Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 23 122
  • 593
  •   2
Отговори
# 255
Ако все още има шийка останала,след махането ѝ, ще се види какви са щетите.
След ампутация не е невъзможна бременност, но не знам дали не се прави пластика преди това.Стискам палци всичко да е наред!

# 256
Здравейте,
имам цитонамазка 3б гр, Hsil, и изменения на Колпоскоп - необширна раничка и бяло петно. HPV 16 позитивен. В момента пия Изопринозин. Всичко ми дойде като гръм.. Последната цитонамазка ми беше ноември 2024 и беше чиста 2ра група, като тогава ми предстоеше лапароскопска операция за премахване на киста на яйчника, а след това януари месец забременях и март месец имах мисед аборт.. Вероятно това много е сринало имунитета ми.
В момента чакам резултат от биопсия, но просто не мога да се събера. Не мога да мисля за друго, да се фокусирам върху работа или върху семейството ми (имам дете на 9г)
Изчетох много теми тук, но все пак търся някаква надежда, защото ще се побъркам.

# 257
Аз бях с 3А, изменение на колпоскоп и имам HPV 16. Последва конизация и сега всичко е наред, така че не се притеснявайте предварително, защото изживях същия стрес и изчетох над 50 теми във форума. Не го правете и вие, а си изчакайте спокойно резултатите и действайте, както ви съветва лекарят. ☺
Здравейте,
имам цитонамазка 3б гр, Hsil, и изменения на Колпоскоп - необширна раничка и бяло петно. HPV 16 позитивен. В момента пия Изопринозин. Всичко ми дойде като гръм.. Последната цитонамазка ми беше ноември 2024 и беше чиста 2ра група, като тогава ми предстоеше лапароскопска операция за премахване на киста на яйчника, а след това януари месец забременях и март месец имах мисед аборт.. Вероятно това много е сринало имунитета ми.
В момента чакам резултат от биопсия, но просто не мога да се събера. Не мога да мисля за друго, да се фокусирам върху работа или върху семейството ми (имам дете на 9г)
Изчетох много теми тук, но все пак търся някаква надежда, защото ще се побъркам.

# 258
  • София
И аз като Шейди. Че даже с 16 и 39. Изчетох какво ли не, говорих си с ChatGPT, четях статии. Изопринозина е антибиотик, но не съм запозната дали може да се пие дългосрочно с цел повишаване на имунитета. При ЧПВ масово изписват AHCC с продължителен прием поне няколко месеца. Според мен попитайте и за това.

# 259
Изопринозин не е антибиотик, а имуномодулатор:

# 260
Здравейте,
Излезе ми втората цитонамазка и биопсията - 2 гр и Cin1.
Първата ми цитонамазка е правена по време на овулацията, а втората и биопсията ден преди цикъла (първоначално започнах при един лекар, но той ме караше да чакам много за Колпоскоп и затова отидох при друг и той пусна цитонамазка също) Много съм объркана. Очаквах Cin2 или Cin3. Биопсията е правена в онкологията в Пловдив.
Някой сблъсквал ли се е с такива резултати?

# 261
Ако все още има шийка останала,след махането ѝ, ще се види какви са щетите.
След ампутация не е невъзможна бременност, но не знам дали не се прави пластика преди това.Стискам палци всичко да е наред!

Има още шийка, защото е взет материал от канала след малкия конус и сега. Бременност, може би не по естествен път, но е възможна. Не ми е на дневен ред, но е хубаво да знам, че органа си ми е там.
Днес се чух с 2ри патолог, според когото е изрязано до здраво и само трябва да си вдигна имунитета.
Сега занесох пробата и във Вита, за 3то мнение.

# 262
  • Ланкър, планините Овнерог
Миналата година отидох във Вита с готова биопсия. Принципно щяха да поискат за всеки случай и техния патолог да я провери, но като видя д-р Крумов кой патолог я е гледал, прецени, че няма нужда от проверка. Д-р Майнхард беше.
Но за ваше успокоение, нека още един патолог да види.

