АПРИЛ е тука вече, кога ли ще се появи малкото човече?

• 15 787
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
  • БГ
привет от мен Hug , честито бебче на Альона, да е живо и здраво,много да я радва! newsm30 smile3525 newsm51 smile3525
 pepena а ти какъв колан си купи? аз смятам да си купя колан, но след раждането, да не би случайно да ми е голям, макар че едва ли като родя ще се прибере корема, ама не мога сега нещо в размерите да се ориентирам. newsm12
hrisi1303 и аз нямам инфо хемороидите да са причина за секциото, ама ще питам като отида на преглед , имам смрадлика , смятам да пробвам утре пръскане с нея да видим, от пайлекс малък е ефекта при мен, казаха ми за някаква пудра, довечера ще я пробвам и ще кажа.
reniboro  колана отдолу с каква закопчалка е, не е ли неудобна ?
аз днес се направих красива за бебка във фризьорския салон newsm68, ама тя се бави засега, наблюдавам си корема как мърда и се криви, hahaha в събота съм на преглед, да видим какво ще кажат, ще си взема багажчето за всеки случай с мен.
а за тия храни за коликите, направо се чудя какво ще се яде  #Crazy

Последна редакция: чт, 12 апр 2007, 23:11 от tevolere

# 136
tevolere , отдолу е с метални закопчалки, като при сутиените ( 3X3) , т.е има три степени на стягане  и освен това не се носят на голо, а върху долно белъо, защото не се перат всеки ден..Отзад също се пристягат..с прехварляне и залепване ( като при обувките)  ох ама и аз обяснявам.. Embarassed ..Цяло чудо ще е ако някой нещо разбра.. Rolling Eyes
И лично на мен са ми много удобни..продавачката ми каза да ги свалям нощем, но аз така се сраснах с тях, че кои я слуша

# 137
ДОБРО УТРО И ОТ НАС С БЕЛОСЛАВА!
За коликите - Вчера по спешност взехме два флакона ИНФАКОЛ и като че ли пристъпите на врещене бяха малко по-малко. Милата иначе така се гърчи, свива и реве неутешимо, че в един момент нещата излизат от контрол. Добре че една приятелка се е запасила с лекарството, че то няма намираме в България. Сега ще търсим познати да ни изпратят от Англия. Доколкото разбрах съставът е същият като на САБ симплекс, но изглежда е по-пречистено и се усвоява от бебовците по-добре. Ох, направо не знам! И на главата си ако трябва ще застана само и само да се чувства малката добре. Като се сетя, че сега плаче от колики, после ще я тормозят зъбчета... То от сега нататък май няма да има спокойствие. Thinking

# 138
Добро утро слънчевки!

Илит Hug

Благодаря ви за днешните пожелания за кормуването - след малко отивам на изпита.

Но да се оплача - вчера докато кормувах и почна една болка та едвам се справях, но реших, че днес ще съм добре. Обаче цяла нощ не съм спала от кошмарни болки, явно бъбречни Cry Пощурях! И сега ми е лошо и пак ме боли Cry Аз си имам един заседнал камък в уретера още от ученическите ми години и не могат да го извадят, но явно сега прави кризи. Беби пощуря, веероятно щото страда когато и аз страдам. То се въртя, то рита и болката се усилва. Пих ношпа, папаверин, неоринал, но ми поотпусна леко след часове и спах на пресекулки. В момента пак ме боли и доста съм уплашена да не тръгне раждането от тези болки Confused Направо си мечтая да ме включат на система и да се успокоя, но не смея да отида до болницата, че да не ми включат друга система - за предизвикване на раждането. Пък каква съм красавица - от неспането и болките здраво съм отекла и очите ми са като цепчици на лицето, ма то това да е Simple Smile Ох, много ви се наревах за "добро утро" ма и много ме боли. Айде аз след малко ще тръгвам и дано да издържа щото ме искат на място в 9:30ч., но миналият път приключихме по тъмно.

Весел, спорен, спокоен и бебеносен ден!

# 139
Добро утро и от мен, аз вчера бях първо на консултация, акушерката там каза че бебка е голяма и малко е послязла ! А след това ходихме при доктора който ще ме изражда и той каза , че бебка е малка едва 2850 гр, и аз много се притеснявам, каза че най -вероятно ще се роди началото на май, понеже по принцип М ми закъсняваше. Водите и плацентата са добри, значи може да си стои още дълго време , май ще остана последна !

