Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 14 917
  • 351
  •   1
Отговори
# 330
След всякакви интервенции това са ми казвали.Не само на шийката.Скоро си правих блефаропластика и пак това беше условието.Не говорим да си неподвижен, а да няма напъни и интензитет, скачане и тежести.

# 331
Здравейте момичета, преди време бях писала. Имах диагноза карцином ин ситу *ais на шийката, минах през 2 конизации и началото на октомври минах през хистеректомия. Чувствам се добре, бързо се възстанових. Но взех доста да се тревожа за другите потенциално застрашени зони, като анус и гърло. Имах тип 18 преди хистеректомия. Някой от вас прави ли рутинни прегледи на анус и гърло? Не практикувам анален секс, но заради близостта на двете области доста се притеснявам.

# 332
Момичета, а за ваксината на какво мнение сте? Има ли ваксинирани дори и след инфекция? Замислям се дали ще е от полза ваксината за по бързо изчистване. За другото ми питане никой не се включи, явно само аз съм лудата с параноя, готова да бръкне във всяка лигавица за спокойствие😃

# 333
Няма скринингови изследвания на лигавица на гърло или анус все още.Площта е голяма и не виждам как ще се остърже повърхност за изследване.
Иначе за ваксините съм за.Може да се сложат, лекар да каже при какво условия.Няма да помогнат да се излекува човек, поне аз не знам да работи така.

# 334
  • Sofia
Не, ваксината не лекува. Тя предпазва да не се заразим с щамове, с които не сме се срещали.

# 335
  • София
Скоро бях на една лекция на д-р Росица Кръстева - онколог. Каза, че ваксината може да ни предпази от другите щамове, но не и от този, с който сме инфектирани.

# 336
Значи не е нужно да посещавам проктолаг или унг рутинно, както правя с гинеколога.

# 337
За ваксината - най-ефективна е преди започване на полови контакти. След това не мисля, че има някакъв смисъл, особено за жени над 25, които са имали повече от един партньор.
Аз питах моя АГ, той каза, че за него няма смисъл на тези години - редовен скрининг и така.

# 338
  • София
Има доста различни мнения за ваксината и жените, които вече водят полов живот. Например доц. Карагьозов за мен каза, че няма смисъл. Но моите HPV тестове излизат отрицателни въпреки, че имах  дислазия. На други познати е препоръчвал. Д-р Кръстева каза, че се е ваксинирала.

# 339
Обръщам се към момичетата с хистеректомия. Нормално ли е при повече движение и седене да усещам натиск и придърпване в аналнана област. Около 4та седмица след операцията започна това усещане и доста ме дразни, през нощта го няма, появява се около средата на деня. По принцип имам портрузия на Л4, Л5 дискове и там усещам напрежение, което слиза към ануса и по крака. Може ли неврологично да се отрази и на усещането в аналната област ...

# 340
Може.Един месец е много малко време за възстановяване.

# 341
Благодаря! Извинявайте, че ви занимавам, но всяко едно ново усещане ме плаши и веднага хуквам по доктори...страдам от сериозна здравна тревожност. И преди бях писала, че последните 6 години ходя на гинеколог на всеки 6 месеца, миналата година на 3 и пак стигнах до това положение...явно бях попаднала на кофти доктор 😶

# 342
Момичета, как се справяте психически след всички процедури и с тази преинформираност. Психиката ми направо е съсипана... постоянно ровя и чета, пиша в чат джпт, не се издържа вече... в параноя съм заради този вирус и не знам как да се успокоя.

# 343
  • Sofia
Вирусът живее в лигавицата. Щом при Вас всичко е изрязано, би трябвало и огнищата му да са премахнати.
По принцип имунната състема се преборва сама с него. Понякога обаче й трябва повече време и тогава става белята. Именно затова АГ предписват имуномодулатори при положителен тест за ЧПВ, за да се изчисти вирусът по-бързо, преди да е навредил.

Предполагам, че вече сте отрицателна за ЧПВ, но ако се притеснявате направете си тест след известно време.
В момента стресът и тревожността не Ви помагат.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 19:44 от Brin de muguet

# 344
Според доцент Карагьозов и вирусолог, с който направих консултация,вируса най вероятно е премахнат с хистеректомията. Но се притеснявам дали може да го има в други лигавици. Чувствам се като в плен на този вирус, само това мисля... може би ще трябва да се обърна към психолог.

Общи условия

Активация на акаунт