Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 16 154
  • 375
  •   1
Отговори
# 15
Не, доктора през цялото време гледаше на монитор на овеличен екран като само мърдаше камерата

# 16
Ок, гледал е там, но ако няма. монитор ще си гледа микроскопа директно.Не е никакъв проблем.
Каквото вижда микроскопът, това излиза на екрана.

# 17
Колпоскопия има ли правена, ако не, направете!
Виктория и на Вас ви съветвам за колпоскопия и биопсия,тези две неща са изключително важни за последващото лечение за да установи какъв точно е проблема

Правиха колпоскопия, но нищо не се вижда, защото лошия резултат е от каналчето, което за нераждала жена е тясно (така ми казаха). Според доктора ще излезе или предраково или рак, и за да не ме упояват 2 пъти- направо ще гледа да го изчисти.

# 18
  • София
На мен не ми звучи адекватно доктор да гадае..

# 19
И моят CIN 3 е по-навътре, докато върхът на шийката е чист, но с конизация може да се реши проблема. Доктор да Ви каже на око само с резултат от цитонамазка, че е раково без да го види не е сериозно. Бих потърсила второ мнение. Аз да се ‘похваля’- излезе ми хистологията. Махнати са 2 конуса- чист от външната страна на шийката, частта от вътре потвърждава CIN 3 и жлезно ангажиране. Ще се прави втори Lletz явно, ще видим кога.

# 20
  • Дубай
Виктория, без биопсия няма как да гадае този така наречен доктор, моят съвет е да отидеш за второ мнение при добър онкогинеколог и той да ти назначи последваща терапия... Държа да ви обесня, че доктора реже, а патолога изследва/гледа, така да ви слага диагноза е твърде несериозно и безпочвено. Както ви казах посетете добър онкогинеколог. На първа страница има доста препоръки!

# 21
И моят CIN 3 е по-навътре, докато върхът на шийката е чист, но с конизация може да се реши проблема. Доктор да Ви каже на око само с резултат от цитонамазка, че е раково без да го види не е сериозно. Бих потърсила второ мнение. Аз да се ‘похваля’- излезе ми хистологията. Махнати са 2 конуса- чист от външната страна на шийката, частта от вътре потвърждава CIN 3 и жлезно ангажиране. Ще се прави втори Lletz явно, ще видим кога.

Преди конизацията Ви правиха абразио ли?

# 22
Ния, всъщност е един конусът, но го режат на части, за да го изследват, затова в хистологията излизат няколко описания.

# 23
ДХЗ, пише, че е от различни места, + док тей каза. Но може и да греша, да.
Виктория, да.

# 24
  • София
Записвам се в темата с добри колпоскоп и контролна цитонамазка след Lletz през март, 1-2 група.
Nia, стискам палци бързо да се изчистят нещата при теб.

# 25
Да се изчистят при всички ни дано! Доста неприятни нерви.

# 26
Момичета, съвет от мен - не се доверявайте на първия възможен гинеколог, който казва “давай да режем и ще видим” без дори една биопсия, или абразио, ако нещата са навътре. Потърсете второ, трето мнение, четете, питайте, образовайте се. Имам чувството, че като тръгнете да си купувате сешоар повече ревюта четете, отколкото като тръгнете да се грижите за здравето си. Не ми се сърдете, ама…

# 27
Подкрепям! Второ и трето мнение, ако трябва и четвърто. Особено щом става въпрос за рязане. И е много важно да имате доверие в лекарят, който ще извърши манипулацията.

# 28

Това са резултатите от цитонамаска,какво да предприема и какви допълнителни изследвания да искам.

# 29
  • София
Искайте микробиологично изследване. Ако не са ви прегледали с колпоскоп и ехограф е хубаво да направите.

Общи условия

Активация на акаунт