Магията на изтока - тема 76

• 19 804
  • 664
  •   1
Отговори
# 645
  • MJF
Е на нас тази пропагнда ни е ясна. То в коя китайска продукция няма такава?!
Но въпреки това гледаме по нещо. А и за себе си да кажа , че мога извън тази пропаганда да оценя работата на творческия екип.
То таз любов не беше и с много екранно време а и на тази сюжетна нишка аз обърнах най- малко внимание. Но ми хареса начина по който я финализираха.
Останалото е на най-различни нива - етноси, минало-настояще, природа-техника, езици, хумор, бит, вярвания-митове-легенди, и сигурно още няколко неща които сега изпускам.
А иначе даже май без знамена минахме Thinking , без портрети и пр. bb6 да ме поправи ако съм пропуснала. Даже някакво пионерско-комсомолски както им казвам постулати не мярнах в репликите на героите , пък те бол.

# 646
bb6, честита сряда.

А тази снимка я публикува днес в Уейбо.

Добре, че спрях всякакви корейски сериали и не загледах Honour. Попаднах на коментар в Х, че това била корейската версия на така "актуалните" досиета Джефри Епстийн. Секс-трафик на момичета, проституция, насилия, убийства - имало всякакви извращения. Шведските болни мозъци са дали богат материал на корейците.

Mirai no Musuko епизод 4 и Tokyo P.D. епизод 4 ще ги гледам довечера, че снощи нямах време. Успях да видя само участието на Любовта в предаването на Ю Йон Сок - Whenever Possible.
Чудесен, но друг път ще разказвам. Останалите около него бяха като разглезени малки деца, включително и Ю Дже Сок.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 20:15 от rossonera

# 647
  • вятърничава
Аригато, честита и на теб! Бяха сладки в моментите, когато се ревнуваха.
Много ги държеш под око, следиш ги по-стриктно от техните полиция и НАП.
Е на нас тази пропагнда ни е ясна. То в коя китайска продукция няма такава?!
Тази пропаганда с пътуването с камили и коне няколко дни,за да стигнеш до магазин е в графата антипропаганда (поне за мен). В сериала младежът е казахстанец, госпожицата е китайка. Сценарият е по нейна книга. Имаше и монголски семейства при местенето на стадата през лятото. В този ъгъл на Китай се развива действието. Номадска им работа.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 18:54 от bb6

# 648
Не, в Новия свят и с новите технологии, това се нарича известие в телефон. Няма нужда от следене. Пестят ни време, мислят за нас.

Е така, де - казахски уйгур значи. То Източен Казахстан си е пълен с уйгури, по границата с Китай.
Това е Шинджян-уйгурски автономен регион, а китайската провинция Алтай е част от него. Значи действието се е развивало между Източен Казахстан, Шиндзян-уйгурски регион, руската Алтайска република отгоре и на Североизток - Монголия? Сигурно и Урумчи са показали? Няма начин....
Уйгурът на какъв език говори? Тюркски и мандарин, предполагам. Удряше ли на турски език?
Много документалистика и влогове съм изгледала за този регион на Китай, запозната съм добре. И много хубав пилаф с агнешко и моркови правят там, а кръглите им специални питки/хлябове са направо произведение на хлебарското изкуство.

Mirai no Musuko - епизод 4

Много кавайй-сериалче. Въпреки фентъзи-елемента, историята е толкова реалистична, затрогваща, семейна и така те грабва с нормалните си герой/ образи, че няма как да останеш безразличен към съдбата на това дете. Сериалът е заснет в традициите на добрите стари японски човещинки, макар да е екранизация по манга.
Ехх, че не се сети бащата да му направи ДНК-тест на това дете. Интересно какво щеше да стане?
Когато детето се разболя - жестът на таткото беше страхотен, въпреки че и Мирай няма точна представа кой всъщност е Ма-кън. Зрителите знаят, но кога и ще се усети и тя?
Мирай е имала връзка с Масаки (героят на Акихиса Шионо), но се разделят (тя остава с грешно впечатление от една случка с него) и все пак оставят приятели, защото работят и заедно в театралната трупа Албатрос. Той е, той, няма кой друг да е таткото и да видим какво ще се случи с детето в следващите епизоди, защото съседът е почти готов, успя да възстанови смарт-часовника.
Промениш ли миналото - променяш и бъдещето. Мирай се усети на финал и да видим другата седмица как ще действа.

# 649
  • MJF
To the Wonder

Мда , имаше представители на изброените етноси. От езиците също се чуха няколко. Аз на няколко пъти и руски думи чух, имаше и други познати думи вкл. покрай турския език. Този път явно благодарение на това даже с китайския бях в мир WinkSmile
Не обърнах много внимание на кухнята дето дадоха.
bb6, да бе, голямо местене на стадата падна. Само слон ми липсваше Grin
Майката на ГГ все пак голям предприемач, бизнесдама, туй да организира магазин навсякъде - фасулска работа. А щерката - писател. Wink

# 650
Сега да видя и кейджи (детектив) Сота Фукуши какви ги е вършил в новия епизод 4 на Токийската полиция.

bb6, ето ти нещо и за утре. Да ти е приятен деня.

# 651
И Honour, и The Judge Returns са напълно в тренда на случващото се в момента по света и у нас. Да са искали такова съвпадение нямаше да им се получи.

