Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава излизането на вътрешните конци след цезарво сечение?
Какво представляват контракциите и как да разбера дали бебето плаче от колики?
Какви са препоръчителните методи за облекчаване на коликите при бебетата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава излизането на вътрешните конци след цезарво сечение?
-
Какво представляват контракциите и как да разбера дали бебето плаче от колики?
Контракциите са стегнати мускулни контракции на матката, които могат да бъдат безболезнени или болезнени в коремната област. За разлика от коликите, които се характеризират с коремна болка при бебето. При колики бебето може да плаче интензивно, да се извива и да изглежда неспокойно. За идентифициране на колики могат да се използват различни методи, като например предлагане на чай от копър или използване на сешоар, които са популярни методи за облекчаване на тези симптоми.
-
Какви са препоръчителните методи за облекчаване на коликите при бебетата?
За облекчаване на коликите при бебетата могат да се използват различни методи, като например билкови чайове, разходки на чист въздух, слушане на сърдечни тонове и специални капчици за колики. Някои методи за облекчаване на коликите при бебетата включват давана чая от копър, използване на сешоар с успокояващ ефект и прилагане на бабини рецепти като разглаждане с памучна пелена и поставяне на топлина върху корема на бебето. Освен това внимателно наблюдение на диетата на майката и избягване на определени храни може да помогне за предотвратяване на коликите. За облекчаване на коликите при бебетата могат да се използват средства като Infacol или Sab Simplex, които помагат за намаляване на болката. Освен това монотонните шумове като сушилни машини, прахосмукачки и играчки с монофонни звуци могат да успокоят бебето, осигурявайки му стабилност и сигурност.
-
Какви са някои от неразположенията, които могат да възникнат по време на бременност?
-
Какви са някои методи за облекчаване на хемороидите по време на бременност?

или така ми се струва. При мен ни води, ни тапа- само стандартното течение 
.Все едно скоро няма да се ражда.Малкия го родих 5дни преди термина и сега така очаквах но явно бебчето си знае най-добре.Пък и тук едно хубаво време ... колко дебели и хубави дрешки му накупих на мъника...не е истина.Въобще незнам как ще го обличам.
Иде ми да рева вече! Зная, че бебчо ще се появи,когато то си реши, но.....
Нищо не ми се прави.
.
Даже май вече и не бързам. След като се бяхме подготвили за идването му миналата неделя, сега отново къщата е с главата надолу, с нови пренареждания и организации. Единственето нещо, което ме изнервя е всекидневнито ходене до майчин дом за запис, в делнични дни пътувам по 40-45 мин. в задръстванията 
Иначе краката и ръцете са ми отекли и на мен, особено ръцете толкова ужасно ме болят, че сутрин като стана не мога да държа четката да си измия зъбите-все едно имам артрит или нещо от сорта
все едно няма да раждам, ами не знам какво. Албумин нямам, всичко ми е прекрасно, нямам много кила в плюс да тежат и пак.
Мъжа ми е втора смяна, а пък в тия дни имам поръчка де не раждам, тъй че днес и вторника са ми "забранени дни". Аз пък си викам да дочакаме Телците поне и вообще всички сме с претенции, ама той бебо като реши няма нас да пита. Леле мамите на които днес им е термина колко са спокойни-аз имам чувството, че с наближаването ще изперкам. Привидно съм супер спокойна, но явно вътрешно ми се отразява, защото изобщо не мога да спя, абе кукувица абсолютна.
как изглеждаш? А казаха ли ти колко време ще те чакат преди да ти предизвикат раждането и въобще говорили ли са ти за предизвикване?