Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 15 600
  • 475
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Аз се радвам като ми е завишен - значи е ок. Вчера изследвах и след 4г с висок холестерол, само за 4м прием на Т3 е в норми.. възхитена съм! Да видиш теорията на практика и то въху себе си е велико.

# 286

Ето го.

# 287
Супер ти е! Не е висок точно така трябва. Твоя резултат е в pmol/L, ако се конвертира в другата мерна единица pg/mL е 836, а при нея границата е до 900-1000. А и ако не си изчакала месец без прием преди изследването, значи е още по-нисък.

# 288
Благодаря, поне нещо да ми е в ред Joy
В интерес на истината в последно време и друг плюс откривам.
Веждата ми почна да  расте, не е така рехава.
А даже забравям да я мажа с масла.

Всъщност ето това пия на моменти
https://bg.iherb.com/pr/kal-b-6-b-12-methyl-folate-mixed-berry-6 … cro-tablets/81203
Преди 10 дни изсмуках 1 таблетка в деня в когато взех последния Д и желязо.
Но д  и желязо ми бяха ежедневно преди това, а това инцидентно ми хрумна. Преди това предишното да са минали пет дни.
Просто го забравям.

# 289
YumYum

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 08:47 от KarnaVall

# 290
Елора значи ти се е отразил и приема малко или много, така че не ти е толкова висок, споко.

KarnaVall два пъти огледах изследванията, че са много и да не пропускам, но не видях желязо. Според мен си с доста сериозна анемия - хемоглобин, MCV и MCH са много ниски, това е ниско желязо. В такъв случай няма как да си добре, изследвай непременно и вземай мерки.

# 291
Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 08:48 от KarnaVall

# 292
Елора значи ти се е отразил и приема малко или много, така че не ти е толкова висок, споко.

В изследванията има срп. С реактивен протеин. За пръв път го пускам впрочем.
И е в норма, даже ниско. Което го тълкувам че е ок и нямам възпаления.
Значи ли, че и червата са ок?

# 293
KarnaVall, аз в друго се загледах: по принцип харесваш ли работата си, колектива? Имаш ли гадене? Проблемът би могъл отчасти и да е психосоматичен.

# 294
Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 08:49 от KarnaVall

# 295
Аз съм имала такъв шестмесечен период, придружен с безсънни нощи и постоянно гадене. Енергия нямах, но и не можех да заспя. Свалих десетина килограма, преди да се светна къде е ключът от палатката. Преди това мислех, че просто проблемите ми със стомаха са се обострили.

# 296
  • София
Забравила съм за желязото, ще пусна и него… по принцип с бета таласемия и затова Mcv mch са ми ниски винаги. Нещо още ако някой се сеща ще съм млагодарна

Не съм запозната с това заболяване, но освен желязо и феритин си пусни. За мен хемоглобинът ти е много нисък.

# 297
Аз съм имала такъв шестмесечен период, придружен с безсънни нощи и постоянно гадене. Енергия нямах, но и не можех да заспя. Свалих десетина килограма, преди да се светна къде е ключът от палатката. Преди това мислех, че просто проблемите ми със стомаха са се обострили.
И как разбра в крайна сметка какво е? Как мина всичко? Мн е прашещо това състояние

# 298
Елора, crp е маркер за бактериална инфекция, ако е висок. Добре е да е нисък, колкото по-нисък, по-добре.
Но нисък crp не изключва проблеми с храносмилането, пропускливи черва или други възпаления.
При нас в семейството crp е бил висок при бронхит, отит или цистит. И е знак, че работата е за антибиотик.

# 299
Благодаря Стеличка.
Ами поне не съм завъдила нещо Grinning

Общи условия

Активация на акаунт