерих решение с презрамките, които да го хванат от двете срещуположни  страни.
Калъфите с цип също стават само за двулицев матрак.
Скрит текст:

Скрит текст:

# 118
Може би при Дани има подбор и преценка на канидат наемателите. Това намаля пораженията или пък той не се оплаква.

По-скоро държи високи наеми за предлаганото и мисли трезво, не се втелясва за нещо,което може да се оправи за ден. Жените вкарват повече емоция и рядко мислят практично.
Всичко изброено. И има подбор, и от мен и от брокерите, а и самата цена прави подбор.
Държа според мен наеми на границата. Винаги опитвам с малко по-висок наем и намалям, докато се отдаде.
Гледам излишни ремонти да не правя, а което може, ремонтирам сам и то супер скоростно.
Писал съм много отдавна, според мен ако е нов малък апартамент според мен по-малко се уврежда.
Най-проблемни са големите апартаменти. Там има и килими и холови гарнитури и няколко стаи. Тундра балшая (както се казва във вица, дето пикат из апартамента)
Разбира се, да чукна на дърво да нямам проблеми.
Също, вместо казанче от 1000лв слагам такова от 50. Където механизмите му са 18лв.
Вместо капак на чиния за 500лв купувам моноблок за 100, заедно с гърнето и капака.
Някои може да се присмиват, ама ми е много добре, ако трябва да правя смяна. А и за наемателя е по-добре, едно е да го одрънкам 3000лв за ремонти, друго е 300лв, а даже и по-скоро са 30.
Дали съм обзавеждал без мисъл, изобщо не мисля. Мислил съм и съм направил всичко работещо и удобно.
Че няма сериозна техника, зависи. Нямам ТВ, перални, миялни по 3к. Но каквото имам е марково и работи добре. Нямам и нищо маломерно като уреди. Масово се дават под наем малки хладилничета, колкото да ти изстудят колата.
Днес се срещнах с новите наематели, платиха наем и депозит за 1ст по 900.
Обадиха се по-късно, че матракът бил продънен.
Във Виденов видях 2 приемливи вида.
Единият е мек, с бонел 250лв, другият твърд с пяна към 365лв.
Поръчах 1я, но се чудя дали да го сменя с 2я. Става въпрос за еднолицеви, 164см шир.
Скрит текст:

# 119
Матраците от пяна имат чудесен плюс. Като дойде време за смяна може да го нарежеш с макетен нож на приемлива големина и да си го изхвърлиш без чужда помощ.

Общи условия

Активация на акаунт