Магията на изтока - тема 76

• 18 162
  • 606
  •   1
Отговори
# 435
Dynamite Kiss - епизод 11

Много са kyeopta и двамата. Направо се размазах, като едно швейцарско фондю, на днешния епизод 11. Чанг Ки Йонг трябва по-често да снима ром-ком. Много се промени след казармата и то само към добро, за което го поздравявам.
Утре ще има и чоме-чоме.
Този сериал е най-добрата романтична комедия, която съм гледала от не-помня-кога от корейците.

bb6, ейй да, ти също спомена наскоро този сериал. Ами довечера ще гледам майор Накамура (Шо Касамацу) по време на Втората световна война в Австралия.
Японците нямат повод да се гордеят с имперската си история от преди повече от 80 години. Онзи ден, на 13 декември, гледах как китайците почетоха с мълчание 300 000-те жертви на Нанкинското клане от 1937 г. Японците са вършили ужасни неща, много ужасни неща в Китай... И не само там.

Ча Чи Су вчера сподели и клип от гостуването си при едни дечица, влязъл е в нещо като ролята на дядо Коледа. Благотворителна акция на Ча Чи Су. Много ми стана мило, като го видях. Той е такава златна, голяма душа.
Хьон Мин е същия. Затова им се радвам и на двамата в епизодите на Our Golden Days, а Хьон Мин го гледам и в предаването My Ugly Duckling с неговата майка. Какъвто е в ролите си - такъв е Хьон Мин и извън снимачната площадка. Много добър и разбран. Оная бяла корейска птица Бек Джин Хи не го заслужаваше и се радвам, че двамата се разделиха преди две години.

И от My Ugly Duckling наскоро разбрах, че отсъстваше две години от екран, не снимаше нищо, защото е гледал болния си от рак баща, който почина през 2023 г. Затова е изчезнал след 2020 г. и епизодите на The Goddess of Revenge. Добре, че започна отново да снима.

И любимият чебол на повечето от темата, хаха. Чакаме, чакаме 17 януари и старта на Positively Yours.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 09:35 от rossonera

# 436
  • MJF
bb6, само не изпушвай Hug , имам предвид от ангажиментите.

Хьон Мин назад във времето като изгря на малкия екран имаше сполучливи/ като за него/ със сносен knit роли. Но после имаше няколко неудачни според мен. Не ми се рови сега да гледам кога какво в биото му. Казвам с какво впечатление съм останало от видяните му заглавия. Ей на,  сега ще ги видя в Our Golden Days. Да се чуди човек как се ъпгрейтнаха тез 50 серийните съботно-неделни толкоз с кастовете си от известно време. Ммм, ние не се чудим де , фигуративно го написах в предишното изречение.

Бек Джин Хи нали пък май миналата година я гледахме в такава 50 серийна сага. Да не ровя сега за заглавие и година.

Ами като го видите австралийския сериал може да го изкоментирате тук. Японците аналози на немците по тез времена. Надпревара по мракобесия.
В Аса понеже след шогунатите кой иде на власт?! На теория император а наяве военна върхушка та темата не бе подмината но чрез главната героиня се прокрадна все пак едно трезво изречение. Ама едно. Единствено. И толкоз.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 19:02 от Шошулчо

# 437
Е, след шогуните идват отново императорите и революцията Мейджи. А от 1945 г. до днес Япония си е хамериканска колония, командвана в момента от Дончо Психото. Миналата година и един японски депутат го изрече гласно.
Сега и да се бунтуват японците срещу емигрантите - файда няма. И техния подреден свят е обречен, както стана с Европа. Имат нужда от работна ръка, за да е силна икономиката им, и за да поддържат краварите. А военните бази на японска територия няма да намалеят, дори ще се увеличат, предвид обстановката в Южнокитайско море.

Шо, от няколко дни все ще ти показвам, какво си припомням вечерно време преди да заспя. Гледам ги отново с умиление и усмивка на лицето. Големи образи бяха.
Дори наскоро в Китай приключиха с най-новия сериал на шефчето с известната уйгурка Дилраба Дилмурат. Гледах някой друг епизод, колкото да видя шефа, но нищо повече. Той е заснел други нови сериали, така че ще чакам тях.

Скрит текст:

Да, Бек Джин Хи я гледахме последно в мехурката The Real Has Come от 2023 г.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 19:26 от rossonera

# 438
  • MJF
Joy оххх , hahaha какви лафове имаше този герой. Забравила съм му името. Бо?
Но йоркито беше май Мегатроник. Туй помня Satisfied
Рос, с туй човек може да се разсъни. Аз се приспивам редовно с мечока Мансур, който сега спи зимен сън. SmileWink

# 439
Бао, Бао! Не Бо, а Бао - довереният адвокат на шефа, хаха.
А кучето се казваше Мегатрон. Беше кръстено на главния антагонист от Трансформърите.