# 263
И на Вита е добър патолога, по принцип нищо не губите (освен пари). Ако е изрязано до здраво, защо не е описано така? Все пак не съм медицинско лице и не мога да говоря неща, които реално не разбирам, опитайте да се видите с Майнхард, дали има някакво приемно време? Милев работи ли още в Онкото, някой знае ли?
За бъдеща бременност без външна помощ ми се струва по-скоро в сферата на фантастиката. Иначе, ако има някаква шийка останала, серклаж и само лежане. Ама наистина. Ако искате още едно дете - ще го преживеете, много жени минават през това.

# 264
Здравейте, момичета.
Гледам си резултата от цитонамазката - много лаконичен според мен, а ме притеснява какво ще рече хиперкератоза с наличие на сквами. АГ гледа само групата - " а,щом е II не ме занимавай", ама на мен ми е притеснено.   Някой може ли да ми го обясни ? Дали да направя колпоскопия ?

# 265
Колпоскоп е винаги добре да правиш заедно с цитото.
Хиперкеротоза е сухота принзипно.
Но АГто да си каже.

# 266
впрегнах и AI  -" под хиперкератозата трябвало да се проверява"

# 267
И на Вита е добър патолога, по принцип нищо не губите (освен пари). Ако е изрязано до здраво, защо не е описано така? Все пак не съм медицинско лице и не мога да говоря неща, които реално не разбирам, опитайте да се видите с Майнхард, дали има някакво приемно време? Милев работи ли още в Онкото, някой знае ли?
За бъдеща бременност без външна помощ ми се струва по-скоро в сферата на фантастиката. Иначе, ако има някаква шийка останала, серклаж и само лежане. Ама наистина. Ако искате още едно дете - ще го преживеете, много жени минават през това.

Майнхард е казала на лекаря, че не зарастналата рана от 1вата конизация се отразява сега на резултата и затова излиза cin2. Но въпреки това, лекаря ми препоръчва махане на матката.
Затова го занесох в 5та градска, където са направили още разрези и доктора е написал "екто, ендоцервикални в здраво" и на прост език ми каза, че е изрязано до здраво, но трябва да вдигна имунитета. (50лв струваше и всичко отне 4 дни)
Да видим и във Вита какво ще кажат, може и още някъде да го занеса.

# 268
И аз се включвам тук (притеснена). На 25 съм, с един-единствен партньор от 5+ години насам.

Днес бях на профилактичен преглед при АГ (осигурен от допълнителното здравно осигуряване) и, за съжаление, имаше неприятна изненада. Каза ми, че вижда „раничка” на маточната шийка (видя я с просто око), направи цитонамазка и чакам резултат. Надявам се до вторник/сряда да е излязъл.

Не съм имала проблеми досега, тя като лекар не изглеждаше притеснена, но аз съм доста шокирана (меко казано). Ще си пусна и микробиология, защото сподели, че на нея ѝ изглежда и като да имало наслагване на някаква бактериална/гъбична инфекция, въпреки че нямам симптоми като парене, сърбеж, болка. Ако излезе нещо от микробиологията, планът е да третираме първо него и тогава нова цитонамазка, защото настоящата е много вероятно да не е точна. Това беше фокусът. За „раничката” аз я попитах допълнително (сама не коментира особено освен констатацията) и тя ми каза, че се случвало често при спад в имунитета и хормонални промени. После накратко ми спомена за HPV (как 80% от населението го имаме) и ме посъветва да си сложа ваксина, което разбирам напълно. Възможно ли е да имам такава промяна на шийката поради факта, че буквално по календар овулацията ми се пада именно в момента? Не знам какво да си мисля, тъй като тя сякаш не бе разтревожена, но на мен ми се струва като повод за тревога.

Страхувам се, че нещо не е наред и се усещам, че чак не ми се чака тази цитонамазка от днес; имам нужда от повече информация сега. Въртят ми се много мисли: ако е HPV, ако е рисков щам, ако е предраково… някой има ли опит с подобна ситуация?

# 269
Информацията е на 1 стр.от темата.
Много много обилна и подробна. Много.

Общи условия

Активация на акаунт