# 140
  • В реалността
МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА МАМИТЕ, КОИТО ВЕЧЕ СИ ГУШКАТ БЕБЧЕТАТА  bouquet
Аз вчера пак бях на преглед и според доки няма да се ражда скоро - нито контракции имам, нито болки:cry: /май ще си преносвам, но поне да се роди на РД на майка ми, че тя е 3 дни след термина ми/. днес ще ходя на запис на тоновете и да ме види пак на ехографа, че последните два пъти пак не искаше да се покаже бебчето и аз много не вярвам за пола докато не ми потвърди поне още веднъж newsm78. Голям инат ще излезе - два дни не спря да се върти, а точно като отидохме на прегледа заспа и си сви крачетата да се скрие , и като излязохме от поликлиниката пак се почна едно разтягане и бутане...Joy Ама нали вече му е тясно...
Утре ще сглобябаме креватчето и дано вече да тръгне да излиза, че може и това да е чакало

Melodiya стискам палци за изпита, че вече няма за къде да отлагаш. УСПЕХ  car003

# 141
  • В красивите ми сбъднати мечти!
 Ох момичета при мен положението е "хем боли , хем сърби" - ражда ми се вече , пък същевременно с това умирам от страх. Интересно , че при миналото ми раждане изобщо не ме тормозеха такива мисли. Аз за разлика от преобладаващата част от вас съм фенка на предизвиканото раждане при наличие на добър гинекологичен статус за това , т.е. скъсена и омекнала шийка , плод фиксиран ниско долу и т.н. Предишното ми раждане беше предизвикано и съм много доволна- времето от първата контракция до изплакването на сина ми беше 2,5 часа  без никакви шевове , абе въобще супер. Болката ми беше зверски силна , защото бях без никаква упойка, но на фона на бързото ми и безпроблемно раждане това не е от такова значение.
Да дам отчет за вчерашният преглед: на въроса ми кога ще раждам /защото нали ми беше обещал да ми каже/ доки се подсмихна и започна подробен преглед. Първо запис на тоновете-добри, ултразвук - всичко е ОК, вагинален преглед , при който се установи скъсена с 50% шийка и 1,5 см разкритие. Като чух тези неща ми светнаха очите викам си сега ще ми каже "айде да го предизвикваме" - да да ама не. Каза че е против да го вадим насилствено , а да си чакам само да тръгне/ да уточня , че предишният път не съм раждала при него и той се оказа противник на предизвиканото раждане/. Каза да не се настройвам това да е случи през следващите 2 дни, защото със сигурност няма да стане.
Та накратко изнервящото очакване продължава да му се невиди.
Страчке, имам чувството ,че с теб ще сме последните мохикани в този подфорум.
Мелоди успех и ако не си родила те чакаме вторник на лекцията , че вече имаш две неизвинени отсъствия и незнам как ще ги оправяш!!!
Марийче относно феталната морфология във Фемина - 50лв на двуизмерен ехогр. и 80лв на триизмерен .

# 142
Клер, не се притеснявай, и ние сме на същото дередже! А пък то не се знае кога ще тръгне раждането... И моят термин е някъде към 30 Април (според зачеването). Д-р Георгиев и на мен ми каза, че бебето е малко, а предния ден на консултация го изкараха доста големичко  #Crazy Ще видим, като се родят. (Васил също е раждан при д-р Георгиев и 2 часа преди раждането ми каза при прегледа на ехограф, че бебето е много мъничко и едва ли ще има 2500 гр, а се роди почти 3000 гр.). Споко  Peace

За коликите преди години ползвахме Саб Симплекс, ама то си нямаше и друго; много го запичаше. После излезе Еспумизан, но коликите ни вече бяха минали. Нашите не бяха много силни, не е плакал, но все пак доста се свиваше, напъваще и попръцкваше  Embarassed Цялата работа около 1 месец. Дано и сега да сме така ... После с никненето на зъбките като че ли беше по - страшничко, ама и то мина .... Сега са други работи на дневен ред: моят син е първи клас, а тежи колкото една-две мои приятелки на по 30 г. (42 кг), че се чудим как да се поограничаваме с похапването.

