Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 15 646
  • 475
  •   1
Отговори
# 135
# 136
  • София
Д-р Маринчев, V МБАЛ, предполагам, че това е причината да няма препоръки в началото на темите за ендокринорози...Но пак, ако може директен съвет за мен

# 137
trueblue, за дозата на хормона ли питаш?

# 138
Според мен си действаш добре
Но не съм най компетентната

# 139
  • София
trueblue, за дозата на хормона ли питаш?
Да, за момента за дозата на хормона, а и за препоръката да спра всичко и да изследвам всичко след 20 дена. Аз
смятам да не спирам нищо, да изследвам  показатели и спрямо тях да напаствам, нали? Уплаши ме мнението, че едва ли не едве съм в хипер, ама пък трябва да  взимам и T3?

# 140
Да, в никакъв случай не спирай хормона.
Тествай наново всички показатели и тогава прецени дали да променяш дозата.
Въобще не си в хипер, дори не си близо.
Сега, FT3 действително ти е нисичък. При мен беше горе-долу със сходна на твоята стойност и в един момент започнах да приемам и него, като синтетична добавка.

# 141
  • Варна
Уау! Не знам какво да кажа, но благодаря, че сподели честно казано... Не ги спирай + не си в хиперфункция. Направи си изследвания и прецени - може би трябва да се вдигне + Т3 може да е ок в някакъв момент.

# 142
  • София
Резултатът от днешните ми изследвания е следният: TSH - 3.150 от 0.953 през юли; FT4 - 17.50 спад от 19.80, норми (12.00 - 22.00), но пък FT3 - 4.15 спрямо 3.74, норми (3.20 - 6.80). Объркана съм, понеже юли месец вдигнах дозата от 50 мкг на 70. На какво могат да се дължат тези резултати? Всички витамини и прочие са в горна граница на нормата. За вдигане пак съм, нали? С колко според вас? А бръщолевенията за хиперфункция при мен с тези резултати и как трябвало да спра хормона, даже няма да ги коментирам. Явно е много трудно да си компетентен лекар и свестен човек. Добре, че ви има...

# 143
  • Варна
Как се чувстваш? Конкретно спрямо юли питам? За тези 2 месеца има ли подобрение в нещо и изобщо какви са симптомите, ако има такива? Конверсията ти се е подобрила, Т3 се е увеличило, което е супер.

# 144
trueblue, не си дала мерни единици и референтни стойности, но според мен си за вдигане на дозата. Ако сега си на 75, можеш да пробваш да вдигнеш на 87,50 (това е една цяла таблетка от 50 и половин таблетка от 75) и евентуално и на 100 мкгр. Сигурно би могло и да вдигнеш директно от 75 на 100, но може да получиш симптоми на хиперфункция. 

# 145
  • София
Благодаря ви, момичета!
Нямам симптоми никакви, нито юли, нито сега, проследяващи ми бяха изследванията, затова съм учудена от резултатите, нямаше да разбера изобщо, че нещо се е променило.
Приемам Акутирокс, така че мога вдигам плавно до еквивалента на 100 мкг.

# 146
trueblue, опитай се да вдигаш, но ако се появят сериозни симптоми на хиперфункция - сърцебиене, умора, безсъние, разстройство, постоянно чувство, че ти е топло, много повишен апетит, веднага си направи изследвания. Ако нямаш симптоми, вдигни постепенно до 100 мкгр, задръж на тази доза 4-6 седмици и пак направи изследвания.

P.S. Редактирах си коментара. Бях написала "хипофункция" вместо "хиперфункция".

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 15:40 от Acid_Burn

# 147
Здравейте!
Моля за мнение за резултатите ми:

# 148
И аз идвам за коментар. Тези са от днес. Приемам и т4 и т3

А тези от април само на т4, но на по-висока доза от сега.

# 149
  • Варна
white_flower_, добре са. Нещо приемаш ли? Казус има ли? Защо са пуснати?

fifito80, Т3 не ти стига - колко приемаш? Имала си ок конверсия и преди това, но пък Т4 е било повече вероятно. Бих увеличила Т3.

Общи условия

Активация на акаунт