Не гледайте The Narrow Road to the Deep North. Едва прехвърлих петте епизода. Ужасите на Втората световна война, че и обезглавяване в тайландската джунгла не пропуснаха... Големи гадости, наистина не е за гледане. Секс, насилие, абе... ужас. Развалих си настроението след днешния епизод на Dynamite Kiss.
Шо Касамацу поне не беше с лош герой, дори напротив. И да го похваля - говори много добър английски език. Аз си го знам, чувала съм го, но и сега във филма - браво на него. Постарал се е и произношението му не беше никак лошо, особено за японец.

За лека нощ - Чанг Ки Йонг.

# 440
  • MJF
Няма опасност да се насоча към такава продукция като The Narrow Road to the Deep North. Имам си много силно правило. По такива теми и събития не гледам игрално а само документално кино и сие. Изключение са игрални документални поредици но само след щателна проверка на авторите , ползваните научни консултанти и отзиви на проерени зрители. Т. е. много малко такива игрално- документални мога да стигнат до екрана ми. Пък игрални абсурд.
Само тези  игрални с превес на психологията и анализа  на фона на историческо събитие могат да минат "тънко". 

Хехе , на Бао съм нацелила 2 от 3 букви , туй е добре като за мен Bowtie
Мегатрон съм го "умалила" Mr. Green

# 441
Ето, корейците пуснаха трейлър на предстоящия сериал по сценарий на сестрите Хонг, с участието на Сота Фукуши.

Айде, стига си я suki desu. Отиде ни хубавото момче...

И другото ни хубаво японско момче с нова реклама. Последно го гледахме лятото, като полицая-манекен на Огава-сан, хаха.
В рекламата той е заедно с актрисата Сара Шида.

А KBS пуснаха тийзър на новата мехурка Recipe for Love с Пак Ки Унг, която започва на 31 януари, след финала на Our Golden Days.

Ки Унг си е Ки Унг.
То този сериал ще е нещо като Bridal Mask Сезон 2. Сетих аз къде съм гледала главната булка - Чин Се Йон, играха в него с Ки Унг през 2012 г., само че тя тогава беше за Чу Уон.

# 442
  • MJF
Hei no Naka no Biyoshitsu

2 изгледани на един дъх, така да се каже, серии.
Виждам че е по манга известна и под името The Depth of the Sky - това ми обясни едни реплики за таван дето малко лирични ми се сториха на фона на целия реализъм.
Моята любимка Сатоми Кобаяши голям бонус в допълнение към Нао.
Кратки епизоди - по 20 и няколко минути за мое неудовлетворение.

# 443
Тези фризьорки в затвора ги гледах донякъде лятото, когато излезе сериала, но така и не довърших. Нещо не ми беше по вкуса, дори и заради Нао.

Dynamite Kiss - епизод 12

Оставили са ни финалната драма за епизод 13, а другия четвъртък ще наръсят обилно с розов ориз и розов захарен памук в епизод 14.
Няма да се учудя и ако тя забременее, след като ще се разделят (е, за кратко, де, като във всяка корейска приказка). То с името на фирмата, бизнеса на бащата и всички бебешки истории, които видяхме - като нищо ще го направят.

Утре започва Love Me със Со Хьон Джин, но съм пас. Четох за шведския сериал, видях и някои сцени от епизодите - това е абсурд да бъде направено в корейския вариант, т.е. пак версията ще бъде покорейчена и нищо общо с оригинала. Продукцията е и на най-омразната ми корейска телевизия jTBC, така че бягам с 200 от това заглавие.

Оставам си с мехурката в събота и неделя, а в понеделник чакам Ким Дже Йонг в Idol I заедно със Суйонг.
Видях, че и друг нов сериал предстои на Ким Дже Йонг и той е с Нам Джи-то. Ама как е възможно, хах?! Той е нейното орабони (батко) от преди 8 години в 100 Days ... какво беше, забравих, принц нещо....

Семейство Чонг Кьонг Хо и Че Суйонг са се разиграли едновременно като адвокати.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 17:28 от rossonera

# 444
  • вятърничава
Шош, ще се обърна към теб, ако почна да изпушвам. От толкова изглеани сериали си половин доктор вече Ambulance
а в понеделник чакам Ким Дже Йонг в Idol I заедно със Суйонг.
Скрит текст:

Сцената с хладилника JoyJoyJoy пенска и работа.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 18:11 от bb6

# 445
Made in Korea ще го гледаш ли? Или да не задавам глупави въпроси?
Аз ще го пропусна, защото не искам да се срещам с втория главен герой в историята. Не може да ме трогне по никакъв начин.