To My Beloved Thief също върви добре. Дворцови интрижки, непокорна мома, влюбен принц, романтика и щипка фентъзи, че и броманс се прокрадва от време на време.

Хвърлих един бърз поглед и на Our Universe. Напомня на американския Life as We Know It, но ние си знаем, че няма как да не приложат корейски прочит на сюжета. Ей този малък сладур ще им разказва играта на главните Joy.

# 652
Life as We Know It го даваха наскоро. По Нова година ли беше, след нея ли (не помня), но попаднах на него вечерта. Припомних си го, че го бях забравила, а много харесвам Катрин Хайгъл с комедиите ѝ от едно време.
В американския филм родителите загинаха при катастрофа, а в корейския, нека да позная, камион ли ги блъсна и то при зелен светофар? Това е корейската класика за бърза смърт в сериал/ филм.

Самотно корейско старче от Банги-донг, хехе.

# 653
Да се отчета, тук съм, продължавам с Hirayasumi и Silent Truth. Първият ме разтоварва и зарежда с хубави емоции, вторият става все по-интересен с всеки изминал епизод.

# 654
Е, Рос, няма да изневеряваме на традициите, СеПак Joy. Тук, обаче, Той е брат на таткото, а Тя е сестра на майката на бебока. Не са приятели на двойката, както в американския филм.

А в Honour, твоята любимка Чонг Ън Че е леко шемет. Майка ѝ, Ким Ми Сок, е шеф на правна фирма и е решила, че щерката ще я наследи, но щерката има други планове. Разведена два пъти, работи в адвокатска кантора с още две приятелки и вижданията ѝ за развитието на бизнеса са малко по-различни от тези на майка ѝ.

# 655
  • MJF
Като прочетох снощното съобщение на 2в1 и отворих и прочетох линка за  Our Universe си помислих автоматично точно това , което после пък прочетох в поста на Рос- за "корейския камион без спирачки на зелено". Не е смешно но Mr. Green автоматично беше. Да залагаме или някой вече е видял как е в сериала станала таз "работа". Проверих че съм гледала американския филм, доста ниско съм го оценила. Да ги видим корейците сега. Като се понатрупат малко серии ще се включа в гледането.

# 656
Шош, няма за какво да залагаме Wink. Ясна е работата. Точно, както Рос предположи. "Стари кучета" сме тук, че да ни изненадат Joy.

# 657
  • вятърничава
И камионът сигурно е бял Joy Голям сладур е малкото бонбонче. По всичко личи, че има заложби на художник Joy

Героят казахстанец Батай в To the Wonder говори на казахски. Макар че самият актьор е китаец, но му прощавам, заради дългите коси, стрелбата с лък и ездата.Учил е езика половин година преди снимките, постарал се е, но сам признава,че е запомнял наизуст репликите. Някак си му личеше за разлика от останалите казахи. Дори и песен пее на този език.
Скрит текст:

# 658
bb6, май някакъв мърляво-сив беше, но пък тяхната кола беше бяла Mr. Green.

# 659
Ето, познала съм. Ако не бях в период на въздържание от корейски сериали, бих гледала Бе Ин Хьок с малкото момченце. То май и две годинки няма? Много е мъничко и американчето беше на толкова, но момиченце.
Девойката в главната роля, Но Джонг Е, я помня от Kill It с Чанг Ки Йонг. Пораснала е, тогава беше още тийнейджърка.
Ами съжалявам за Бе Ин Хьок (а и не съм го гледала от години), но съм пас от корейски сериали поне до 28 февруари, когато ще наруша въздържанието си единствено заради Пак Сонг Хун в The Practical Guide to Love. Но ще положа големи усилия да издържа госпожата, а и телевизията, на която е сериала. Добре, че и Ким Уон Хе ще участва, та да се търпи по-лесно.

Милата ми Чонг Ън Че. Разведена на два пъти? Че той У Джин ще я вземе ли тогава, хаха? Нали той е за нея? Помня от нещата, които четох преди да излъчат сериала, че нейната героиня ще е свързана с героя на Йон У Джин.

bb6, бъзнах го сега в Гугъл главния актьор Ю Ши от To the Wonder. Роден в Китай, но от монголски произход, значи монголски китаец. Монголското му име е Ашан.
И с изненада разбирам, че той е бил трени на SM Ent. и е бил част от китайците, които са подготвяни за дебют с NTC, но отпада заради някакви слухове. Хмм, гледай ти!
Върнал се е от Корея в Китай и е започнал актьорска кариера.

Ааа, и да не пропусна - честит четвъртък.
Луднали са по сериала в целия арабски и индийско-пакистански-бангладешки свят, а това е много голям човешки материал, хаха, знаеш. Значи, когато го следихме, сме били напълно в тренда.

Днес видях първи снимки на Хе Джин от втория сезон на Good Partner, който е планиран за излъчване през ноември тази година. Ама са го направили, ехее. Той ще е в ролята на адвокат с 15-годишен стаж и един от двамата най-добри в страната в бракоразводните дела, който е и съперник на Нара.
Вече си представих Хе Джин в ролята. Много му тичат такива образи. Той е висок, снажен, като го облекат в костюм ще грейне. Само Ман Шики ще му липсва в офиса, хаха.

Общи условия

Активация на акаунт