Аутистични симптоми

• 1 006
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,
Бях описала доста подробно моя случай,но видно по надолу от коментарите се получиха нападки,как се правя на модерна или подобни неща и как трябва да оставя така нещата.Затова ги изтрих.Ще се радвам ако има някоя майка която наистина е наясно и има информация  има за центъра в Надежда на сдружение Аутизъм днес,както и sense center за условия и цени да ми пише,ако може на лично.

Приключвам темата с усмивка и добри чувства към всички

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 08:32 от Aз

# 1
Да не  е станало модерно децата да се набеждават с аутизъм. Малко сте го позанемарили с тази телевизия. Как пък го определиха с аутизъм, че и лек. Ами здравите деца на тази възраст не се спират и нещата бързо им омръзват. Те все още нямат устойчиво внимание. Още е рано да се каже дали детето има проблем, прекалено е малко, прекалено общи неща описвате. Яде 10 храни, нищо не значи, другите неща също.

# 2
Зорлем ли трябва да направите едно дете болно?

Оставете го 3 годишна възраст спокойно да си расте (телевизия не), много деца ядат 4-5 неща само, проговарят на около 2 и половина-3 години, по-палави са от другите по-природа, но нищо им няма.

Дори това да го водите непрекъснато по лекари без причина е много стресов фактор за него.
А и все ще намерите лекари, които ще ви вземат парите, ако толкова много искате..

# 3
Да не  е станало модерно децата да се набеждават с аутизъм. Малко сте го позанемарили с тази телевизия. Как пък го определиха с аутизъм, че и лек. Ами здравите деца на тази възраст не се спират и нещата бързо им омръзват. Те все още нямат устойчиво внимание. Още е рано да се каже дали детето има проблем, прекалено е малко, прекалено общи неща описвате. Яде 10 храни, нищо не значи, другите неща също.

Първоначално ви бях отговорила и описала,но реших,че няма смисъл да съм по подробна тъй като явно настройката е че родителите които търсят помощ по рано или трябва да си измислят или се филмират или пък се правят на интересни.
Ще се радвам които наистина може да помогне с мнение или за центровете или като цяло да ми пише на лично съобщение.Не желая да изпадаме с спорове тук и оправдания

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 08:30 от Aз

# 4
Не се доверявайте сляпо на лекарите,големия ми син получи диагноза на 2 години само,защото се заглеждаше и беше роден с вакуум. Чуйте няколко мнения и внимавайте с "6-тото чувство",защото не случайно казват:да не ти се случва каквото ти мисли майка ти. Не омаловажавам притесненията ви,просто ви съветвам да внимавате с лекарите,имам 3 деца и горчив опит..

# 5
Прочетох ви в темата за трудното проговаряне, забелязах че сте споменали превишено екранно време , проблеми с храненето, други специфични проблеми, които като общо са  някакви червени точки в ситуацията и поставят детето с едно пръстче в рисковата група. Поздравления че гледате, виждате и имате желание да се самокиригирате като допускате, че правите грешки в родителския си стил. Не всеки е способен на самокритичност, особено ако няма познания. "Пръстчето в рисковата група " трябва да се чете с разбиране, защото това не значи автоматично че детето е еди си какво, а че демонстрира някакви симптоми с корелация към определени състоения, за преодоляването на които трябва да се анализира защо това се случва и може ли да се "поправи" с мерки, с работа, с родителско участие или такова на специалист. Примерно да се спрат екраните, да се учести времето за взаимодействие с детето, да се наблегне на сферите в които то демонстрира леко изоставане и т.н.

Заповядайте в темата за аутистичния спектър, там  съвсем адекватно ще ви насочат по търсената от вас информация. Но това категорично не означава,  че детето ви е спектъра, на тази възраст това няма как да бъде дефинирано.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1616710

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 00:49 от _re_ge

# 6
Прочетох ви в темата за трудното проговаряне, забелязах че сте споменали превишено екранно време , проблеми с храненето, други специфични проблеми, които като общо са  някакви червени точки в ситуацията и поставят детето с едно пръстче в рисковата група. Поздравления че гледате, виждате и имате желание да се самокиригирате ако допускайки се правите грешки в родителския си стил. Не всеки е способен на самокритичност, особено ако няма познания. "Пръстчето в рисковата група " трябва да се чете с разбиране, защото това не значи автоматично че детето е еди си какво, а че демонстрира някакви симптоми с корелация към определени състоения, за преодоляването на които трябва да се анализира защо това се случва и може ли да се "поправи" с мерки, с работа, с родителско участие или такова на специалист. Примерно да се спрат екраните, да се учести времето за взаимодействие с детето, да се наблегне на сферите в които то демонстрира леко изоставане и т.н.

Заповядайте в темата за аутистичния спектър, там  съвсем адекватно ще ви насочат по търсената от вас информация. Но това категорично не означава,  че детето ви е спектъра, на тази възраст това няма как да бъде дефинирано.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1616710

Благодаря един истински и смислен коментар.Затова обичам винаги да споделям и търся съдействие тук защото има и такива потребители.Ще пиша да в темата

Общи условия

Активация на акаунт