Отдавна не съм ви показвала Джу И Лонг.

Добре е и все така го следвам в Уейбо. Снима си тъпите китайски филми и няма изгледи за нещо интересно. Последният му филм го гледах преди месец-два, но дори не си заслужава да се споменава.
Скоро и не се е клел във вярност на Партията-майка, слава богу.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 21:19 от rossonera

# 446
  • вятърничава
Made in Korea ще го гледаш ли? Или да не задавам глупави въпроси?
Към мен ли е отправено питането? Бих го пробвала поне, Хьон Бин не се появява често на екраните ни. Както и Со Хьон Джин, та и за Love Me съм навита. Но, зависи от свободното време. И целувачите не съм гледала, а прочетох, че бил най-романтичния корсериал за отминаващата година Wink
 Отивам да си търся златен крем, за да стана красива като Джу И Лонг

# 447
Естествено, че към теб е въпроса. Ти, почитателката на Чонг У Сонг. Или си го разлюбила вече, след "изпълненията му" извън сцена?
Два сезона те чакат с него и общо 12 епизода.

Да, Dynamite Kiss наистина е романтичен и комичен, дори и за корейските стандарти, че и чоме-чоме имаше вчера. Е, има и драма, но нали знаеш, че тя е като кимчито за корееца - без него (кимчито) и нея (драмата) не могат да живеят. Да живее все пак Чанг Ки Йонг.

Ето и първи тийзър на Positively Yours. Те са два, но този е по-добрия.
내 아기입니까? Е, твое е, твое е аги-то. Чеболските роли му заспиват.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 14:50 от rossonera

# 448
Сладури Sparkling Heart

Младоженците Ким У Бин и Шин Мин А

# 449
Шошулчо, мятай се на Love Me. Сериалът е само за теб. биби-то също.
Снощи не ми се спеше и реших все пак да видя излезлите два епизода (всеки петък по два, такава му е схемата на този сериал).
Началото е като в шведския оригинал и засега го спазиха. В шведския - Той (героят на Чанг Рюл) има дете, момче, но такова в корейската версия не сме видели дотук. Ще се "оглеждаме".
Со Хьон Джин е на висота, както винаги, в нея никога не съм се съмнявала. Тя е акушер-гинеколог, но все не може да попадне на правилния мъж (нищо ново под корейското слънце). И както става във всяка сеулска "случайност" - Той се оказа неин съсед, живее отсреща, дори се оказа, че я е наблюдавал отдавна и знае коя е тя.
Историята започна и със смъртта на майката на Со Хьон Джин, която преди това е претърпяла катастрофа, остава без един крак, а Со Хьон Джин обвинява себе си за това. Когато майката шофира и претърпява инцидента, е говорила по телефона с дъщеря си.... Останалото ще видиш и сама, но драмата е готова и е много, а като добавя и традиционното корейско хиперболизиране - дупе да ти е яко до финал.
Шведският оригинал е описан и като комедия, парченцата от живота, но в корейския комедия за два епизода не видях. Драма, многооооо драма. jTBC-стайл.
Чанг Рюл е с доста странен герой. В началото дори малко ме уплаши с психарското си поведение и помислих, че Хьон Джин е изтеглила късата клечка. То не е и късно, макар тя да му се метна в леглото още в края на втори епизод. Отчаяна е, а героинята ѝ е 1:1 с тази от Another Miss Oh. Ако бяха поканили Ерик за мъжката роля, ехеееее... Както и да е, мои мечти.
Историята в Love Me се върти около нея (Со Хьон Джин), безотговорния ѝ по-малък брат (героя на И Ши У) и техния баща (Ю Дже Мьонг), който остана вдовец, но пък срещна друга жена (Юн Се А).

Сутринта се събудих рано, преди 06:00 ч., и спокойно гледах Ча Чи Су в документалния филм на KBS1, за който ви споменах онзи ден. Освен него във филма имаха участие и нашата приятелка И Се Йонг (любимата на Кентаро Сакагучи в What Comes after Love) и бъдещата главна героиня в новата мехурка с Пак Ки Унг - Чин Се Йон.
Ча Чи Су нямаше общи кадри с двете, просто всеки един от тях си имаше своите сцени. Говореха за корейската съпротива при нахлуването на Японската армия, неприятни неща, но с поглед и признателност към подвига на тези хора.

Сега съм в очакване на Ча Чи Су и епизод 39 на мехурката от 13:00 ч.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 09:17 от rossonera

Общи условия

Активация на акаунт