АПРИЛ е тука вече, кога ли ще се появи малкото човече?

• 15 372
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от нас - вече в къщи от вчера !  Hug  Hug  Hug

Благодаря на всички за поздравленията.  Heart Eyes

Ние с малката Йоана ме много добре и при мен секциото мина много добре и след едно преживяно нормално раждане и сега секцио бих предпочела пак секцио да раждам.

Да ви се похваля че нашия татко беше толкова притеснен за мен преди да започне операцията, че както викаше че няма да присъства така и като отивахме към операционната каза че няма да ме остави и влезна с мен. Не го очаквах и да ви кажа толкова успокойтелно ми подейства, в момент, в който те е страх от неочакваното и си заобиколен от лекари и лампи и т.н. че цял живот ще съм му благодарна че се реши на тази стъпка благодарение на неговото шепнене на главата ми и галене по челото се чувствах по-сигурна че всичко е ОК.  Peace

За самото секцио аз при разговора с анестезиолога преди операцията реших да е с епидурална упойка. Найстина се усеща дърпане но в никакъв случай че все едно ще ми чупят ребрата или нещо такова. Може би разликата в усещането е в упойката.  Аз усещах леко натискане и подърпване,  и то само докато изкарат бебо, операцията започна в 9:00 часа а бебо изплака в 9:08 часа и всички тези натискания и дърпания спират вече по време на самото шиене нищо не усещах. При мен се получи друг куриоз че след като изкараха бебето и започнаха да ме шият аз изпитах непреодолимо желание да ставам от масата или поне да се обърна на една страна. Мъжът ми вика че казал на анестезиолога да ме приспи за да се успокоя че искам да ставам от масата и така ме приспаха с нщо приспивателно и аз се събудих в стаята където мъжът беше още до мен и ме галеше по главата.   Heart Eyes Последва следродилно треперене около 1 час и точно започнах да усещам леко придърпване около корема и ми сложиха някакво вълшебно обезболяващо и бях като нова. Даже си викам, аз мога да ставам  да си ходя какво ще правя 4 дена тука? И така никакво усещане на болка, на другия ден раздвижване (мислех си че тогава ще ме боли)  и там усетих леко опъване при изправянето и после вече си хоих нормално, нито съм се превивала или нещо друго, напротив на обед бях в кафенето на клиниката с родителите ми. Аз лично останах много доволна сам където пак не се справих с кърменето ама аз си и знаех то и със сина ми не можахме да се кърмим.

Извинявайте ако съм била много обяснителна ама исках да звучи успокояващо на бъдещите майки, не знам защо толкова се плашите от секциото за мен при нормалното раждане има много повече рискове и за бебето и за майката.

Поздрави на всички майки с нови бебоци и пожелания за леко раждане на тези който все още чакат   bouquet

Сега ще къпем бебка а утре или в другиден ще кача снимки.

Извинявайте за правописа ама бързам и нямам време да поверявам написаното и може в бързината да не се справям с клавиатурата много добре

# 226
честито на новите мами   bouquet

днес ме заведоха с кола на гребната и поседяхме 2 часа. много съм щастлива, че успях да се покажа най-накрая като горда мама с количката. сега обаче продължавам да пазя леглото. надявам се до другата седмица да се оправя.

иначе една априлска мама е родила момченце. тя ни чете, но не пише и я няма в списъка. сега като вече е с бебе може да теши да се включи в нашите редици. бебока е 4600 до колкото разбрах. родила е секцио на 10 в селена. чакам новини и от още една мама. нея я приеха снощи в ВМИ и ако не започне нормално раждане ще го предизвикат. стискам палци всичко да е наред и да не се наложи операция.
ех колко априлски мами има които не са сред нашата задружна компания

това е от мен за сега

# 227
  • БГ
честити бебчовци на на Йоана,Neci i Elizzapizza! newsm30 newsm30 newsm30 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51

Prolet  при мен положението е същото  smile3518и аз се чудя и мая как но от утре по4вам познатите рецепти за  предизвикване,мъжо не е показал страх от корема, ама като дойде и му скоча да видим какво ще прави, не ми се преносва. smile3516 та почвам да внушавам и да се моля на бебка да излиза вече  smile3521
Днес бях на преглед в Селена, казаха че нямам никакви признаци за раждане, то термина не е дошъл ама лекарката каза че бебка е голяма, вода има много, шийката не е готова, и плацентата също, абе мога до юни да изкарам сигурно. smile3556Та ми предложи да ми сложат някакви глобули да предизвикаме контракции и от там родова дейност, да помисля newsm12. ама не ми се предизвиква така, то не ми е минал термина а и ме е страх така също, направо се видях в чудо като го чух днес това smile3511.
На някого предизвиквали ли са му раждане така с някви глобули?освен това се влошиха хемороидите ми ,било нормално за бременни, не пречело за нормално раждане, купих си някакъв мехлем,който ми изписаха , да видим дали ще минат, че ме и болят, а и срам така да ходя на преглед Embarassed
та ме пишете в клуба на последните и мен, ще си чакаме заедно явно #Crazy
pepa_k добре дошла у дома   bouquet, мерси за инфото за раждането , ти къде роди?

