Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 24 655
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
А желязо?

# 691
Желязото също е по средата на референтните.

# 692
exsberry тя ги писа резултатите по напред. Ето ги, много й е ниско ТСХ мен това ми е странно

Здравейте момичета! Имам нужда от някой да ми помогне да започна Т3 (Имам от турския 25 мкг)
Това са последните ми резултати:

Serum free triiodothyronine level 3.8 pmol/L [3.1 - 6.8]

Serum TSH level 0.08 miu/L [0.27 - 4.2];

Serum free T4 level 19.5 pmol/L [10.5 - 22.0];

# 693
  • Варна
Да, не съм видяла, че е същата дама и съм коментирала като към различен човек. Извинявам се.. аз съм й отговорила и първия път - защо TSH е потиснато е въпросът - то се потиска така при прием на Т3 и при премахната жлеза обикновено.

# 694
Момичета, здравейте. Имам нужда от спешна помощ. Много съм притеснена. Ноември тсх ми беше 0.7, на доза 150мг 6 дни, 125мг един ден. Оставих я така, защото ми предстоеше замразен трансфер. През декември започнах медикаментите за трансфера, и преди 14 дни ми беше трансфера. Положителен тест в петък, 11 ден, днес чхг ми е 1600 и нещо. Това ок, обаче тсх ми излезе 4.3 тази сутрин, което ми е непонятно. От медикаментите ли ще е? Моля ви, кажете, как да вдигна и какво да направя, за максимално бързо действие, за да не пометна. Аз съм в Англия и лекарката в клиниката взе да ме пита, защо се е вдигнало толкова и да ми казва, че е притеснително. Точно от това имам нужда в момента. Не знае, как да я вдигне. Каза 175 мг всеки ден, но не е сигурна. Аз мислех да мина на 200 утре и после 175, или нещо подобно, но не знам дали това не е ударно. Просто ще се побъркам, не мога да повярвам, че това ми се случва. Моля ви, помагайте.

# 695
Какви са резултатите и симптомите - няма как по доза и без контекст да кажем нещо.

писани са по- горе

# 696
Момичета, здравейте. Имам нужда от спешна помощ. Много съм притеснена. Ноември тсх ми беше 0.7, на доза 150мг 6 дни, 125мг един ден. Оставих я така, защото ми предстоеше замразен трансфер. През декември започнах медикаментите за трансфера, и преди 14 дни ми беше трансфера. Положителен тест в петък, 11 ден, днес чхг ми е 1600 и нещо. Това ок, обаче тсх ми излезе 4.3 тази сутрин, което ми е непонятно. От медикаментите ли ще е? Моля ви, кажете, как да вдигна и какво да направя, за максимално бързо действие, за да не пометна. Аз съм в Англия и лекарката в клиниката взе да ме пита, защо се е вдигнало толкова и да ми казва, че е притеснително. Точно от това имам нужда в момента. Не знае, как да я вдигне. Каза 175 мг всеки ден, но не е сигурна. Аз мислех да мина на 200 утре и после 175, или нещо подобно, но не знам дали това не е ударно. Просто ще се побъркам, не мога да повярвам, че това ми се случва. Моля ви, помагайте.
Първо се успокой, защото нервите няма да ти помогнат. Деца се раждат и с Хашимото, и с хипофункция. Преди да говорим за вдигане на доза - какво са ти стойностите на ФТ3 и ФТ4? Как е желязото? Как са витамини Б12 и Д? Имаш ли симптоми?
TSH сам по себе си не е критерий как работи жлезата. Освен това той е много чувствителен към външни влияния, а при теб е имало стимулация и трансфер.

# 697
Аз съм в Англия и ми изследват само Тсх за съжаление. Иначе съм със желязна анемия, заради тежък цикъл, приемам желязо всеки ден, въпреки че, последно феритинът ми беше 22, което беше в нормални стойности, но на долна граница. Продължавам да пия желязо всеки ден, не съм го спирала. Всичко друго ми е в нормални стойности. Взимам омега 3, вит Д и желязо всеки ден. И всичките други лекарства, за инвитрото. Оставям време между всичките лекарства, за да не си въздействат.
Симптоми- спи ми се много, но мислех, че е от прогестерона. Също, задъхване от няколко дни. Това е засега.
Ще изследвам т3 и т4 в сряда на частно, но сега искам да започна по-висока доза веднага. Благодаря ви!

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 18:49 от Jullliana

# 698
  • Варна
При забременяване се вдига обикновено с 20-30% веднага - това и в гугъл излиза. Обаче без T4 поне е по-голям риск за мен лично - ако Т4 ти е високо и предозираш, не е ок. Няма ли как да се пусне поне Т4?

# 699
Утре ще си го пусна.
Мога ли поне утре да пия 175мг, докато излязат резултатите?

# 700
Утре ще си го пусна.
Мога ли поне утре да пия 175мг, докато излязат резултатите?
Не пресилвай нещата. Изследвай се и виж резултатите и пак ще говорим. И не се притеснявай излишно, няма да си помогнеш. Излез, разходи се, гледай филм, медитирай, рисувай, слушай музика, намери нещо да се разсейваш.
Аз съм след тежка операция и възстановяването върви на принципа "нека да се обърка всичко, което може". От самонаблюдение какво се случва с мен, симптомите ми станаха по-тежки. Накрая си инсталирах на телефона My Talking Tom и грижата за котка, па била и виртуална, ми помагаше да не мисля. Виж какво работи за теб и го приложи.

# 701
Много благодаря, acid burn. Пожелавам ти бързо възстановяване.
Уж нямам време да мисля, покрай ежедневието с 4.5 годишна девойка, която ми спира тока, но съм на 40 и от всичко ме е страх 😩 и отгоре на всичко хашимотото, нали знаете, как хубаво действа на нервичките…

# 702
Джулиана,

Няма да пометнеш от малко вдигнато ТСХ. Няма. Моето беше 7 в 8-9 седмица, тогава открихме и Хашимотото ми, тоест, болестта е била неконтролирана преди това - резултатът наскоро научи думите "Не, не искам!" и много талантливо опъва нервите на майка си. 😉

По-важното е да знаеш какви в действителност са ти щитовидните хормони Фт4 и фт3 - с тази висока доза, съмнявам се да си в хипофункция. Началната бременност е шаш за организма, нуждите му се увеличават, естествено, че ще вдигнете дозата, но виж тези два хормона, за да се прецени с колко. Няколко дни повече или по-малко не са от значение. Въпросът е да не караш месеци наред в хипофункция.

Acid, много съжалявам за случващото се. И аз се възстановявам след сериозна операция, много тежко ми се отрази на психиката и ми е много трудно да се убеждавам, че е за добро. Прегръщам те.

# 703
Момичетата с операциите - бързо и леко възстановяване ви желая!

Jullliana наистина се успокой, аз когато разбрах че съм бременна бях с ТСХ 4,6. Но да, пусни си щитовидните хормони. В12 също е хубаво да знаеш как е.

Ще сложа едни картинки, които си смъкнах от една страничка

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 09:16 от mibobo

# 704
La Chimere, съжалявам да чуя, че си зле! Наистина е много трудно да приемеш, че си се оперирал за добро, когато те боли и имаш куп ограничения и неудобства. Пожелавам ти бързо възстановяване и скоро да забравиш всичко! Прегръдки и от мен!

mibobo, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт