АПРИЛ е тука вече, кога ли ще се появи малкото човече?

• 15 789
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
  • София
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ! Да са ви послушни и здрави бебчовците!    bouquet

Аз утре постъпвам в болницата и ще се ражда  Rolling Eyes  Днес бях на преглед, доктора малко предизвика разкритието, та да видим. Страх ме е, но и се радвам, че скоро ще видя вече бебо.

Ами до скоро, момичета, стискам палци на всички.  Hug

# 196
ЧЕСТИТО на KAMIYORDANOVA!

Дано малкия мъж да расте много  здрав, умен и усмихнат!

Добре дошли на Filka и Benitta с малките принцеси! Хайде, че ви чакаме да ходим на разходки.

Benitta, нас като ни изписваха Елизара беше с доста силна жълтеница, която продължи до към 20-тия ден. Лекарката ми каза, че мога да си варя аз сладката вода, но по-лесно било до взема Левулоза 5% (разтвор на фруктоза), защото разтвора е точно дозиран. Препоръча да пием докато отмине жълтеницата и аз не попитах как се приготвя точно водата, а от Ивайло нямам спомени. Изпихме две банки по 500 мл, но нашата кукла пие много малко вода - макс.по 50 мл на ден.

За разходките от 15-тия ден излизахме на терасата, а от 22-рия вече и с количката на вън за по 1 час.

# 197
  • БГ
catty m стискаме палци Hug newsm10
melodiya   честито   bouquet newsm10  безаварийно шофиране ти желая motor

аз утре съм на преглед, да видим какво ще кажат newsm78 smile3506

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 20:31 от tevolere

# 198
  • Пловдив
Ох, аз малко се поосеферих вече Simple Smile и педката мина и май приключих със страничните ангажименти и остава само най-приятния  Blush
Честито на новите мами !!!

За раждането... каква да ви кажа... Вече имам чувството, че е минало толкова много време и повечето негативни неща съм ги забравила Simple Smile
Като отидох за предизвикване... се оказа, че шанса да е успешно е малък и трябваше да избирам мъки и ако не стане - пак секцио, но по-рисково или директно секцио, но със свикан екип и без рискове. В началото се притеснявах от клизмата и абоката, но се оказа, че те са ми най-малкия проблем. Всъщност бях забравила, че се слага и катетър, което си беше .... Sick Явно след всички тези процедури и сиситеми нещо ми стана - предполагам от стрес... на операционната маса започнах да се треса като луда, чак се притесних, че няма да могат да ми сложат спиналната упойка. След това се започна с рязането и дърпането. Май започнаха малко рано, но анастезиолога беше просто невероятен така ме успокои и без упоки...  А самото вадене на бебето .... усещането е ужасно - имаш чувсто, че ще ти изкарат гръбнака през корема Simple Smile
... и после чух най-сладкото гласче на света Blush  Показаха ми едно сладко лилаво бебче с кожа като кадифе... дадоха ми да я погаля, но както бях притисната на масата успях да и погаля само ходилцето... Ама такъв рев му хвърлих....
За раждането това е в общи линии. После самото възстановяване е гадно. Няма да го описвам подробно със всички екстри, че ще изплаша някой. Много в важно да се стегнеш и да се раздвижваш колкот може по-рано и колкото може повече, за да се вдигнеш по-бързо и да си си с  бебока пълноценно. В крайна сметка се забравя и сега мога да кажа, че съм имала чудесно леко раждане с най-прекрасния резултат Simple Smile
Иначе съм много щастлива, че на третия ден ми слезна коластрата, а и бебка има много силен сукателен рефлекс и си се храним... надявам се добре. Имам проблем само с това, че не мога да преценя дали и е достатъчно, защото е много лакома и не мога да се ориентирам по това, кога отказва да суче - каквото и подадеш винаги захапва Simple Smile

П.С. това го пиша вече 5 часа и не знам кой какво е писал  Blush
Веселинка, ние нямаме жълтеница, но ми казаха, че е добре да и давам вода. Аз по принцип съм за теорията без вода, но сега смятам да е някакъв среден вариант. Давам и по много малко, но и за изплакването на устичката.