# 228
Честито на новите мами, които вече гушкат бебчета!

Аз за съжаление не съм от тях, въпреки всички гимнастики и свръхактивност (моя, не на бебо) от последните дни) Confused Sad
Днес цял ден ми е стегнат коремът, усещам го като футболна топка твърд, но няма и помен от болезнани контракции. Сутринта ми потече някакво течение, но не съм изобщо сигурна, че беше тапата Thinking. В понеделник съм на лекар, да видим док какво ще каже.

# 229
здравейте  момичета,  аз  имам  страшен  проблем  в  момента. Онзи  ден  се  намазах  с  депилатоар  и  много  ме  засмъдя  и  днес  резултат  е  на  лице - червена кожа точно там и най - вече на свивките между краката, пъпчици и на всичкото отгоре днес като се изкъпах и се погледнах чак кожата ми се е обелила там и е станало алено червено и много ама страшно много боли....  Е оплаках се
Ако някой знае лек да казва - много боли направо е ужас...Сега стои точно като изгорено
Лека вечер от мен

# 230
  • Пловдив
Дес, единственото което се сещам е да се намажеш с Бочко-то за бебо.
Поне според мен ще те успокои - все пак за подсечено дупе Peace
Дано ти мине бързо, че никак няма да е приятно

# 231
des_sv, защо не пробваш да се намажеш с бебешко кремче за подсичане(нещо с цинк,невен...), крем Бочко,Павлодерм,Здраве.Незнам, предполагам,че може да помогне Peace

# 232
  • БГ
здравейте  момичета,  аз  имам  страшен  проблем  в  момента. Онзи  ден  се  намазах  с  депилатоар  и  много  ме  засмъдя  и  днес  резултат  е  на  лице - червена кожа точно там и най - вече на свивките между краката, пъпчици и на всичкото отгоре днес като се изкъпах и се погледнах чак кожата ми се е обелила там и е станало алено червено и много ама страшно много боли....  Е оплаках се
Ако някой знае лек да казва - много боли направо е ужас...Сега стои точно като изгорено
Лека вечер от мен
препоръчвам ти пантогел- от аптеката не е скъп ,за подобни  ранички и упорити пъпки,обриви, е идеален Peace

# 233
  • Попово
des_sv, цинкова паста или бочко със смрадлика Hug

# 234
    Добър вечер мили мами! Имам удоволствието да съм вестител - днес catty_m роди момченце 4100г, 54см.   bouquetБебока и тя се чувстват добре, а ние чакаме с нетърпение да ги видим!

Последна редакция: сб, 14 апр 2007, 22:54 от Елето

# 235
  • БГ
честито   newsm30 на catty_m, да е живо и здраво и много да слуша,бързо възстановяване! smile3525 newsm51 smile3525

# 236
  • Пловдив
Честито на catty_m!!!
  bouquet  bouquet  bouquet
Да и расте здраво и щастливо малкото бебоче Peace

Аз пак имам питанка към вече мамите Blush
Кажете как се храните вие newsm78
Ние сме вече изцяло само на кърма, но не съм много сигурна, че ни стига. Вода давам в минимални количества - по скоро колкото да я залъжа да млъкне - 3-4 глътки. Вечер още в родилното не са я хранили, но са и давали вода. Снощи се събуди към 3 и и дадох малко вода, но в 4 и нещо започна да мрънка и така се дундуркахме до храненето в 6 Confused
Сега чета на някои места пише, че за кърмачетата е много важно нощното хранене и се обърках вече.
Също забелязвам, че до 12 на обяд се храним точно на три часа, а след това се започва на час час и половина, после пропуска хранането на третия и се събужда за следващото... newsm78
направо ме хващат всякакви паранои

# 237
des_sv най-добре е да обясниш проблема на аптекарка или дерматолог да те посъветват те... Защото каквото и да ти кажим ние тук ще си е нов експеримент с твоята кожа, а точно сега едва ли е добре да я разраняваш още повече...

Честит голям мъж на catty_m ! Да я слуша и радва!  smile3525
Ех какви големи бебета се раждат, забелязвате ли ...

# 238
benitta а защо даваш вода в минимални количества? не е ли по-добре да и даваш от колкото има нужда?  newsm78

# 239
ТАЗИ НОЩ В 01:50ч. TEDI78 Е РОДИЛА МОМИЧЕНЦЕ - ИВАНА 2'800гр., 48см.
Пращат поздрави на всички, а подробности ще има като се приберат.
ЧЕСТИТО!
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

А аз се извинявам, че чак сега докладвам, но цял ден имахме проблеми с нета ooooh!

И ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВООБЕБИЛИ СЕ  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт