500 гр брашно
4 яйца
сол
В брашното се прави кладенче и се чукват яйцата със солта и се меси докато стане гладко и твърдо тесто.
Оставя се в хладилника за 30 минути да почине. Като се извади се дели на две е се разточва кора с дебелина не повече от 0.5 см. И се режи на квадрати.По същия начин се постъпва и с другата половина.Квадратите се посоляват с брашно и се пускат във вряща вода .Когато изплуват отгоре са готови и се подреждат върху кърпа или тензух.Така приготвените кори се редят в на маслена тава като се редуват кори и планка .Отгоре се завършва с кори които обилно се поръсват с кашкавал и се пече.Между редовете и плънката се поръсва и с кашкавал.
Плънката приготвих по следния начин:
1 глава лук
2 кренвирша
500 гр доматен сок
сол
черен пипер
брашно
Лука се запържва ,прибавят се нарязаните кренвирши ,после доматите и подправките като поври малко се добавя малко размито брашно да се сгъсти плънката.
Пече се в предварително загряна фурна до зачервяване .Ето и снимка :