Ох сега се заемаме с тежката задача да се изкъпем за първи път.
Мисля, че това ще е вече за разказване Simple Smile

# 199
  • Попово
ЧЕСТИТО НА НОМИТЕ МАМИ !НЕКА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ТЕХНИТЕ БЕБЕНЦА!
Момичета, използвате ли вече шезлонзи и столчета за кола?На мен педито ми каза, че за всичко е много рано-кенгуру, столчетаи т.н. И ние сме с физиологична жълтеница и каза да пие 5 % глюкоза докато не ми каже да я спра.Но някъде четох, че от нея се появяват коликите, а и тук някой беше споменал, че не е добре да се дава глюкоза.Но явно лекарите знаят и нямам избор освен да им се доверя.
ние ползваме шезлонга в напълно легнало положение от няколко дни, дори се разнасяме с него по стаите, удобно е  Peace

# 200
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
МЕЛОДИЯ ЛЕКО И БЕЗАВАРИЙНО ШОФИРАНЕ   bouquet

За разходките - изведохме малката още след първата седмица на обед в един хубав и слънчев ден за 10-15 минути, като преди това няколко дни беше стояла на отворена балконска врата известно време.
Още на изписването я сложихме в кошница и сега в повечето време с нея я извеждаме на разходка. В зимния кош май ще и е много топло.

# 201
Честито на всички нови мами   bouquet Както и на всички прибрали се с бебоците си!   bouquet

Мелодия безаварийно шофиране!

Аз съм все още тук и с още по-голям корем Simple Smile Май и аз ще се присъдиня към клуба на преносващите кукувици! След като от месец и половина бебо се ражда всеки момент, вече не знам, какъв е този момент! Първо ми беше изгладена шишката, та пих магнезий, за да я стегнем. Сега имам разкритие, но шийката ми била "бетон" и не се знае кога ще се отпусне! От 3-4 седмици съм с 3см. разкритие   #Crazy От 1 седмица всеки ден ходя на запис в Майчин дом и ще е така докато родя. Вече започна да ми писва. Нямам никакви контракции, само на моменти усещам главата на бебчо, като че слиза надолу. Днес док ме прегледа и каза, че статуса ми бил същия както и преди 1 седмица - много примамлив за предизвикване на раждане, но ще изчакаме още малко да си тръгне само. И както каза док днес - ами на него си му е добре вътре! То и на мен щеше да ми е добре - да ме носят, да ме хранят без грам усилие! Simple Smile
Тази вечер Марти ми обяснява, как трябва да спра да мисля и да говоря за бебто и то ще се роди. И ако някой друг освен него или тати ме питал за бебето да не му отговарям! Simple Smile Дано и бебчо да е такава душичка както батко си! Simple Smile

tevolere и моят мъж се е захванал да ремонтира в хола от 1 седмица и още е до никъде! Много ме дразни, в началото се ясовах много, нали уж бебто щеше да се ражда миналата неделя и не знам какво още чака. Вече спрях да се ядосвам и се успокоявам, че дакота ние сме в болницата той ще оправи всичко!

catty m стискам палци и съм убедена, че всичко ще е ОК!  newsm10 Ти май ще си първата мама родила в Майчин дом София. Дано да се присъединя към теб скоро Simple Smile Ако ли не очаквам да споделиш опит  Hug

Спокойна нощ на всички!  Hug

# 202
  • София
МЕЛОДИЯ, честитооо!!! Ти си герой!

Кати, стискам палци и казах една молитва за тебе.

