Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 20 504
  • 567
  •   2
Отговори
# 120
Матраците от пяна имат чудесен плюс. Като дойде време за смяна може да го нарежеш с макетен нож на приемлива големина и да си го изхвърлиш без чужда помощ.
Flushed
Мога да си го изхвърля и сам, мерси Simple Smile
А асансьорът е над 2м широк.

# 121
  • Бургас
Смени го.
Твърдият е по-добър и винаги може да стане мек с топ матрак, а обратното - не.

# 122
От мен глас за по-евтиният, да не се отпускаме и харчим излишно. И аз такива ще поръчам за този който правя сега, но друг размер.

# 123
  • Варна
Аз съм “алергична” към пружини. Имам кофти детски спомени с изскочили и ръгащи пружини. В тази връзка бих предпочела от пяна. А и като е по-твърд, вероятно ще е по-издържлив.

Във Виденов материите на матраците са отвратителни, а и отдавна вече не са най-евтината опция. В сайтовете, които ми пратиха тук преди 2 страници, има по-евтини

https://matraci.bg/collections/matraci-164-190/products/victoria … nt=47441879138651
Даже е тъмен и ро-трудно ще си личат зацапвания. С безплатна доставка и две възглавници бонус.

Направо си канселирай поръчката и вземай този. 😅

А по принцип аз завинаги се отказах от еднолицевите. Двулицевите нямат монтаж - просто ги поставяш. И можеш да ги обръщаш, което им удължава двойно живота, тоест по-рядко ще се занимаваш със смени. Инвестицията в подрамка бързо ще се избие.

# 124
Не е по-евтино напротив като се избере същия размер става 389 лв, което е по-скъпо от Виденов пяна

# 125
  • Варна
Еее, зададох си размера във филтрите и пак ми е изкарало малки размери. От телефона… Съжалявам, подведох.

# 126
  • Бургас
Ето този поръчах, от линка по-горе, за София.
https://matraci.bg/products/izone7

# 127
Неговият е еднолицев обаче.

# 128
  • Бургас
Аз съжалявам, че не купих рамка в Бургас и пак взех еднолицев. По-евтини са, има и по-голям избор, а това за мъкненето и хвърлянето е много вярно.
Другия път ще знам.

# 129
Така си е....а и монтаж изискват еднолицевите ако имат повдигащ м-м.
Аз също съжалявам че не съм с двулицев и рамка.

# 130
В случая търся евтино и бързо решение. Нова рамка е 200лв+.
Носят ми еднолицевия, качвам го с асансьора. Готово. Крайната цена е 247, а не 550.
Всичко друго за момента ми е невъзможно.
От същия модел с бонел взех преди година и половина. Даже точно същия наемател ги ползва и не се е оплаквал.

# 131
А защо не купувате подматрачни "рамки" от този тип - https://www.ikea.bg/products/luroy-podmatrachna-ramka/50285091/
Евтини са, могат да се коригират лесно по ширина с по 1-2 см. от всяка страна. С винтове се фиксират на няколко места за напречните летви, на които лягат, за да не мърдат и тракат. Освен това, ако трябва да се разглоби, се събират компактно.  На Виденов евтино легло/спалня 160/200 си беше точно с такава рамка.

За ремонт със собствени сили на легло/спалня, бих препоръчала магазина за дамаски в Западен парк - пуснете Дамаски Ани в нет-а. Магазинът е добре зареден освен с дамаски и с разни тапицерски чарколяци. Сайтът им не е информативен, трябва на място.

Скрит текст:
Собствениците и персоналът са доста мургави, но са много бързи и отзивчиви, ще помогнат с търсенето и избора.

# 132
Защото зависи какви точно са царгите на леглото...

# 133
Така е. В стандартна спалня на виденов е почти невъзможно да се използват меки подматрачни рамки с текстил.
Опорните точки са малко.
Но ако човек има време в переспектива, примено бъдещо обзавеждане може да поръча от евтин материал плоскости по цялата дължина от вътрешната страна на спалня. Аз съм го правил това.
Например, ако светлият отвор (размери за матрак) е 164х190 си поръчвате 2 плоскости 190х20 (където 20 ще е височината, от която започва матрака от земята). За еднолицеви матраци това е достатъчно.
И евентуално още 2, напречно, които са 164-4.5 (дебелината на 2 плоскости + малко резерв) х 20 см.
Ще трябва и през средата, обаче да има. Като пак махаш см за дебелината на напречните плоскости, но без резерв, за да е плътно. Т.е. те ще са 186.8х20.
Мисля да го направя това догодина, като обзавеждам.
А и се чудя дали изцяло да не поръчам разкрой за спалните и да ги направя "дизайн ИЗИ на виденов", но с избран материал от мен, може и МДФ. Реално имаш да пробиеш 10-15 дупки, които иначе ще са разпробити предварително.
Скрит текст:
За 1 спалня може и да не си струва, че разкроя е на цели плоскости, но за повечко ще се минимизира фирата.
А и крайният резултат ще е много по-добър и по-здрав.

# 134
Подкрепям идеята за разкроя с избран от теб материал, пдч 18 мм е ок, няма нужда от мдф-ще оскъпи излишно.

Общи условия

Активация на акаунт