Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 14 920
  • 351
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Mishon, вирусът hpv, не е единствения причинител на рак на тези лигавици. Мислете само в посока, че сте здрава, отстранила сте го и няма нужда от излишен тормоз. Ако не успявате сама, може и наистина да потърсите психолог.

# 346
Благодаря! Имам нужда да говоря с някого. Близките ми се ядосват като кажа нещо по темата, не ми дават и на доктори да ходя вече, че явно хипохондрията много ме тресе. Постоянно търся нещо,за което да се хвана и почвам да търся специалисти, прегледи...този страх ми разказа играта  😞 лошото е, че нямам доверие на лекарите.

# 347
  • Sofia
Ако много се притеснявате, отидете при някой УНГ или стоматолог, те също работят с лигавицата (аз не мога да препоръчам определен) или направо онколог и го питайте дали е възможна профилактиката за устната кухина.
За анус и навътре единствената профилактика е колоноскопията, която след определена възраст така или иначе става силно препоръчителна.

Гледах преди време един документален филм. Не си спомням за коя държава ставаше въпрос, но мисля че беше някъде из Азия (но наистина не си спомням). Там в тази държава имаше много голям бизнес с отглеждането и търговията на едни ядки, които се дъвчеха и предизвикваха зависимост като наркотик. И тези ядки причиняваха рак на устната кухина. Спомням си как лекари обикаляха в града и правиха профилактични прегледи - просто гледаха в устата и се виждаше дали има изменения или не с просто око. С матката и шийката на матката проблемът е, че не може да се види нищо - трябва си преглед при АГ.

Понякога посещението при лекар успокоява.

# 348
Ходих при унг онколог, направи ми ларингоскопия, лигавицата  е чиста. Ходих и при проктолог, направи ми дигитален преглед и каза, че лигавицата е гладка и здрава, каза ми ,че може след 6 месеца да направим аноскопия. Доцент Карагьозов и вирусолога са на мнение, че няма нужда от такива прегледи.... но аз като изпатила имам нужда да проверя всичко..

# 349
Имунната система гледайте да е силна и никакви вируси няма да навредят.

# 350

Някой лекувал ли е тази кандида?
Няма никакви симптоми и е открита при профилактичен преглед.
Цитонамазката е 1 гр. Чист колпоскоп.

# 351
Ох,аз, няколко пъти.Сега не съм ходила на микробиология, а интересното е, че нямам никакви оплаквания.

Общи условия

Активация на акаунт