Бръмбаре, споко, бебето си знае кога ще му е най-добре да си излезе. Щом няма изгледи и сигнали за целта, значи бебето има нужда да си покротува в корема ти още. Иначе и на мен ми се иска вече да съм родила (не бих казала, че точно ми се ражда, а по-скоро, че искам да съм родила вече). Само си мъкна шкембето и го премятам нощем из кревата. Иначе имам много мощни, но безболезнени контракции много често. Освен това ме прерязва често във влагалището. Но пък тапи-мапи - не ми падат... Залитам- незалитам - вкъщи почти не сядам от 2-3 дни вече. ГОтвя, чистя, гладя, катеря се по стълбите... Всеки ден се крепя за мъжа ми и излизам на разходки... Еми не ще да се ражда и това си е... Пък и имам 2 седмици до термина все пак. Въпреки, че бебето е едро, а и докторът каза, че е готово вече и то приди 20 дни още... Явно бебетата си знаят кога са готови...

# 203
  • София
Аз пак кукувам  1countingsheep. Ще се пробвам сега да поспя, но ме съмнява...... да успея. Най-много да зяпам поредната глупост по ТВ-то.

# 204
Здравейте и от мен...Simple Smile Мелодия честито за книжката,леко и безаварийно каране от мен...
Аз да кажа че все още не съм родила и вече с това преносване 4ти ден направо ми става много тъжно понякога...мисля си че нещо не ми е наред...казаха ми че ако не родя до сряда (18ти),ще ме приемат в болницата за да предизвикват раждането,а на мен никак не ми се иска да карат насила беба да излиза,но не искам и да престоява прекалено дълго вътре...да ви кажа вече си ме хваща страх Praynig

# 205
Melodia честито за книжката, браво браво, цяло геройство е да вземеш книжка преди раждане!  car003
catty_m стискам палци и аз! Може да се засечем другата седмица ако решат и мен да ме вкарат ! А междувременно bobi_co би трябвало да е там Simple Smile май, че bobi_cо е първата родила в майчин София от тук ... Дано да повлече крак на нас останалите Simple Smile
Prolet мен ме е страх от голямо бебе, защото мойто преди 3 седмици го примериха с глава 9 см. и 3300 грама... А представи си на моите 1м.60 ако излезе една задрава балканджийка 4 кила ужас ... а ти почивай малко вместо да тичаш нагоре надолу, почивката възстановява след неразположение   umnikuu  smile3521
alegragloria спокойно поне ако те вкарат за предизвикване ще имаш време да се настроиш психически, а това доколкото съм чела е от значение ...
Страчи мерси за координатите ...

Хайде лек ден от мен и леко раждане на следващите!

# 206
  • Попово
Добро утро, сладуранки Hug
Мелодийке честито ти свидетелство Simple Smile безаварийно шофиране и късмет на пътя   bouquet
Да ви се похваля на нас ни падна пъпчето... 15 дни след раждането, цяло постижение след като на баткото му падна на 35-тия ден  #Crazy
Успех на мамите които ще се бебят днес в това прекрасно време  Praynig

# 207
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте  bouquet
Ние вече сме си в къщи и сме много щастливи Hug baby_neutral
Кърмим се,но ще ходя на лекар защото много болезнено се оказа за мен и искам да проверя как са гърдите.Като имам повече време тия дни ще разкажа по подробно,а и сега ме боли д-то и едвам седя Rolling Eyes Embarassed
Мелодия поправи данните ми в първа страничка,моля те Rolling Eyes
Бебе Камелия родено на 10.04.2007г. 3.550кг. и 51 см.

Успешно раждане на всички които им предстои  bouquet  bouquet

# 208
  • Beyond the Frontiers
Здравейте на всички нови бебенца и майчета,

отчитам се вече официално в отбора на преносващите  #Cussing out newsm45 smile3511 newsm61

# 209
Добро ви утро и от мен!
Браво на Мелодия!
Успех на catty_m - ще чакаме щъркелчето с добрите новини!
В това хубаво време нищо не ми остава освен да хукна на разходка и да се върна към 16ч за Такъв е живота Party. От вчера сме се кротнали едно хубаво...и аз и бебока вътре,та незнам дали някога ще се ражда.Дали изведнъж ще се почне или...незнам Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт