Кога и как резервирате ако не знаете кога ще е отпуската ви?

• 1 709
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Винаги в последния момент. От днес за утре. Намират се достатъчно оферти.

# 16
  • Варна
пробваме last minute офертите по всички възможни канали. Имаме случаи в 18 00 ч. ни казват че от утре сме свободни , теглим пари и на сутринта сме на път и вече звъним на last minute офертите по всички възможни канали или на място каквото намерим. Разбира се като сме двама , с деца трябва някаква що годе резервация.

# 17
  • София
Аз съм от тези, които се стремят да резервират от рано, но тъй като дъщеря ми вече е ученичка и се е случвало да отсъстваме, заради пътуване, не се сдържах да не се включа.
Не знам, аз лично смятам детето си за доста възпитано и не виждам как отсъствие за 2,3 дни ще и се отрази така пагубно. Simple Smile Да не говорим, че ДЪРЖАВАТА е тази, която е разрешила определен брой отсъствия на децата по семейни причини и смятам, че мога да ги ползвам, както аз преценя за добре. Simple Smile

# 18
  • софия
Търся нещо ласт минит, къде е надеждно да гледам за такива оферти, благодаря!

# 19
Случвало се е веднъж да хвърля в кофата самолетни билети заради неразписана отпуска - слава богу, по 20 евро бяха (но пак си беше 150 за цялото семейство).

Оправям се както мога в другите случаи: резервации с право на отмяна (обикновено до 1-2 седмици преди пътуването е позволено), организация в последния момент (все по-трудно за хубавите места, предвид бума на туризма), пътуване с кола.

Също така, НЕ излизам в отпуск през август никога. Натоварено, скъпо, горещо и противно. Мерси, останалите да си го ползват със здраве Simple Smile

# 20
  • София
В нашата стая сме 4-ма човека и явно всички мислим така, защото август сме налични всичките. Grinning

# 21
  • Melmak
Търся нещо ласт минит, къде е надеждно да гледам за такива оферти, благодаря!

Туроператорите имат канали в социалните мрежи и пращат last minute оферти. За полети следите google flights и skyscanner, питате чат gpt.

И аз мразя август. Даже и на БГ морето е гадно тогава, морето се разваля, цените се вдигат.

# 22
Не знам къде и кога искате да пътувате, но ето какво предлага Раянеър в момента.

Трябва да се резервира днес, а пътуването да е в следващите два месеца.

# 23
Aко ми се отвори отпуска в последния момент, почвам да търся и ако намеря нещо, резервирам. То с деца в училищна възраст малко трудно да изпадне свободно време, което не се знае от предната година
Иначе за ТА, имам антипатия и въобще никога дори не поглеждам какво предлагат. Не вярвам да има нещо по-евтино,отколкото мога да намеря сам, евентуално ако не успяват да запълнят местата да пуснат по-евтино, но доколкото съм чувал обикновено в такива случаи направо анулират...

# 24
  • софия
Да, ТО нямат изгодни оферти, намаленията са от рода на 100 лв, които на сума от 1500 лв  на човек е нищо.

# 25
Не съм била в ситуация да не знам кога ще ми е отпуската. Когато искам, тогава ще е. Явно това е едно голямо предимство на работното ми място. Въобще не се бях замисляла.

# 26
  • Melmak
С Рапсоди съм попадала на страшни оферти last minute. Рядко пътуваме с ТА, но с тях имаме опит и като пускат последни места наистина си струва. Просто аз няма как да тръгна от днес за утре за Рио де Жанейро или Виетнам.

# 27
  • София
Не съм била в ситуация да не знам кога ще ми е отпуската. Когато искам, тогава ще е. Явно това е едно голямо предимство на работното ми място. Въобще не се бях замисляла.
Даже не можеш да си представиш колко е голямо и в колка фирми изобщо не е така.

# 28
Аз никога не успявам да стигна до добри цени на самолетни билети, хотели и музеи по простата причина, че рабитата ми е такава, че отпуск се отпуска от днес за утре.
Нямам опит с такива отпуски, но предполагам туристическите агенции предлагат всякакви варианти. От днес за утре е възможно да има добри попадения, ако например някой реши да се откаже и вие извадите късмет, но не винаги би могло да се разчита на това. Може би е добре да се регистираш в сайт за пътувания или други подобни last minute и да ти изпращат актуални оферти.

# 29
В момента разглеждам разни групи за споделени пътувания във фейсбук и съм много изненадана как там организацията е от днес за утре. "Днес пътувам. Имам две свободни места." В най- добрия случай "Пътувам след два дни..." Grinning

Общи условия

Активация на акаунт