Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 23 240
  • 681
  •   1
Отговори
# 480
Хашимото по изследвания няма, но за да се изключи напълно трябва и ехограф. Относно хормоните - не са оптимални, така че да има хипофункция. Но тя може да е повлияна от ниския вит.Д и ниското желязо/феритин, тези дефицити влияят на работата на жлезата. До сега имала ли си проблем, приемала ли си хормон, т.е. защото са пуснати изследванията?

Момичета, да ви питам някоя от вас изследвала ли се е за мутациите за тромбози както се водят и наясно ли е с тях? Тях предимно ги пускат на бременни с разни спонтанни аборти и т.н. и другите хора общо взето не се изследват. Но на няколко пъти в годините се замислям да проверя мен или сина ми поне за неусвояемост на витамини В. Винаги си мисля, че проблема е вероятно черва и т.н. но почнах да се замислям, че може да е MTHFR мутация. Не бях му пускала много отдавна фолиева - поднормен е и то доста, като си погледнах таблицата ами с изключение на веднъж всеки път като съм го проверявала е в дефицит. И съм решила да пускам...но, генните мутации са в пакет - разширен, съкратен и не знам другите видове мутации колко са важни и дали да пусна всичко да го проверя.
Здравейте, пуснах ги профилактично.

# 481
mibobo, преди време си пуснах такъв пакет, само че не разширения, а направо пълния - в "Genica". По спомен - не беше евтино; около 900 лв. мисля, че излезе. Но поне изследването е "до живот". Simple Smile Аз именно затова ги обичам генетичните - не е необходимо повтаряне.

# 482
Правила съм генетичен профил наследствена тромбофилия (риск от тромбози и нарушен фолатен метаболизъм). Така разбрах, че съм с мутация на MTHFR.
В Синево го правих, 188.10 лв. беше след 5% отстъпка.

# 483
И аз съм правила. В Геника е най-добре според мен, те са си специализирани в генеричните изследвания. Според мен това изследване има много смисъл. Първо, ако имаш проблем с метилирането, ще подходиш много по-сериозно към фолиева и б12. Второ, доста хора имат сериозна предразположеност към тромбофилии и това е важно да се знае при операции и т.н.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 16:07 от steli4ka s

# 484
Здравейте. Изгубих темата и отдавна не я чета а по тази причина. Днес си пуснах изследвания и се оказа, че не са добре. Възможно ли е причината да е в това ,че пия хапчето само 10мин преди кафе? Мислех, че не се пие по-рано,само заради риска от вдигане на кръвно

# 485
Момичета благодаря за информацията!

zlplst да влияе, защото не се усвоява пълната доза, хубаво е поне час преди кафе и храна. Но вероятно и дозата ти е малка. Колко пиеш, от кога не си се изследвала, последно как ти бяха резултатите?

# 486
Пускала съм някои от мутациите в Майчин дом, някои в Геника, по спомен в Майчин дом бяха на най-приемлива цена. Но не помня кое какво, лекар ме накара. То и разчитането им е трудно за неспециалист, гледат се заедно, по бегъл спомен.

Благодаря за препоръката за спрея Б12 на БетърЮ, докарала съм го до средата на референтните, фт4 се е вдигнал от 17 на 18, фт3 с цяла единица за три месеца, до 4.53. Може би Тирохелпа е помогнал, ще си взема пак. Естествено, последната ендокриноложка, при която ходих, се намръщи на ТСХ 0.8, това били стойности като за бременни жени, да съм си намаляла дозата. 🙄 Иначе ме изненада с препоръката да имам поне час отстояние на таблетките от храна, 30-40 минути (което аз правя) било за течната форма. Да видим, ако дам повече време, дали ще се подобрят нещата...

# 487

zlplst да влияе, защото не се усвоява пълната доза, хубаво е поне час преди кафе и храна. Но вероятно и дозата ти е малка. Колко пиеш, от кога не си се изследвала, последно как ти бяха резултатите?
Последно пусках преди 8 месеца. Тогава бяха много добре,макар че тук в темата ме посъветвахтв да вдигнс дозата с четвъртинка от 0.25 Опитах за известно време,но хапчето постоянно се трошеше и реално никога не можех да ги направя точно и спрях.  Отначало пиех хормона наистина час преди кафето, но събуждането ми е много трудно и започнах непосредствено след ставане да го пия.
Напоследък не се чувствам добре. Започнах пак много да забравям, не мога да се сетя за названието на някоя дума, започнах пак да чувствам умора и се присетих,че трябва да си пусна изследванията 🙂. Пия 50 мкг. Лтироксин,още от както ме диагностицираха, скоро ще станат 2 години.

# 488
Явно не ти стига вече 50. Ако искаш първо опитай с час преди храна и кафе, и виж как ще са, но си мисля, че ще трябва вдигане така или иначе

La Chimere така е, плашат се от нисък ТСХ. Моят септември беше 0,4 при Т4 -19 и почна да ме плаши пак с остеопороза и т.н. и понеже долната на ТСХ е 0,3 и си викам добре хайде мъничко ще намаля (с 25мкг за цяла седмица) и предната седмица се изследвах Т4 паднал на 16,5, съответно и Т3, а ТСХ скочил над 1,5.
Аз още не съм се пробвала с Тирохелпа, канех се отделно да си взема Л-тирозин (което е основното в него), но ще гледам да се задействам, щом ти влияе добре на конверсията.

# 489
  • Варна
Ох, това плашене с остеопорозата е ужас. Тя е свързана с Т4, не TSH само по себе си. Плашат се много иначе от потиснато TSH.. само ако нямаш жлеза, го приемат. А то с прием на Т3 например, няма как да не се потисне...

# 490
Даже по скоро с висок Т3 е свързана, но тяхната логика е явно ниско ТСХ равно на хипер.

# 491
Момичета, моя ендокринолог ми каза отстояние два часа преди и след храна за хапчето. Понеже аз се будя през нощта около 2/3 часа свикнах да го пия тогава.
Споделих миналия месец като бях на преглед, той каза "супер".

# 492
  • София
Аз го пия към 3:00 -4:00, според както стана.

# 493
Моят ендокринолог ми е казвал, че според производителите на акутирокс няма нужда да се изчаква никакво време след приема му за кафе или храна, но се разбрахме за всеки случай да пия кафето след половин час. По толкова чаках и след еутирокса преди, но резултатите все не бяха в норма, да не говорим за оптимални. Сега сякаш се регулираха нещата, като минах на течната форма. Така че при лошо усвояване и невъзможност да се чака толкова време между лекарството и кафе или закуска, може да се пробва и с друг вид, въпреки че основната съставка е еднаква.

# 494
Аз съм очарована от акутирокс, пу пу.

Общи условия

Активация на акаунт