Скорпиони в къщи!

• 1 078
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте.
Живеем в къща на един етаж ,построена върху скалист терен и от няколко години откривам скорпиони .
Най - вече в банята, предполагам заради влагата , но съм откривала и в другите стаи на къщата.
Четох в интернет ,че не понасят миризма на канела и поръсих всеки ъгъл в къщи- без резултат.
После попаднах на информация за масло от кедрово дърво- пак без резултат.
Как да предотвратя влизането им в къщи??

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 12:40 от Vayallete

# 1
Здравейте.
Живеем в къща на един етаж ,построена върху скалист терен и от няколко години откривам скорпиони .
Най - вече в банята, предполагам заради влагата , но съм откривала и в другите стаи на къщата.
Четох в интернет ,че не понасят миризма на канела и поръсих всеки ъгъл в къщи- без резултат.
После попаднах на информация за масло от кедрово дърво- пак без резултат.
Как да предотвратя влизането им в къщи??

В Южна Италия има скорпиони и за да се предпазят, за да не влизат в къщите на праговете на вратите и на всеки прозорец слагат снопчета изсъхнала лавандула.Особено лятото, когато е горещо и се отварят врати и прозорците стоят отворени, навсякъде има поставена лавандула.

# 2
До, някакво нашествие на скорпиони е. Брат ми също се оплака, че е намерил в тях.

# 3
Lanarte, дали ще свърши работа масло от лавандула?
Имахме храсти с лавандула в двора ,но ги махнахме,защото събираха много оси /пчели.

# 4
Lanarte, дали ще свърши работа масло от лавандула?
Имахме храсти с лавандула в двора ,но ги махнахме,защото събираха много оси /пчели.

Нямам представа. Смята се, че от миризмата бягат, така че може да се пробва с всичко, което мирише на лавандула включително препарати за пода и за банята.
Климатът се променя и доста тропически животинки се навъдиха. Тези скорпиони са безвредни, но са доста неприятни да ги откриеш вътре в къщата.
Пробвайте с препарати и масло от лавандула, но за всеки случай през това време търсете да си наберете има лавандула по поляните, продава се и в магазините и си изсушете , после наслагайте клончета, където се сетите.

# 5
  • София
С лавандула бягат. Дори и изсушена такава.

# 6
Благодаря.
Ще пробвам и с лавандула. За първо време ще ползвам етерично масло ( не знам как ще го изтърпя,не понасям аромата му. Но храстите, които имахме в двора ми харесваше как миришат).
Ще търся и клонки.

# 7
Лавандулата отдавна прецъфтя, за догодина намерете къде има насаждения и фермерите не мисля, че биха имали нещо против, ако им се обадите, да ви разрешат да си нарежете няколко снопа.

# 8
Лавандула
https://www.lavandula.bg/magazin/

Ако има ефект, бих посадила и храсти близо до прозорците, вратите.

# 9
Благодаря Ви.
Дано има ефект.

# 10
Лавандулата няма как да събира оси. Пчели да, но те нищо няма да ви направят... И ние имаме на двора.

# 11
Лавандулата няма как да събира оси. Пчели да, но те нищо няма да ви направят... И ние имаме на двора.

вие може да имате и нищо да не ви правят пчелите, но има хора с алергии и малки деца, които не винаги внимават или такива с фобии и не е удачно така категорично да заявявате, че 'нищо няма да ви направят'.

иначе миризмата на лавандула гони почти всякакви гадинки, включително комари. пробвайте с етерични масла или торбички със суха лавандула, които може да накапвате допълнително.

# 12

Ами аз затова съм написала "оси/пчели" ,защото така и не се научих да ги различавам.

Храстите бяха точно около басейна на детето, а като цъфнеше лавандулата ставаше страшно.

Но темата не е за това.

# 13
Осите не събират нектар и не ходят по цветята изобщо.
Аз също имам деца, алергии... И кошери.

Осите покрай басейна се събират да пият вода, няма общо с лавандулата... Ходят и по месо/сладко...

# 14
Не виждам смисъла от тази дискусия!!!

Създала съм тема с конкретен проблем, който не са пчелите и осите.

Общи условия

Активация на акаунт