Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 22 723
  • 591
  •   4
Отговори
# 360
Обръщам се към момичетата с тип 18. Успяхте ли да изчистите вируса и как? Някой посещавал ли е имунолог в София?

# 361
Вирусът се чисти бавно, не за 2-3 седмици.Спокойно.Грижете са за имунитета си, което включва минимален стрес.

# 362
Този вирус ме локира напълно, не знам как да се успокоя..

# 363
Като се има предвид, че
повече
от 80% от хората го имат и оцеляват, не бива да е чак такъв стрес.Аз имах 16, сега 42, живея си живота и ходя на профилактика.
Не може да се живее с кофти мисли за нещо, което има лечение.Лошата мисъл за болест работи в посока човек наистина да се разболява.
А сега има и много похвати за справяне с тези вируси, не е като едно време, когато нямаше с какво да се противодейства.Спокойно.

# 364
Права си! Просто явно ми трябва време ... просто като минеш през хистеректомия на 34 години е много трудно...особено като знаеш, че си бил редовен на прегледи и то на 6 месеца....

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 14:15 от Mishon123

# 365
Нищо не можеш да направиш за миналото, освен да се следиш
при добър лекар и да си максимално спокойна.Няма да ти казвам какво значи здравословен живот, знаеш го, гледай и нервите да пази, за да си в максимално добра форма.Съжалявам за сполетялото те, но имай вяра, че няма да се случи пак и прави каквото се налага, за да си добре.❤

# 366
Здравейте момичета,
Не съм писала отдавна, но отново малко ме прихвана хипохондрията. 😄
6 месеца след ЛЕТЗ съм и с втори чист колпоскоп, 1 цитонамазка ПАП 2А и сега чакам втората и пуснах с нея сега и HPV 14 типа иииииии тези 16 и 31 които бяха положителни, вече са отрицателни, но някак си се в появил 39 🫠
Как е възможно при положение, че не съм сменяла партньор и явно 2 други са се изчистили да се появи трети? 🤔🤔🤔
Има ли за какво да се притеснявам според вас или да направя още един курс с AHCC просто по 1т. вместо по 4т. на ден.
Побърквам се само като си помисля, че може пак да се появи нещо...

# 367
  • София
Познато! Аз пък някъде бях чела, че веднъж заразена с тази гадост, дори да се изчистиш, ако вбъдеще имаш момент на слаба имунна система, тая гад може пак да се ''активира''. Дано не е вярно това.

Аз бях с 16 и 39, след лазерна конизация съм и аз, цитонамазка 1А група, но с някакви бели петънца на колпоскопа - докторката обясни, че е от вируса и сега започва да ми става притеснено, че другия месец съм при нея да изследваме пак вируса и да видим какво се случва.

Аз след като спрях AHCC си взех бета глюкани на Нау Фуудс и не съм ги спирала - по 1 на ден си пия...

# 368
Може да сте го имали и преди, но стойностите му да не са се засичали и в момента да се е активирал, казвам го от опит. Преди моята конизация бях с 31 щам 10 месеца след това исках да видя дали съм го изчистила, да уточня, че беше друга лаборатория и излязох с 45 щам.2 месеца след този резултат нямах и следа от нито един.

# 369
Здравейте, имах цикъл на 15.8, след това на 5.9, 25.9, период изключително натоварен и стресиращ, при което се упътих към гинекологът
.  Имам следните резултати:
-PAP III-A
-Колпоскопия - тип1 оцетно бял епител на 11ч и еп. участък на 18ч с груба мозайка, йод негативен
-Негативен резултат за ХПВ тест

Гинекологът ми препоръча биопсия.
Как мислите?

Колко време отнема тази биопсия и колко се чака за резултатите? Какво да очаквам при положение че хпв теста е негативен?

# 370
  • София
Просто се въоръжете с търпение и положителни мисли. Резултатите от биопсията излизат между 10-20 дни. Никога до момента не съм имала положителен hpv тест, но пък имам два лийпа на база резултати от биопсия. Не очаквайте нищо лошо, правите необходимото (биопсията е задължителна за ваше спокойствие), след резултатите ще ви назначат или лекарствено,  или различно лечение. Най-важното е да опитате да не мислите нищо в тази посока за момента, защото няма нищо стресиращо в резултата ви Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 23:06 от buni

# 371
Моля за помощ, тъй като не ми се разясни.
За 16 и 18, разбирам, че съм отрицателна.
Последното какво означава?

# 372
Отрицателен скрининг на 12 типа ЧПВ.

# 373
Здравейте! Знаете ли дали може да поставят вагинални глоболи преди типизиране на вируса и дали биха компрометирали резултата?

# 374
Привет!
Моята история накратко:
Месец януари 2025 забременях, а месец март 2025 ми направиха профилактична цитонамазка (2 група). Месец август е вече бременна в 7 месец и случайно си открих бели лезии по малките срамни устни. Веднага отидох при д-р Христамян( от Пловдив съм), който ми направи обстоен преглед и освен лезиите отвън, констатира и атипизъм на шийката. Тогава каза 3 месеца след като родя да отида и е възможен регрес. Днес ми е 48 ден откакто родих и разбира се, че не успях да издържа и бях на преглед при него. Каза, че вижда определено регресия на шийката, но все още има атипизъм и петънца. Днес ми взе цитонамазка и hpv типизиране. На листа е описал, че лизиите са в регре и има редуциран атипизъм, като 2, 3 петънца няма данни на 100 про да са hpv, а другите ги е маркерирал като hpv. Много съм притеснена какво ще покаже цитонамазка при положение, че преди 20 дни ми изолираха ентерококи, гарданела и уреаплазма и в момента пия антибиотик за урея. Той не се впечатли особено от бактериите, въпреки че знае, че ще се отразят на цитонамазката. Също така не знам как успява да установи и разграничи hpv лезии от други такива. Прикачвам ви рисунка на шийката и бих искала да попитам имало ли е други, които са имали повече от едно, две петна . Това също ме притеснява, понеже доколкото съм чела групата всички имат по една зона на атипизъм( една лезия).

Общи условия

Активация на акаунт