Мелодия, успех! Стискам палци и те очаквам в в дружинката на заклетите майки - шофьорки!!!!! После ще чакаме да почерпиш!

# 143
  • Попово

pepena а ти какъв колан си купи? аз смятам да си купя колан, но след раждането, да не би случайно да ми е голям, макар че едва ли като родя ще се прибере корема, ама не мога сега нещо в размерите да се ориентирам. newsm12
моя колан си го взех от аптеката, след изписването на път за вкъщи, носи се в/у бельото и вечер след тоалета го свалям... важно е да върши работа

# 144
Sve_dim - дано е така , че не искам малко бебче!  Simple Smile Искам да те помоля като разбереш списъка за болницат да ме уведомиш , че незнам дали ще имам път на там , освмен като почна да раждам ! Според Георгиев по добре да тръгне само ! На 24 ти пак сме на преглед , досега не ми е правил гинекологичен преглед, а аз всекии път се приготвям и се притеснявам ! Искам да минава по бързо, че ми писна да седя в къщи сама , а като се сетя че има 20 дни някъде и ужас ! Странно , че още не ме е хванал страха от раждането !  

# 145
  • с/у ОколоМръсТното
Тази нощ, към 02:30ч. мама Nisti е родила една голяяяяяяяяяяма и красива принцеска Карина 4000/52!

Нека са живи, здрави и щастливи!

Аз съм нещо като леля на бебето  bowuu Това е 3-то дете, родено на 13 дата и 2-ро в петък 13-ти Wink Мнооооооого късметлийски деца са  Party

Леко раждане на всички останали априлки! Дано всичко мине леко и бързо...  Praynig

# 146
Честито на мама Nisti, верно големичка е девойката, но от това по-добре здраве му кажи Wink.
Ами да си кажа и аз, та да ме запишете на първата страничка. Днес определихме дата за секцио, няма да се размине, бебето е твърде голямо за моя таз, на 19 съм, нещо май почва да ме хваща нервата, уж всичко е наред, ама..... Ще съм в клиника Селена, при доктор Ставрев, някои да има впечатления от него?

# 147
  • БГ
Nisti newsm30 smile3525 newsm51 smile3525
   честита принцеска, да е жива и здрава и много да те радва!

Melodiya стискам ти палци, и аз много се потих на моя изпит , дано го вземеш и станеш  шофьорка за пример! newsm01

ягодка   не се притеснявай ,  всички доктори  в клиниката  се  славят с добра репутация, аз миналата седмица трябваше да съм на преглед при ставрев, но някъде се беше изгубил и ме прегледа друг, потърси инфо във форума и тили  си го избра като лекар  или просто той беше дежурен? newsm78
утре и аз съм в селена на преглед, да видим  какво ще кажат, че бебка засега също ми казват всички, че е голяма  smile3506 и ме хваща страх вече как ще излиза smile3515
мерси за инфото за коланите на pepena i reniboro Hug да се оплача че хванах някаква настинка  #Crazyи сега трябва бързо да влизам в форма, отделно моя мъж още не е дошъл да чакаме заедно, прави ремонт и мисли че бебка ще го чака, абе мъжка му работа #Cussing out и съм изнервена ,абе оплаках ви се и аз за добро утро. smile3506

# 148
  • Попово
Честито на мама Nisti, да се възстановява бързо, а бебка да е здрава и щастлива  Hug

# 149
  • София
Марта, мен къде ме забравяте. Като гледам, май и аз ще съм на лекцията във вторник. На бибо си му хареса в тумбака ми и това си е. То терминът ми още не е дошъл, ама все се надявах няколко дни по-рано да тръгне. Другите мами родиха и забравиха.
Иначе днес съм на слушане на тоновете при моя си за последно. Ама той не ме преглежда отдолу- та едва ли ще ми каже нещо особено. Само слуша тоновете и ми показва сърдечната дейност на ехографа. От сряда, ако бибо не е излязъл, почвам да ходя на запис на тоновете в Шейново. А така не ми се щеше- че както нямам уговорка с лекар и не са ми следили бременността там, сигурно ще ме разтакават  newsm78, ама кво да се прави.
Мелодия, дано вече имаш едно стимулиращо "да" от изпитващия  Crazy
Честито на 450 и на Нисти. И другите, които съм пропуснала.
А Ивалекс защо не се обажда, нали им пуснаха нет-а  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт